فریدونی روانشناس در گفتوگو با
جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: امام صادق (ع) میفرمایند: "دعوتکننده مردم به خوبیها باشید با غیر از زبان"، بدان معنا که با عمل خود مروج خوبیها باشید.
وی بیان داشت: اگر ما در وهله اول الگوی خوبی برای بچهها و اطرافیان باشیم میتوانیم انتظار داشت که آنها هم صفات حسنه را داشته باشند.
فریدونی ادامه داد: بچهها شبیه رفتار ما میشوند نه گفتارمان، در بحث نماز هم همین موضوع مطرح است.
این روانشناس خاطرنشان کرد: اینکه والدین قبل از خواندن نماز خودشان را آماده کنند، مقدمات نماز را با پهن کردن سجاده و جانماز فراهم سازند و با روی خوش سر موقع به نماز بایستند حس خوبی را در ذهن بچه نسبت به نماز ایجاد میکند.
وی خاطرنشان کرد: وقتی والدین نماز را بهعنوان کاری تشریفاتی درنظر نمیگیرد، چه مهمان باشند و چه در مجلس شادی یا غم و نماز در اولویت کارش قرار دارد در نمازخوان کردن فرزندان بسیار مهم است.
فریدونی ادامه داد: بهتر است به جای اینکه به بچه بگوییم "چرا نماز نمیخوانی؟" بگوییم "علت نماز خواندن مرا میدانی؟" و بعد از آن فلسفه نماز خواندن را به این شکل برای فرزندمان توضیح دهیم.
وی با اشاره به اینکه زمانی که ما بستر را فراهم کنیم و بچه خود به این نتیجه برسد که نماز خواندن چه فوایدی دارد بهتر و بیشتر به سمت خواندن آن قدم بر میدارند گفت: تشویق در این زمینه هم اهمیت بالایی دارد، وقتی کودکی نماز میخواند باید از سوی پدر و مادر مورد تشویق قرار گیرد.
این روانشناس صبوری والدین در این زمینه را مهم دانست و ادامه داد: بدان معنا که اگر بچهها نمازشان را به موقع نخواندن با آنها برخورد تندی نداشته باشیم.
وی تاکید کرد: تذکر بیش از حد در هر زمینهای نتیجه عکس دارد، در مباحث دینی نیز باعث میشود خاطره خوبی در ذهن بچهها شکل نگیرد و وقتی فرزند از موضوعی خاطره بدی دارد قطعا تمایل چندانی برای انجام آن نخواهد داشت.
فریدونی بیان داشت: اقامه نماز را میتوان بهعنوان یک کار خانوادگی مورد نظر داشت چراکه وقتی نماز بهصورت جمعی و با صفا و بدون ریا اقامه شود در روحیه فرزندان تاثیر بسزایی دارد و میتواند تشویق مناسبی برای فرزندان باشد.
انتهای پیام/1026ج