مردم روستای تاسکوه به زبان تالشی به روزه احیا «اَیا روزَه» می گویند. این ایام به مدت ۶ روز از نوزدهم ماه مبارک الی بیست و چهارم ماه می باشد. مردم در طول این مدت از بسیاری از کارها خودداری می کنند. علی الخصوص در روز ۲۱ رمضان که مصادف با شهادت حضرت علی (ع) می باشد به هیچ وجه دست به کار دیگری نمی زنند. در این ایام به مساجد و تکایا جهت انجام هر چه بیشتر فرایض دینی، دعا و نیایش به درگاه پروردگار بزرگ می روند و شب های این ایام را با دعوت از سادات و ملاّ های محلی به منازلشان و با تلاوت کلام الله مجید و همچنین دعا و نیایش با شب زنده داری سپری می کنند.
اهالی روستای تاسکوه و حومه تالش بنا به اعتقادات سنتی شان روز ۲۰ رمضان را به زبان تالشی «تراشَه روز» روز تراش یا همان روز نظافت و اصلاح و استحمام می گویند که در این روز، تمامی مردان و پسران محل ابتدا سر و صورت شان را پیرایش کرده و سپس به حمام می روند و یک نظافت کلی انجام می دهند که مراسم این روز از سنت های دیرینه ساکنین این خطه می باشد.
سفره افطار ماه رمضان با شامی شمالی و رشته و خشکار
گیلان استانی است که می توان گفت جنب و جوش و گردش مردم در شب های ماه رمضان بیش از روزهای آن است. شیرینی های ماه مبارک رمضان از رشته و خشکار سنتی گرفته تا زولبیا و بامیه به صورت گسترده در بازارها و حتی کسب و کارهای خانگی تهیه و عرضه می شود. شامی شمالی نیز از غذاهای پرطرفدار گیلانی ها در سر سفره افطار است تقریبا در استان ما گیلان کمتر کسی است که ماه مبارک رمضان را بدون شامی شمالی و رشته و خشکار تجربه کند.