به گفته وی، با راه اندازی بخش پیوند کلیه استان مجهز به تمامی تجهيزات و امکانات پيشرفته شامل: دستگاه دياليز، تخت هاي استاندارد ICU، با صرف هزينه اي بالغ بر ده ميليارد ريال در سال ۹۴ ، فرصت لازم براي ارائه خدمت به بيماران دياليزي نيازمند پيوند کليه در استان فراهم گرديد.
به گفته وی، هم اکنون امکان انجام همزمان عمل جداسازی اعضا و انجام دو پیوند کلیه به دو بیمار در اين بخش فراهم شده است.
دکتر شیرانی با بیان اینکه تمامی اعمال جراحي پيوند کليه با اعلام رضايت خانواده هاي بيماران مرگ مغزي و بصورت رايگان و با پوشش۱۰۰ درصدي بيمه اي در استان صورت مي پذيرد تصريح کرد: خانواده هاي اهدا کنندگان بدون هيچ چشم داشت و بصورت رايگان اعضاي عزيزان خود را براي بخشيدن حيات دوباره به چندين بيمار نيازمند پيوند عضو اهدا مي نمايند.
وی، تعداد بیماران دیالیزی استان را حدود ۴۰۰ نفر اعلام کرد و افزود: اين عزيزان تنها با انجام پيوند کليه مي توانند به زندگي عادي و فعاليت هاي روزمره خود بازگردند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به رتبه برتر دانشگاه طی پنج سال گذشته و قرار گرفتن استان جز ۵ استان برتر در زمینه اهدای اعضای بيماران مرگ مغزي اظهار داشت: اين امر به همت مردم نوع دوست و حمايت مسئولين و حرکت خوب رسانه اي محقق شده است.
به گفته وی، از ابتدای آغاز فعالیت تیم فراهم آوری اعضاي بيماران مرگ مغزي استان در سال ۸۲ تا کنون بيش از ۳۰۰ خانواده بيمار مرگ مغزي با اهداي اعضاي عزيزان خود موافقت نموده اند که منجر به اهداي نزديک يه يکهزار عضو مناسب پيوند شامل: کبد، كليه، قلب و ... گرديده است.
وی هزینه سالانه هر بیمار دیالیزي براي دولت را بيش از ۵۰۰ ميليون ريال اعلام کرد و افزود: اين در حالي است که تمامي خدمات دياليز بصورت رايگان و با پوشش ۱۰۰ درصدي به بيماران ارائه مي گردد.
دکتر شیرانی در ادامه کلیه را عضوی حیاتي و مهم دانست که بايد بطور مرتب بويژه در سنين بالاتر از ۵۰ سالگي با انجام معاينات مستمر سالانه از عملکرد و سلامت آن اطمينان حاصل نمود و با تشخيص زودهنگام از ايجاد نارسايي پيشرفته جلو گيري نمود.
وی، داشتن رژیم غذایی سالم و کم نمک، کنترل فشار خون و میزان قند خون را از ديگر نکات مهم در حفظ سلامت کليه ها و پيشگيري از نارسايي آن برشمرد.
گفتنی است، هفته پایانی آبان ماه بعنوان هفته حمایت از بیماران کليوي نامگذاري شده است.