موسیر گیاهی علفی چند ساله و معطر بومی ایران با کاربرد دارویی و مورد استفاده در صنایع لبنی می باشد و این گیاه با توجه به نیاز آبی بسیار کم و مقاوم به خشکی میتواند جایگزین مناسبی برای محصولات با نیاز آبی بالا باشد.
ه گزارش جهانبین نیوز ؛ موسیر ایرانی از گیاهان اندمیک کشور است که به لحاظ خواص و مصارف خوراکی نزدیکترین گونه به سیر محسوب می شود.
در ایران از دیرباز موسیر دارای مصارف خوراکی متعددی بوده و به عنوان چاشنی در تهیه چاشنی، ترشی و یا معطر و ضدعفونی کردن دوغ و ماست استفاده می شود.
موسیر حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان، فلاونوئید هایی مانند کورستین، ویتامین A، ویتامین C و مواد معدنی مهم از جمله گوگرد، پتاسیم و منگنز می باشد.
موسیر وحشی یا موسیر کوهی در ایران در مناطقی از جمله کنگاور، آشتیان، چهارمحال و بختیاری، سپیدان، بروجرد، خمین، یاسوج، نهاوند، خوانسار، هرسین و اراک یافت می شود.
کشت موسیر در 6 هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان بن
کشت این گیاه راهکاری برای مقابله با خشکسالی میتواند باشد که امسال در 6 هکتار از مزارع کشاورزی شهرستان بن کشت شده و امیدواریم بازدهی خوبی داشته باشد.
با توجه به قابلیت اراضی شهرستان و کم توقعی گونه موسیر و اقتصادی بودن کشت بذر یا پیاز موسیر علاوه بر رونق اقتصادی، این گیاه ارزشمند میتواند الگویی جدید در کشت دیم در اراضی این شهرستان محسوب شود.
با توجه به تداوم خشکسالی و کمبود منابع آبی، تغییر الگوی کشت در منطقه یکی از اهداف مهم بخش کشاورزی است و در این راستا محصولاتی دارای اولویت است که نیاز آبی کمتری نسبت به کشتهای قبل داشته باشند.
موسیر گیاهی علفی چند ساله و معطر بومی ایران با کاربرد دارویی و مورد استفاده در صنایع لبنی می باشد و این گیاه با توجه به نیاز آبی بسیار کم و مقاوم به خشکی میتواند جایگزین مناسبی برای محصولات با نیاز آبی بالا باشد.
موسیر دارای خواص فراوانی است، این گیاه برای کاهش فشار خون بالا، جلوگیری از سرطان، پاکسازی بدن و کبد، رفع تنگی نفسف رفع فراموشی، ترمیم کننده زخم ها، رفع نقرس، رفع سردردهای میگرنی، جوان سازی پوست و صورت، جلوگیری از ریزش مو ... مورد استفاده قرار می گیرد.