یک مدرس دانشگاه گفت: یکی از حوزههایی که میتواند گسترشدهنده شرکتهای دانشبنیان باشد بحث اینترنت و فضای مجازی و زیرساختها در این زمینه است.
بهمن قدمی کارشناس اقتصاد و مدرس دانشگاه در چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: فضای اقتصادی سطح بینالملل بر مبنای تکنولوژی، اطلاعات و اینترنت پیش میشود.
وی با بیان اینکه در گذشته نهچندان دور وقتی یک کسب و کاری مانند یک مغازه در جایی تاسیس میشد نیاز بود از فضای فیزیکی خوب، دکوراسیون زیبا و جایگاه مناسب برخوردار باشد تا بتواند فروش و در آمد خوبی داشته باشد تصریح کرد: امروزه شاهدیم بسیاری از کسب و کارهای پرفروش که در حوزه توزیع و فروش کالا و خدمات مختلف درحال فعالیت هستند بیس اصلی و تمرکز اصلیشان بر فضای مجازی و بر بستر اینترنت است.
قدمی تاکید کرد: باید در فضای تولیدی در اشتغال یک نگاه جامع به بحث فضای مجازی و اینترنت داشته باشیم، وقتی از شرکتهای دانشبنیان صحبت میشود منظورمان کسب و کارهایی است که مبنایشان و پایگاه اصلی رشد و ترقیشان بر دانش و تخصص بنا شده است.
این استاد دانشگاه یادآور شد: یکی از حوزههایی که میتواند گسترشدهنده شرکتهای دانشبنیان باشد بحث اینترنت و فضای مجازی و زیرساختها در این زمینه است.
قدمی با اشاره به اینکه امروزه اکثر افراد گوشی هوشمند دارند و این ظرفیت خوبی است افزود: افراد میتوانند از این فضا کسب درآمد کنند و بنابراین شرکتهای فعال در این زمینه باید بدانند فضای کسب درآمد تغییر کرده و لازم است تمرکزشان را بر این فضا بگذارند این درحالی است که ماهیت کسب و کارها نیز تغییر کرده است.
این کارشناس اقتصادی بیان داشت: در گذشته اگر کسی قصد خرید کالایی را داشت در مغازه این کالا را پیدا میکرد اما امروزه فرد درحالی که روی مبل خانه خود نشسته میتواند وارد نرم افزار، سایت یا پیج موردنظر شود و کالای مورد علاقه خود را خریداری کند، این یعنی فرد در گذشته نیازمند بود برای خرید کالا وقت و انرژی بگذارد و در محل فروش حاضر شود اما امروزه این مسیر کوتاه شده و کمتر از چند ثانیه است.
وی با بیان اینکه فضای خرید و فروش این روزها بسیار گسترده است تا جایی که تنوع خرید و فروشها در آن گسترش یافته و حتی مواد غذایی، پوشاک و همه کالاهای اساسی هم در این فضا قابل خرید است خاطرنشان کرد: اگر به دقت نگاه کنیم خواهیم دید که درآمدها و کسب ثروت به این سمت رفته است.
این مدرس دانشگاه با اشاره به ظرفیتهای موجود در چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: وقتی از تولید صحبت به میان میآید ذهن ناخودآگاه به سمت تولید کالا میرود و مخاطب انتظار دارد که کارخانه و خط تولیدی وجود داشته باشد و مواد اولیه برای آن وارد شود، اما درواقع ما در تولید خدمات بهنوعی جا ماندهایم و در اقتصاد ایران خدمات کمتر تولید میشود.
این کارشناس اقتصادی یادآور شد: چهارمحال و بختیاری ظرفیت اقتصادی در تولید دانشبنیان خدمات مثلا در حوزه گردشگری را دارد، اما در حوزه تولید به سبب عدم گسترش زیرساختهای لازم را نداریم.