به گزارش جهان بین نیوز،"حمیدرضا خبیر" در جمع خبرنگاران، افزود: رضایتمندی ارباب رجوع در گمرک به دو عنصر سرعت در ارائه خدمات و دقت در اخذ حقوق دولت تقسیم میشود.
وی ادامه داد: گمرک دومین منبع درآمدی دولت بعد از نفت و امور مالیاتی است که بودجه هر ساله کشور براساس آن تنظیم میشود، به همین منظور دولتهای گامهای مؤثری برای توسعه فعالیتهای آن برداشته است.
خبیر تصریح کرد: سال گذشته پس از سی سال، قانون جدید امور گمرکی تصویب و اجرایی شد و تهیه بسته اجرایی آن شامل پیادهسازی گمرک نوین، ارتقای فناوریها و بهسازی و آموزش منابع انسانی، فرآیند شناسایی و بازنگری رویهها و تنظیم مقررات و بهینهسازی آنهاست.
وی با اشاره به نامگذاری امسال به نام سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی اظهار کرد: امسال در یک رویکرد جدید دولت اقدام به مدیریت کالاهای وارداتی کرد تا تحریمها و مشکلات اقتصادی تدبیر شود.
خبیر افزود: کشور در تأمین مواد اولیه دچار مشکل نشده بلکه حتی روانتر از گذشته فعالیت میکند، زمزمههایی نیز که در خصوص تحریمها شنیده میشود، بیشتر مربوط به کالاهای لوکس بوده است.
وی با بیان اینکه گمرک به عنوان مرزبان اقتصادی افتخار میکند که مجری سیاستهای اقتصادی کشور است، خاطرنشان کرد: هم اکنون گمرک استان در حوزههای صادرات، واردات، ترانزیت کالا، ورود و خروج موقت کالا، مرجوعی، امانات پستی و مسافری فعالیت میکند.
خبیر ادامه داد: در بخش قضایی گمرک با پدیده قاچاق در سطح کشور مبارزه میشود چرا که این پدیده ضربههای سنگینی به اقتصاد کشور وارد کرده است و در این خصوص نیروی انتظامی به عنوان کاشف، گمرک به عنوان شاکی و دادگستریها به عنوان مراجع رسیدگی کننده فعالیت میکنند.
وی افزود: بیشترین رویه فعال صادراتی استان انجام و ارزیابی در محل کالا در گمرک استان است که صاحب کالا درخواست خود را به صورت الکترونیکی وارد میکند و اقدامات بدون هیچ هزینه و مشکلی انجام میشود.
خبیر عمده کالاهای صادراتی استان در سال جاری از لحاظ ارزش را لوازم خانگی، سیمان، کابل و لوازم مرتبط، موکت، روغن نباتی، کاشی، بادام، شکلات و نبات عنوان کرد که به کشورهای عراق، افغانستان، هندوستان، امارات متحده عربی، و پاکستان فرستاده میشود.
وی میزان صادرات بادام استان در 9 ماهه اول امسال را 12 میلیارد و 400 میلیون ریال طی 87 فقره اظهارنامه عنوان کرد و افزود: پتانسیل استان باید در زمینه صادرات صنعت فرش، گلیم، صنایع دستی، خشکبار و مواد معدنی به کار گرفته شد چرا که جای خالی این محصولات در صادرات دیده میشود.
خبیر افزود: در حال حاضر سه انبار اختصاصی فعال در سطح استان وجود دارد، دو انبار نیز در حال پیگیری برای راهاندازی است.
وی با اشاره به فعالیت گمرک استان، گفت: برای گمرک استان که بینالمللی است، علاوه بر خدمات مسافری، مجوز صادرات گرفته شده یعنی کالاهای سریعالارسال مثل شیرینی یا پرندگان میتوانند از فرودگاه شهرکرد خارج شوند.
خبیر تصریح کرد: در حال حاضر کارخانههای سیمان و برفاب از طریق اظهار از راه دور در حال فعالیت هستند، برای تسریع در خدمات نیز گمرک استان به شبکه فیبر نوری متصل شده است.
به گفته وی، بخشی از صادرات و واردات استان از دیگر استانها انجام میشود این در حالی است که هرچه آمار درآمدی استان از طریق واردات و صادرات بالاتر رود، ثمرات بیشتری به استان میرسد.
خبیر با بیان اینکه میزان صادرات استان در سال 90 نسبت به سال 87 از نظر ارزش صادراتی 102 درصد رشد داشته است، خاطرنشان کرد: از نظر وزنی نیز 805 درصد رشد در این بخش مشاهده میشود، در بخش واردات نیز از نظر ارزش ریالی 805 درصد رشد و از نظر وزنی 430 درصد از نظر وزنی رشد دیده میشود.
وی با بیان اینکه بیشترین آمار واردات استان، خط تولید کارخانجات است، خاطرنشان کرد: صبا فولاد زاگرس پروژه عظیمی است که در تولید میلگرد فعال است و در دهه فجر امسال راهاندازی میشود و مواد اولیه خود را از طریق گمرک وارد میکند البته شرکتهای بسیاری در سطح استان وجود دارد که مواد اولیه خود را از این طریق وارد میکنند.
مدیرکل گمرک استان، افزود: هدفگذاری اصلی تحریم در حوزه تجارت است، صادرات نقش اصلی در رشد اقتصادی کشور دارد، دشمن با تحت تأثیر قرار دادن تجارت و از بین بردن ساختار آن قصد دارد کشور را دچار رکود کند، در شرایط تحریم هم مبادله کالا و هم پول سخت میشود و همین موضوع موجب افزایش هزینههای ورود و خروج میشود و قطعا قیمت تمام شده نیز زیاد میشود البته فعالان اقتصادی با پیدا کردن شیوهها و واسطههای جدید توانستهاند تحریمها را دور بزنند.
خبیر تصریح کرد: در حوزه صادرات کالا، نه تنها شاهد کاهش صادرات در استان نبودهایم بلکه در این حوزه رشد قابل ملاحظهای نیز مشاهده میشود به طوری که به لحاظ وزنی صادرات استان در 9 ماهه امسال 267 میلیون و 929 هزار کیلوگرم و به لحاظ ارزشی 103 میلیون و 970 هزار و 150 میلیون دلار بوده است.
وی افزود: طی 9 ماهه گذشته 43 صادرکننده حقیقی و حقوقی کالاهای متنوع خود معرفی و صادر کردهاند.
خبیر اظهار کرد: براساس قانون پنج ساله توسعه، دولت موظف شد 30 درصد از واحدهای گمرکی را کاهش دهد و گمرک شهرکرد نیز در این لیست قرار داشت نهایتا در بررسی دوم گمرک استان از این لیست خارج شد البته گمرک در حال مکاتبه است که با حذف و ادغام، تعدادی از واحدها را کاهش دهد.
وی افزود: در 9 ماهه امسال 18.567 پرونده قاچاق در کشور وجود داشته که تنها 125 پرونده به ارزش 15 میلیارد و 671 میلیون ریال از گمرک استان بوده است.
(منبع:ایسنا)