جعفری کارشناس تغذیه در چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با
جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: بچهها به دلیل اینکه مدت طولانی در خانه بوده و مدت زمان بیشتری را در خواب بودند، ممکن است تمایلی به استفاده از سحری نداشته باشند.
وی با بیان اینکه با توجه به این موضوع که تعداد ساعات روزهداری زیاد است خانوادهها حتما وعده سحری را برای بچهها در نظر بگیرند و تمهیداتی داشته باشند که بچهها زودتر بخوابند و سحری را حتما بخورند ادامه داد: نخوردن سحری در سن رشد برای بچهها میتواند آسیبرسان باشد.
این کارشناس تغذیه تاکید کرد: مصرف آب در ایام ماه رمضان نباید فراموش شود، استفاده از تخم شربتی هم روش خوبی برای تامین آب در طول روز است، اما نباید از نوشیدنیهای شیرین در سحر استفاده کرد، چراکه عطش را افزایش میدهد و بهتر است از نوشیدنیهای کمشیرین بدون شکر استفاده کنند.
وی استفاده از سبزیجاتی مانند کاهو و یا خیار و گوجه در سحر را برای جلوگیری از تشنگی مناسب دانست و یادآور شد: دانشآموزان در وعده سحری حتما از یک وعده پروتئینی استفاده کنند که میتواند تخممرغ، گوشت کمنمک و کمادویه یا پروتئینهای گیاهی مانند سبزیجات و حبوبات باشد.
جعفری ادامه داد: اگر غذا حاوی نشاسته بالایی باشد میتواند گرسنگی را افزایش دهد و بهتر است در کنار آن مقداری روغن غذا بیشتر باشد که بهتر است از روغنهای گیاهی استفاده شود.
این کارشناس تغذیه با تاکید بر اینکه در وعده افطار نباید آب خیلی سرد مصرف شود بیان داشت: والدین توجه داشته باشند که نباید افطار بهعنوان وعده شام گرفته شود و شام سرجای خودش یعنی نیم تا یک ساعت بعد از افطار صرف شود.
جعفری مصرف مغزیجات در ایام ماه مبارک رمضان برای بچهها را مهم عنوان و اضافه کرد: از آنجایی که مغزیجات ترکیب روغن و پروتئین خوبی دارند میتوانند در کنار وعده سحری استفاده شوند و خانوادهها توجه کنند مغزیجات بونداده و بدون نمک باشند.
وی عنوان داشت: استفاده از مغزیجات بعد از وعده شام توسط بچهها میتواند مفید باشد چراکه وجود این مغزها در برنامه غذایی دانشآموزان کمک میکند ضمن حفظ انرژی، پروتئین لازم و املاح خوبی هم به بدنشان برسد.
جعفری استفاده از مکمل ویتامین دی طبق دستور پزش توسط بچهها در ماه رمضان را مهم دانست و گفت: باید مقدار مصرف با نظر پزشک باشد چراکه برای همه یک نسخه نمیتوان نوشت.
انتهای پیام/1026ج