۰
plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۱۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۳
کد مطلب : ۴۲۷۸۰
مدیرکل دفتر آبخیرداری و حفاظت خاک سازمان جنگل‌ها:

افزایش دو نیم برابری اعتبار درحوزه آبخیز داری و آبخوان داردی

مدیرکل دفتر آبخیرداری و حفاظت خاک سازمان جنگل‌ها گفت:در سال جاری مبلغی در حدود یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به حوزه‌ آبخیزداری و آبخوان داری تخصیص داده شد که در سال گذشته ۲۰۰ میلیون دلار معادل ۷۰۰ میلیارد تومان به این حوزه داده شده که به نسبت سال گذشته افزایش دو و نیم برابری داشته است.
افزایش دو نیم برابری اعتبار درحوزه آبخیز داری و آبخوان داردی
به گزارش جهانبین‌نیوز هوشنگ جزی مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگل‌ها و دبیر ستاد ملی صندوق توسعه کشور در جمع خبرنگاران گفت: ارتباط آبخیرداری تنها با باران نیست بلکه در زمان خشکسالی، پربارانی، تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی و کنترل سیل استفاده می‌شود.

مدیرکل دفتر آبخیرداری و حفاظت خاک سازمان جنگل‌ها بیان کرد: برای نقاط بحرانی، دشت‌های ممنوعه ‌و مناطقی که احتمال سیل شدیدتر است برای اقدامات اجرایی برنامه‌ریزی شده است.

وی ادامه داد: برای تمامی استان‌ها برنامه‌ریزی شده اما در هراستان به تناسب نقاطی که اولویت بیشتری دارد در واقع حوزه‌های سیل‌خیزتر است، براساس منابع مالی که صندوق توسعه ملی تخصیص داده بیشترین استفاده شود.

جزی اضافه کرد: در مناطقی که در زمینه‌ی آب‌های زیرزمینی دچار مشکل هستیم می‌توان با تغذیه آب به سفره‌های آب زیرزمینی و یا با افزایش پوشش گیاهی به به بحث درآمد مردم همان مناطق کمک کنیم.

مدیرکل دفتر آبخیرداری و حفاظت خاک سازمان جنگل‌ها عنوان کرد: در سال جاری مبلغی در حدود یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به حوزه‌ آبخیزداری و آبخوان داری تخصیص داده شد که در سال گذشته ۲۰۰ میلیون دلار معادل ۷۰۰ میلیارد تومان به این حوزه داده شده که به نسبت سال گذشته افزایش دو و نیم برابری داشته است.

وی دلیل رشد دو و نیم برابری اعتبار حوزه آبخیزداری و آبخوان‌داری را تقاضای بسیار بالای مردم، مسئولان و نمایندگان دانست و افزود: تاثیرات بسیار بالای آبخیرداری و آبخوان‌داری را در کنترل سیل و افزایش آب قنات و چشمه‌ها کاملا قابل مشاهده است.

جزی با بیان اینکه در مناطق کوهستانی در هرهکتار ۵۳۰ مترمکعب آب می‌توان نفوذ داد که در مناطق دشتی این میزان در حدود یک هزار مترمکعب است، اعلام کرد: نزدیک به ۷۰ درصد سیل در مناطقی که آبخیزداری انجام شده مدیریت شد.

مدیرکل دفتر آبخیرداری و حفاظت خاک سازمان جنگل‌ها خاطر نشان کرد: در سیل ابتدای سال جاری در استان گلستان نزدیک ۷۵ میلیون مترمکعب سیل در حوزه‌هایی که آبخیزداری کار شده بود مدیریت شد.

وی اضافه کرد: در استان‌هایی نظیر استان لرستان که آبخیزداری انجام نشده بود شاهد خسارات بالایی در خصوص سیل بودیم.

جزی در پایان اظهار کرد: آبخیزداری و آبخوان‌داری موضوعی اثبات شده است و تاثیرات مثبت آن کاملا مشهود است به همین علت همه در تلاش هستند که موضوع بیشتر توسعه پیدا کند.

انتهای پیام/۱۰۲۹ ج
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

يکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳

ساعت:

۱۹:۲۷:۲۶

17 Nov 2024