معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: با کاهش چشمگیر مرگ نوزادان زیر یکسال و کودکان زیر پنج سال مواجه بودیم و همچنین در سال گذشته تنها یک مورد فوت مادر باردار در چهارمحال و بختیاری گزارش شد.
به گزارش جهانبین نیوز، سیدراشد جزایری معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات چهارمحال و بختیاری در خصوص دستاوردهای استان پس از پيروزي شکوهمند انقلاب اسلامي اظهار داشت: چهارمحال وبختياري در سال۱۳۵۷ که سال پیروزی انقلاب ،محسوب می شود با جمعیتی بالغ بر ۴۳۳۰۰۰نفر از سه بیمارستان و تعداد ۲۵۸تخت بیمارستانی برخوردار بود.
جزایری با بیان اینکه، شاخصهای درماني استان در وضعيت خوبي نبودند افزود: با توجه به محروميت اکثر مناطق استان و پايين بودن سطح زندگي مردم، متاسفانه مردم دسترسي چنداني به خدمات درماني مورد نياز نداشتند و با پيروزي انقلاب شکوهمند اسلامي و آغاز برنامه هاي کاري وزارت بهداشت افزايش تخت و منابع بيمارستاني در دستور کار قرار گرفت، به گونه اي كه در دهه ۱۳۷۰ تغییرات اساسی در سطح درمان کشور و استان رخ داد.
وی در ادامه به بخشی از تحولات صورت گرفته در حوزه های مختلف آموزشی، بهداشتی، درمانی، فرهنگي، اجتماعي اشاره و افزود: از مهمترين دستاوردهاي اين دانشگاه در حوزه آموزش می توان به این نکته بسنده کرد که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی هيچ گونه فعاليت آموزشي براي تربيت نيروهاي پزشکي و پيراپزشکي در استان صورت نمي گرفت.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی توفيقات چشمگيري داشته است گفت: تعداد شبکه هاي بهداشتي و درماني، مراکز بهداشتي شهري و روستايي، مراکز آموزش بهورزي، پايگاه هاي بهداشت غير ضميمه ، واحدهای تسهیلات زایمانی و مراکزی که در زمینه ازدواج مشاوره ارائه مي دهند از ۱۴۵ باب پيش از انقلاب اسلامي به ۴۶۷ باب افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر بادر اختيار داشتن ۹ مرکز بهداشت شهرستان،۶۲ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و ۶۰ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، ۳ مرکز آموزش بهورزی، ۳۰۰ خانه بهداشت، ۲۹ پایگاه سلامت شهری و ۴ پایگاه سلامت روستایی و ۴ واحد تسهیلات زایمانی، در چهارمحال وبختیاری مشغول خدمت رسانی هستند.
وی با تأکید بر اینکه شاخصهای سلامت در استان افزایش داشته، افزود: میزان امید به زندگی از ۵۵ سال به ۷۵ سال افزایش پیدا کرده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه میزان دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی در روستاها از ۲۵ درصد به ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: تعداد پزشکان عمومی در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در چهارمحال و بختیاری از ۱۵ پزشک به ۲۳۴ نفر و تعداد بهورزان از ۹۰ نفر به ۶۱۸ نفر در سال ۱۳۹۶ رسیده است.
جزایری با تأکید بر اینکه مرگ و میر نوزادان یکی از شاخصههای مهم سلامتی در هر کشوری است، تأکید کرد: خوشبختانه با کاهش چشمگیر مرگ نوزادان زیر یکسال و کودکان زیر پنج سال مواجه بودیم و همچنین در سال گذشته تنها یک مورد فوت مادر باردار در چهارمحال و بختیاری گزارش شد.