۰
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۳۱ تير ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۳
کد مطلب : ۴۲۴۵۶
جهانبین نیوز گزارش می دهد/

مشارکت مردم ؛ حلقه مفقوده توسعه صنعت گردشگری

يكي از راه هاي توسعه گردشگری ، مشارکت مردم است ، بدون شك مشاركت مردم ميتواند يكي از مهمترين عوامل توسعه گردشگري نيز قلمداد شود، مشاركتي كه تاكنون مغفول مانده و بايد آنرا حلقه مفقوده توسعه اين صنعت دانست .
مشارکت مردم ؛ حلقه مفقوده توسعه صنعت گردشگری
به گزارش جهانبین نیوز؛  امروزه گردشگري بعنوان يكي از صنايع مهم در  جهان به شمار ميرود كه نقش برجسته و خاص آن در توسعه اقتصادي حائز اهميت است.

يكي  از راه هاي توسعه اين صنعت ، مشارکت  مردم است ، بدون شك  مشاركت مردم ميتواند يكي از مهمترين عوامل توسعه گردشگري نيز قلمداد شود .

مشاركتي  كه  تاكنون مغفول مانده و بايد آنرا حلقه مفقوده توسعه اين صنعت دانست.  
در گردشگري به عنوان صنعتي خدماتي و  انسان محور، نبايد از نقش سازنده مردم براي  توسعه غافل ماند.

نگاه به مردم در اين صنعت نبايد صرف نگاه به مصرف كننده باشد و اينكه تنها گروه خاصي از جامعه عهده دار  توليد و عرضه هستند.

بايد مردم را در توسعه اين صنعت و تصميم سازي ها و سياست گذاريها وارد نمود تا در اجراي برنامه ها  مشاركت داشته  و با مشكلات ،  موانع و مزاياي حاصل از اين صنعت به خوبي آشنا شوند .

در ميان عوامل و عناصر مختلف در توسعه اين صنعت  ، مشاركت مردم بايد به عنوان محور و شاخص توسعه  در نظر گرفته شود .
 

در گام بعدي ، جلب مشاركت مردمي ميتواند به شكل دخالت دادن  و به شور گرفتن مردم از طريق نشست هاي مختلف با اقشار مردم بالاخص  اقشار تاثير گذار در هر منطقه ، در سياست گذاريها براي توسعه گردشگري منطقه توسط شوراهاي شهر و روستا اشاره كرد تا در كنار طرح مسائل و مشكلات ، مزاياي منطقه را به ايشان ياد آور شوند دراين صورت مردم مشاركت در توسعه گردشگري منطقه را همانند هر رويداد اجتماعي ديگري كه به حضور ايشان نياز است  بر خود فرض خواهند دانست .

بوم گردی ظرفیتی جدید در گردشگری

بوم گردی از جمله صنایعی است که با توسعه آن در روستاها  و شهر ها و تقویت زیرساخت های گردشگری می توان رونق اقتصادی خاصی به روستاها  و شهر ها  بخشید.

با رونق بوم گردی مردم نقاط مختلف کشور و دنیا می توانند از فرهنگ، آداب ورسوم وآیین های بکر و دست نخورده مناطق مختلف، غذاهای سالم و طبیعی، نحوه فعالیت روستائیان، صنایع دستی زنان و مردان روستا نشین و مناظر طبیعی زیبا و دیگر جاذبه های گردشگری این مناطق بهره مند شوند.

با راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی و تنوع بالای آنها در مسائلی از قبیل هزینه، طراحی، کاربری، موقعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی زمینه مناسبی برای معرفی جاذبه های مختلف، فرهنگی، اجتماعی، طبیعی، تاریخی و اقتصادی مناطق مختلف کشور فراهم شده است.

اقامتگاه بوم‌ گردی به معنای محل اقامت مسافر منطبق بر فرهنگ و جغرافیای آن منطقه است و ساخت آنها به دلیل اینکه قاعده خاصی ندارد حتی اگر در یک منطقه جغرافیایی باشند باز هم تشابه کمی با همدیگر دارند و بومیان هر منطقه جغرافیایی بر اساس شرایط ساخت و ساز و مهم تر از آن فرهنگ منطقه خود دست به ساخت اقامتگاه های بوم گردی می زنند.

مهمترین تمایز مراکز اقامتی بوم گردی داشتن سبک سنتی است که گردشگران زیادی را به سمت خود جذب و مالکان این مراکز اصرار به داشتن این سبک زندگی دارند.

اقامتگاه های بوم گردی به دلیل اینکه براساس معماری سنتی منطقه ساخته می شوند کمترین تاثیر مخرب زیست محیطی را دارند و به نوعی بخشی از بافت طبیعی منطقه به حساب می‌آیند.

شايد اجراي درست اين طرح بتواند گردشگري را از اتهاماتي مانند تخريب به فرهنگ و طبيعت و محيط زيست مبرا کند و شيوه‌اي از گردشگري را اجرا کند که هم بتواند به نيازهاي گردشگران پاسخ دهد و هم با حفظ ويژگي هاي سنتي و بومي، اقتصادي جديد و پايدار بدون صرف هزينه هنگفت در بخش صنعت و تغيير کاربري زمين رقم بزند.

بوم گردی جاذبه ای شیرین
گردشگری که در حال بازدید از اقامتگاه بوم گردی بود  در این زمینه به خبرنگار جهانبین نیوز گفت: بوم گردی شبیه هیچ یك از تجربه های یك سفر معمولی نیست ، اقامت در اقامتگاه بوم گردی به گردشگر كمك می كند تا راجع به جامعه محلی و مردمانش بیشتر یاد بگیرد، از محیط طبیعی اطراف بیشتر بداند و راه و روش یك زندگی پایدار و دوستدار محیط زیست را تجربه كند.

وی افزود: بوم گردي ظرفيتي جديد در گردشگري است كه مسافر خسته از زرق وبرق زندگي صنعتي و ماشيني امكاني مي يابد تا زير آسمان صاف و پرستاره روستا، با پديده هاي بكر فرهنگي و طبيعي مناطق مختلف كشور آشنا شود.

این گردشگر اضافه کرد: در دنیای مدرن امروز و هیاهوی زندگی مدرن و صنعتی كه انسان را دچار فشارهای روانی و عصبی فراوان می كند، سفر و اقامت در مكان سنتی و همراه با همه ویژگی های فرهنگ گذشته می تواند تجربه ای شیرین باشد.
 
 
با سختي کار به اينجا رسيده‌ام و علاقه و پشتکار اجبارم مي‌کند کاري را که شروع کرده‌ام تا پايان بتوانم ادامه دهم

مسلم قرباني موسس و مدير دهکده سنتي توريستي اقامتي هزار چشمه هفشجان در گفت‌وگو با خبرنگار جهانبین نیوز اظهار کرد: اولين جرقه‌اي که باعث شد اين بوم گردي را راه‌اندازي کنم شغل هفشجاني‌ها بود که به خاطر آن مجبور بودن به دور از خانواده کار کنند.

بوم‌گردي زمين‌ساز اشتغال جوانان
قربانی افزود:  با توسعه این بخش از گردشگری علاوه بر رونق گردشگری می توان موجب توسعه كسب و كار در مناطق بومی نیز شد كه خود رشد و درآمداقتصادی را در پی دارد

وی گفت: بوم گردی و توسعه گردشگری در روستاها و شهر های کوچک  مزایای فراوان با خود به همراه دارد كه رونق مناطق بومی، روستاها و شهرهای كوچك، معرفی فرهنگها، آیینها، سنتها و صنایع دستی مناطق به گردشگران، تحقق مهاجرت معكوس، جذب و بازگشت جوانان برای حضور و فعالیت در روستاها و مناطق محلی از آن جمله است.




وی ادامه داد:  هر گردشگر چندین فرصت شغلی را بطور مستقیم و غیرمستقیم ایجاد می كند و با رشد بوم گردی و اقامتگاه های آن توسعه كسب و كار و ایجاد اشتغال محقق می گردد.

وي با اشاره به اينکه در اين بوم‌گردي جوان‌هاي بسياري مي‌توانند کار و فعاليت داشته باشند تصريح کرد: جوان‌هاي سالم با انرژي بالا و با تمام توان مي‌توانند در اين بوم‌گردي کار کنند، ديگر رنج دوري از خانواده را نکشند و انرژي خود را در غربت صرف نکنند.

توسعه گردشگری در گرو مشارکت مردمی
مهرداد جوادی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری در رابطه با نقش مردم در توسعه گردشگری به خبرنگار جهانبین نیوز گفت: در حال حاضر  بهترین برنامه های توسعه خصوصاٌ گردشگری در گرو مشارکت جوامع محلی و برنامه ریزی توسعه منابع انسانی و فعالیت هدفمند برای شناسایی منابع بالفعل به بالقوه و هدف گذاری و تطبیق عوامل توسعه از جمله نیروی انسانی در یک منطقه محسوب می شود.

وی ادامه داد : توسعه و موفقیت گردشگری در گرو عوامل متعدد از جمله ثبات اقتصادی و اجتماعی ، زیست محیطی ، شناخت بازار ، مقاصد گردشگری ومدیریت و برنامه ریزی برای تبلیغات وبازاریابی جاذبه ها و محصولات و خدمات گردشگری و ایجاد زیرساخت ها و از مهم تر عوامل نیروی انسانی فعال در حوزه گردشگری است.

جوادی  اضافه کرد: دراین بین نیروی انسانی مرتبط با گردشگری به عنوان موتور محرکه و هماهنگ کننده این حوزه از اهمیت خاصی  در توسعه گردشگری برخوردار است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری اذعان داشت: نیروی انسانی حوزه گردشگری بصورت گسترده ای بخش عظیمی از جامعه را در بر می گیرد ، بخشی به صورت مستقیم و بخشی غیر مستقیم با حوزه گردشگری در ارتباط هستندبه عنوان مثال دفاتر خدمات مسافرتی ، راهنمایان گردشگری، مراکز اقامتی به صورت مستقیم و عوامل حمل ونقل به صورت غیر مستقیم با این صنعت در ارتباط هستند

وی بیان کرد: جوامع محلی به عنوان یکی از مهمترین پتانسیل ها به شمار می رود که شناسایی و تقویت این جوامع از طریق آموزش نقش مهمی در رونق اقتصادی و توسعه مناطق به دنبال خواهد داشت
 

به گزارش جهانبین نیوز، بدون شك قبل از طرح اين موضوعات ، بسترسازيهاي فرهنگي و جلب مشاركت جوانان منطقه يكي از گامهاي بنيادي خواهد بود تا در مراحل بعد ساير قشرها نيز به اين وادي راه يابند.

همچنين در صورت آگاهي از ارزشهاي بومي خود كمتر دستخوش و متاثر از فرهنگ گردشگران قرار ميگرند .

برنامه ريزي فرهنگي با حضور مردم در قالب تشكلهاي خود جوش كه از پيشينه و پايه قوي در كشورمان برخوردار است و جلب و دعوت ديگر به ديدار از شهر يا روستا  از ديگر نكاتي است كه از موارد جلب مشاركت مردمي ميتواند باشد .

 هر شهر و روستاي اين مرز بوم در كنار جاذبه هاي طبيعي يا تاريخي از فرهنگ بومي و آداب و سنني خاص نيز برخوردار است كه بدون شك ميتواند بعنوان يك جاذبه مطرح شود

لذا با تقويت مشاركت مردمي در اين حوزه  و تشريح اهداف و برنامه هاي در نظر گرفته شده براي مردم  هر منطقه راه بسوي توسعه و نيل به اهداف چشم انداز نيز تسهيل ميگردد.

انتهای پیام/1027ج
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳

ساعت:

۰۱:۳۵:۲۳

7 Nov 2024