۰
plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۴
کد مطلب : ۵۱۸۲۴
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری مطرح کرد

آغاز برداشت انگور از تاکستان‌های انگور در چهارمحال و بختیاری/ 30 درصد محصول انگور به دلیل سرمازدگی افت کرد

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: برداشت انگور در تاکستان‌های استان، بسته به آب و هوای هر منطقه از اوایل شهریورماه آغاز شده است و تا اواخر مهرماه ادامه دارد.
آغاز برداشت انگور از تاکستان‌های انگور در چهارمحال و بختیاری/ 30 درصد محصول انگور به دلیل سرمازدگی افت کرد
به گزارش جهانبین نیوز؛ ابراهیم شیرانی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ظهر امروز در جمع خبرنگاران این استان، اظهار کرد: برداشت انگور در تاکستان‌های استان، بسته به آب و هوای هر منطقه از اوایل شهریورماه آغاز شده است و تا اواخر مهرماه ادامه دارد.
 
وی افزود: موضوعی که امسال به وجود آمد سرمازدگی دوررس بهاره محصولات بود، همین معضل برای تاکستان‌ها و باغات انگور نیز به‌وقوع پیوست.
 
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: پیش بینی شده بود امسال تقریبا 51 هزار تن تولید انگور در سطح استان داشته باشیم اما به دلیل سرمازدگی محصولات، 30 درصد افت محصول را شاهد بودیم.
 
شیرانی عنوان کرد: ارقام قالب انگور که در چهارمحال و بختیاری کشت می‌شوند، شامل عسگری که یک رقم دوررس است، یکی از معایب محصول انگور در این استان همین است که برداشت آن به اواخر فصل تابستان می‌رسد و به دلیل سرمای زودرس پاییزه خسارت زیادی ایجاد می‌کند، لذا می‌طلبد رقم‌های انگور با سرشاخه‌کاری و اصلاح به سمت تغییر رقم پیش برویم.
 
وی خاطرنشان کرد: داربستی کردن انگور در نقاطی که سرمای زمستانی کمتری دارند در دستور کار است، این اقدام باعث بهبود رنگ انگور و به تبع بازارپسندی آن‌ها می‌شود، در سال‌های اخیر تسهیلاتی در این خصوص پرداخت نشده اما پیش‌بینی می‌شود امسال تسهیلاتی برای اجرای این برنامه پرداخت شود.
 
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: سطح باغات در چهارمحال و بختیاری نزدیک به 4 هزار و 200 هکتار است که 100 هکتار آن به صورت نهال و 4 هزار و 100 هکتار بارور هستند، عمده باغات انگور در شهرستان کیار، به‌ویژه منطقه گهرو و حاجی آباد واقع هستند.
 
شیرانی بیان کرد: مصرف انگور در ابتدای برداشت به صورت روزانه و تازه خوری است که به استان‌های همجوار به‌ویژه استان‌های گرمسیری ارسال می‌شوند، غوره و مشتقات آن مثل آب غوره، تهیه شیره انگور و کشمش از دیگر مصارف میئه درخت مو است که در تاکستان‌های این استان نیز انجام می‌شود.
 
وی با اشاره به اینکه ظرفیت تبدیل و تهیه کنسانتره بین 5 تا 10 هزار تن از محصول انگور تاکستان‌های چهارمحال و بختیاری در کارخانه ساندیس گهرو وجود دارد، تاکید کرد: امسال به دلیل سرمازدگی این محصول قیمت آن بالا بود و درآمد خوبی برای باغدار داشت.
 
انتهای پیام/1031ج
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

سه شنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۱

ساعت:

۱۱:۳۲:۳۴

11 Oct 2022