نوای طبل ها در طبس
بر اساس سنتی دیرینه صدای شادی پخش طبل سحرگاه هر روز ماه مبارک رمضان در فضای شهر طبس به گوش می رسد و روح و جان ها را طرواتی تازه می بخشد. مردم خطه کویری طبس طبق یک سنت دیرینه سحرگاه هر روز برای روزه گرفتن و صرف سحری با صدای طبل نوازان ماهر که سال های زیادی به این کار مشغولند بیدار می شوند.
طبل زنی در اوقات سحر ماه رمضان در طبس، یکی از نیات موقوفه عمادالملکی است که تاریخ وقف این امر خیر به سال ۱۳۰۰ هجری قمری بر می گردد و ماندگاری آن نیز به دلیل موقوفه بودن و اجرای نیات خیر واقف است. مکان به صدا درآمدن طبلها تا پیش از زلزله سال ۱۳۵۷ طبس، در بالای کاروانسرای میدان امام (ره) در طبس بوده و امروزه در بالای حسینیه عماد الملک انجام میگیرد.
فریبا کاهنی، کارشناس مردمشناسی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان جنوبی می گوید: سنت حسنه طبلزنی بیش از ۱۰۰ سال است که در سحرها و افطارهای ماه مبارک رمضان در طبس رواج دارد.
وی ادامه می دهد: در ماه مبارک رمضان مراسم طبلزنی در دو نوبت سحر و افطار در شهرستان طبس اجرا میشود. هر بار اجرا، به مدت ۱۰ دقیقه تا یک ربع و هر نوبت شامل سه بار به فاصله یک ساعت از مرتبه قبل نواخته میشود، این موسیقی با ضربات هماهنگ زمان باقیمانده به اذان را اعلام میکرد و در پایان یک بخش کوتاه داشت که ریتم آن به هم ریخته بود و مردم با شنیدن آن متوجه میشدند که زمان کوتاهی به اذان مانده است.