به گزارش جهانبین نیوز، در روشهای اجرای سوزندوزی تنوع زیادی وجود دارد. معمولاً برای سوزندوزی از کارگاه سوزن دوزی(قابی به شکل مستطیل یا دایره برای صاف نگه داشتن پارچه) استفاده میشود. روی پارچههای کتان، زربافت، ابریشمی، پشمی و پنبهای روشهای مختلف سوزندوزی اجرا میشود و در آن از نخهای ابریشمی، پشمی، الیاف مصنوعی، نخ گلابتون، نخ نقده، نخ ملیله و نخ سرمه استفاده میشود.
سوزندوزیهای سنتی ایران یکی از روشهای دیرینهٔ تزیین جامه و بسیاری از منسوجات است که به نوعی در زندگی بشر کاربرد داشته و دارد. دستدوختها بهجز جنبهٔ تزیینی و شناسنامهای که دربرگیرندهٔ اقلیم و جامعهٔ پدیدآورندهاش است، در بعضی از اوقات به دلیل عقاید مذهبی روی البسه جلوهگری میکرد. پیش از اسلام به جز جنبهٔ تزیینی، جنبهٔ طلسمگونهٔ آن نیز مطرح بودهاست.
در حال حاضر سوزن دوزی یکی از هنرهای مورد علاقه زنان و دختران عشایرنشین استان به شمار می رود، که در این راستا اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان نیز حمایت های زیادی نظیر برگزاری دوره های آموزشی و شرکت دادن آن ها در نمایشگاه ها را انجام می دهد.
سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان با بیان اینکه هنر سوزن دوزی در شهرستان های شهرکرد، لردگان، فارسان و کوهرنگ رواج دارد گفت: تولیدات این هنرمندان جنبه عامه داشته و در زندگی روزمره مردم کاربرد دارد.
مهرداد رئیسی وجود مواد اولیه موردنیاز هنرمندان سوزن دوزی را از نقاط قوت این هنر در استان دانست و افزود: رومیزی، روتلفنی، روتختي ،روپشتی و لباس عشایری از تولیدات هنرمندان سوزندوزی استان است.
(منبع:ایسنا)