مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری گفت: بیشترین خسارتی که به بناهای تاریخی وارد میشود توسط ارگانهای دولتی است چون مردم نمیتوانند خسارت چندانی به آثار باستانی وارد کنند، خسارات وارده عموما به دلیل ناآگاهی است.
به گزارش جهانبین نیوز علیرضا جیلان مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این استان بهعنوان قطب گردشگری طبیعتمحور مطرح است.
وی با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری نسبت به سایر استانها قدمت بیشتری دارد و اگر بررسیهایی صورت گیرد کتیبههایی با قدمت ۹ هزار سال کشف خواهد شد افزود: صنایع دستی در این استان بسیار مورد توجه است.
جیلان گفت: صنایع دستی هنر-صنعتی است که به زیستبوم آسیب نمیزند و تولید کار دست است که توسط افراد فرهیخته تولید میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در این استان سنگها، آجرها و سفالهای قدیمی هستند که اهمیت دارند و باید حساسیت عمومی ایجاد شود و مردم پای کار بیایند و به محدودههای میراثی و باستانی تعرض نکنند چراکه با بودجهای که در اختیار ما است بودجه محدود بوده و امکان فنسکشی وجود ندارد.
وی افزود: بیشترین خسارتی که به بناهای تاریخی وارد میشود توسط ارگانهای دولتی است چون مردم نمیتوانند خسارت چندانی به آثار باستانی وارد کنند، خسارات وارده عموما به دلیل ناآگاهی است.
جیلان با اشاره به اینکه ساخت هتل پنج ستاره به پشتیبانی آستان قدس رضوی در چهارمحال و بختیاری در حال آغاز است یادآور شد: ساخت هتلهای اینچنینی زمانبر است.
وی بیان داشت: حدود ۱۰ میلیون نفر بهعنوان مسافر و گردشگر در یک سال وارد این استان میشود و آمارها بیانگر این است که در نوروز ۱۴۰۱ حدود ۶ هزار نفر مسافر و ترانزیت وارد چهارمحال و بختیاری شدند، اگر بتوانیم این مسافران را نگه داریم میتوان بهره بسیاری از حضور آنها برد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: تا زمانی که کار ساخت هتل انجام شود فراخوانی داده شده تا تمامی خانههای روستایی و شهری قدیمی با تغییر شکل ظاهری بهعنوان اقامتگاه بومگردی مورد استفاده قرار گیرد.
جیلان بیان داشت: برخی از مردم نگران تغییر کاربری از گردشگری به مسکونی هستند و شاید یکی از علل عدم استقبال برای ایجاد اقامتگاههای بومگردی همین است.
وی اضافه کرد: ایجاد اردوگاه گردشگری اقدامی است که علاوهبر اقامتگاههای بومگردی مدنظر است، در اردوگاهها هم از سیاهچادرهای عشایری و هم از چادرهای مناسب برای اسکان در شب بهره برده میشود.
جیلان بیان داشت: اجازه استفاده از سازههای سبک مانند کانکس نیز در محلهای موردنظر برای اردوگاههای گردشگری فراهم شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه سال گذشته کل تملک دارایی این اداره ۱۶ میلیارد تومان بوده که فقط ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان آن تخصیص داده شد اذعان داشت: در این بین ۴ میلیارد تومان هم از سوی وزارتخانه به استان اختصاص داده شد با این وجود همچنان برای بسیاری از مخارج با کمبود اعتبار مواجه هستیم.
وی از وجود ۶۰۰ حمام تاریخی در چهارمحال و بختیاری خبر داد و افزود: این حمامها را بهصورت ۱۰ تا ۱۵ ساله به متقاضیان اجاره میدهیم و به این ترتیب هم از فضای حمام استفاده میشود و هم ترمیم حمام بر عهده خود فرد خواهد بود.
جیلان تاکید کرد: میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری نیاز به سرمایهگذار برای حفظ اماکم تاریخی دارد.