رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری گفت: در سال مالی 1400 علیرغم تمام مسائل و مشکلاتی که در چهارمحال و بختیاری به لحاظ اعتباری وجود داشت حدود 70 درصد کل اعتبارات مصوب تخصیص پیدا کرده است.
علی شهریارپور رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: در کنار همه عوامل تاثیرگذار در فرایند توسعه، یکی از مهمترین آنها منابع مالی مورد نیاز و اعتبارات عمومی است که از قانون بودجه برای فرایند توسعه مناطق اختصاص پیدا میکند.
وی افزود: اعتبارات هزینهای استان چهارمحال و بختیاری از 40 میلیارد تومان در سال 1387 به حدود 420 میلیارد تومان در سال 1400 افزایش پیدا کرده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: اعتبارات تملک دارایی سرمایهای استان نیز از 193 میلیارد تومان به حدود 2 هزار و 600 میلیارد تومان و جمع کل اعتبارات استان از حدود 230 میلیارد تومان به 3 هزار و 100 میلیارد تومان در سال 1400 افزایش پیدا کرد.
شهریارپور عنوان کرد: دلیل افزایش اعتبارات چهارمحال و بختیاری، روند رشد اعتبارات کلی در کشور بوده که در سال 1400 مشهودتر است، نکته دوم افزایشی است که در طول سال بر اعتبارات مصوب قانون اضافه شده است.
وی خاطرنشان کرد: اعتبارات هزینهای چهارمحال و بختیاری در سال 1400 از 420 میلیارد تومان اعتبارات قانونی ابلاغی در ابتدای سال به 526 میلیارد تومان افزایش پیدا کرد، اعتبارات تملک دارایی سرمایهای نیز از 2 هزار و 600 میلیارد تومان اعتبار مصوب قانونی به 3 هزار و 100 میلیارد تومان اعتبار مصوب افزایش پیدا کرد، در مجموع نیز کل اعتبارات استان به 3 هزار و 600 میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: در پنج سال برنامه پنجم توسعه کل اعتبارات تخصیص یافته به چهارمحال و بختیاری 2 هزار و 990 میلیارد تومان بود، در برنامه ششم حدود 9 هزار و 300 میلیارد تومان در طول پنج سال به این استان اختصاص یافت.
شهریارپور بیان کرد: در سال مالی 1400 علیرغم تمام مسائل و مشکلاتی که در چهارمحال و بختیاری به لحاظ اعتباری وجود داشت حدود 70 درصد کل اعتبارات مصوب تخصیص پیدا کرده است.
وی تاکید کرد: حدود 3 هزار میلیارد تومان نیز از ردیفهای مختلف برای مباحث اشتغالزایی به چهارمحال و بختیاری اختصاص یافته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری یادآور شد: اگرچه به لحاظ شاخصهای اجتماعی، فرهنگی و... در طی سالهای اخیر پیشرفتهای زیادی در استان شاهد بودیم اما در شاخص اقتصادی مشکلات زیادی را شاهد هستیم، در حال حاضر این استان در نرخ بیکاری رتبه دوم کشور را دارد، درآمد سرانه استان نصف سرانه کشور است، از نظر رشد تولید ناخالص وضعیت مناسبی نداریم و سهم تولید ناخالص استان حدود 0.6 درصد کشور است.
شهریارپور تصریح کرد: اعتبارات استانی چهارمحال و بختیاری در سال 1400 رقمی معادل 799 میلیارد تومان بوده که این اعتبارات در سال 1401 به یک هزار و 192 میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.
وی افزود: در کنار این اعتبارات منابع خوبی از محل بند ج تبصره 18 به چهارمحال و بختیاری اختصاص یافته است، این اعتبارات شامل 2 هزار و 200 میلیارد تومان برای رشد و توسعه استان، یک هزار و 600 میلیارد تومان از تبصره 16 برای ایجاد فرصتهای شغلی، 100 میلیارد تومان از محل منابع تبصره 14 برای محرومیتزدایی شهرستان لردگان و 100 میلیارد تومان نیز برای توسعه باغات در حاشیه کارون هستند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: رشد اقتصادی کشور برای سال آینده 8 درصد هدفگذاری شده است، این هدفگذاری برای این استان 7.4 درصد است.
شهریارپور عنوان کرد: منابعی که پیشبینی شده است تا رشد 7.4 درصدی هدفگذاری شده برای چهارمحال و بختیاری محقق شود 10 هزار و 500 میلیارد تومان است، این رقم برای سال مالی 1401 نیاز است تا این هدف تحقق پیدا کند.