۰
plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۲
کد مطلب : ۳۸۸۰۴
ديدنيهاي شهرستان لردگان

مکان‌هاي تاريخي و طبيعي شهرستان لردگان ميزبان گردشگران نوروزي+ تصاوير

يکي از شهرهاي زيبا و ديدني استان چهارمحال و بختياري شهرستان لردگان است که اين شهر با وجود وسعتي که دارد، بسياري از زيباترين و ديدني ترين مکانهاي تفريحي و توريستي ايران را در خود جاي داده است. مردم لردگان بسيار خونگرم و مهمان نواز هستند و در کتاب هاي تاريخ کهن به شهر لردگان ، لردجان نيز مي گفتند.
مکان‌هاي تاريخي و طبيعي شهرستان لردگان ميزبان گردشگران نوروزي+ تصاوير
به گزارش جهانبین نیوز به نقل از خبرنگار سلام لردگان؛ شهر لردگان مرکز شهرستان لردگان با 1700 متر ارتفاع از سطح دريا در ۱۶۰ کيلومتري جنوب شرقي استان چهارمحال و بختياري قرار گرفته است.
مردم لردگان به زبان لري گويش بختياري سخن مي گويند. قالي بختياري، گليم، لباس هاي محلي، چنته، نمکدان، مفرش کشک و قارا-بنه يا پسته وحشي انواع سوغات اين شهرستان هستند.

 شهر لردگان از ديرباز مرکزي براي مبادلات عشاري بوده است.در متون تاريخي از لردگان به نام لردجان نام برده شده است.

اکنون بار سفر مي بنديم و راهي اين شهرستان زيبا مي شويم تا گوشه هايي از جاذبه هاي فوق العاده ديدني اين شهرستان را با هم نظاره گر باشيم.


آبشار آتشگاه

آبشار آتشگاه لردگان طولاني ترين آبشار ايران است. اين آبشار 3کيلومتري که به آبشار مينياتوري ايران معروف است، يکي از بي نظير ترين جاذبه هاي طبيعي کشور به شمار مي رود که در 190 کيلومتري شهرکرد و در40 کيلومتري شهر لردگان قرار دارد و به دره اي مي ريزد که با پستي و بلندي هاي خود آبشارهاي کوچک متعددي را ايجاد مي کند. براي رسيدن به اين آبشار بايد به 40 کيلومتري شهر لردگان، پس از روستاهاي ميلاس و سردشت شوش در روستاي آتشگاه سفر کنيد. روستاي آتشگاه که خاطرات سرداران عيلامي را به ياد مي آورد، دره اي تنگ و زيبا با خصوصيات بکر و طبيعي است که در ميان آن، نهر خروشاني جاري است و سنگ هاي آهي و گچي و درختان کهنسال گردو، چنار، بلوط و زبان گنجشک پيرامون آن را فرا گرفته اند.در فاصله 200 متري دره هم دو آبشار نسبتا بزرگ خواهيد ديد که در کنار عناصر زيباي طبيعي مانند دره ، سبزه زار و اقليم مناسب ، فضاي بسيار فرحبخشي را جهت گذران اوقات فراغت فراهم آورده اند.
 
آبشار آتشگاه لردگان طولاني ترين آبشار ايران است
 
 
چشمه برم لردگان

جوشش چشمه هاي مصفاي برم در مرکز شهر لردگان ، گردشگاهي با همين نام را به وجود آورده است . اين چشمه علاوه بر تامين آب کشاورزي ، يکي از سر شاخه هاي کارون به حساب مي آيد و چشم انداز زيبايي را براي شهر لردگان به وجود آورده است .

 چشمه برم لردگان، چشم انداز زيبايي را براي شهر لردگان به وجود آورده است
 

پارک جنگلي پَروَز

پارک جنگلي پَروَز در 50 کيلومتري شهرستان لردگان و 155 کيلومتري شهرکرد (مرکز استان چهارمحال و بختياري) قرار دارد.گردشگاه زيباي پروز با طبيعت بهشت گونه خود و قرارگيري در امتداد دره اي سرسبز، سالانه ميزبان هزاران گردشگر از داخل و خارج استان مي باشد. محيط دنج و خلوت، سايه درختان بلند و قد برافراشته، چشمه هاي زلال، شاليزارهاي سرسبز و درختان جنگلي پيرامون آن، از ويژگي هاي جالب توجه اين گردشگاه به شمار مي روند. جاده آسفالته، فضاي سبز، سکوي نشيمن، سرويس بهداشتي، پارکينگ و دسترسي به واحدهاي اقامتي لردگان، مهم ترين زيرساخت هاي اين منطقه زيبا و دلنشين است.

 پارک جنگلي پَروَز در 50 کيلومتري شهرستان لردگان و 155 کيلومتري شهرکرد قرار دارد
 
 
منطقه حفاظت شده سبز کوه

در منطقه حفاظت شده سبزکوه که در فاصله 150 کيلومتري شهرکرد (مرکز استان چهارمحال و بختياري) و 30 کيلومتري شهر لردگان واقع شده است، تعدادي آبشار پرآب و ديدني به نام هاي تنگ زندان و معدن وجود دارند. منطقه حفاظت شده سبزکوه با مساحت 56308 هکتار در شهرستان هاي بروجن، لردگان و کيار واقع شده و داراي چشم اندازهاي طبيعي، مرتعي، جنگلي و کوهستاني مي باشد.  
 

 
آبشار تنگ زندان

اين آبشار در دره تنگ زندان در منطقه حفاظت شده سبز کوه روبري قله کلار قرار دارد.کرودي کن در زبان محلي مرکب از کلمه هاي کر به معناي مه و دي به معناي دود است نامي زيبا براي اين آبشار که به خاطر ريزش آب از ارتفاع بالا و باد که باعث معلق شدن ذرات ريز آب در آسمان مي شود به آن داده شده است. اين آبشار در 55 کيلومتري شمال لردگان در استان چهار محال و بختياري قرار دارد. اين آبشار در بين ديواره هاي سنگي بلندي از دو طرف در ميان دره اي عميق واقع شده است. به دليل سختي دسترسي به اين مسير نام اين دره تنگ زندان گذاشته شده كه مجموعه اي زيبا از كوهستان ، آبشار ، جريان آب ،گياهان خودرو و حيات وحش است ، چند صباحي بيش نيست كه آبشار به شكل اتفاقي طي يك گشت هوايي نقاب از رخ زيباي بي مثال خود باز كرد و الان تنها گردشگران و كوهنورداني كه خستگي سفري چند روزه از ميان صخره ها و ناهمواريهاي كوهستان را به جان مي خرند ، مي توانند حظ بصرازاين قطعه گمشده بهشت زميني را در ضمير خاطره يا چشم تنگ دوربينهاي تصويربردار خود جاودانه كنند. مسير اين آبشار از طريق کره بست و پل خدا آفرين است. ارتفاع آن بسيار بلند و منظر آن بسيار ديدني و جالب است. طول كلي آبشار 120 متر است و طي دو مرحله 50 و 70 متري سرازير مي شود. حجم آب فروريخته از بالاي آبشار باعث پخش شدن قطرات و ذرات بسيار ريزي در فضا مي شود که همچون مه يا دود سفيد رنگي تمام فضاي اطراف آن را مي پوشاند و باعث عدم دسترسي نزديك به آبشار مي شود. بطوريكه از فاصله حدود 100 متري آبشار بايد به آن نگريست يا عكسبرداري نمود. و براي كمي نزديك شدن بايد پوشش كامل ضد آب، پانچو يا باراني بر تن داشت.  
 

 
آبشار معدن

 آبشار معدن نيز يکي ديگر از آبشارهاي پرآب اين منطقه است که در نزديکي روستاي معدن و در ميان صخره هاي کوهستاني منطقه واقع شده است. ايلامي ها در استخراج فلزات تبحر داشته اند . يکي از معادن مس آنها در روستاي معدن در لردگان و معدن کبالت يکي از معادن استراتژيک دنياست . اين روستا در فاصله پنجاه کيلومتري شمال لردگان واقع است. منطقه طبيعت گردي ارمند با عبور از روستاي دوپلان در اين مسير آغاز و مسير انتهاي اين مسير با روستاي معدن در اين استان خاتمه مي يابد. روستاي دو پلان از جمله روستاهايي است که در اين مسير با وجود عبور رودخانه کارون ، کمپينگ رفتينگ، فعاليتهاي ورزشي بانجي جامپينگ (سقوط آزاد ) از دره عميق که در روستاي دوپلان وجود دارد صورت مي گيرد.بعد از اين روستا مسير تاريخي دز پارت که اين راه قديمي ترين ايل راه منطقه است مشاهده مي شود و قدمت اين ايل راه به دوره اتابکان مي رسد که محل عبور قسمتي از عشاير بختياري است.    
 
 
منطقه بارز و شوارز

اين منطقه در قسمت جنوب غربي استان چهارمحال وبختياري واقع شده ودرست مابين سه استان خوزستان،کهکيلويه و بويراحمد،و چهار محال و بختياري قرار دارد. بارز در حقيقت مجموعه اي از چند روستاست و بيشتر مردم بارز و شوارز را باهم مي شناسند .منطقه بارز و شوارز در فاصله 250 کيلومتري جنوب غرب شهرکرد قرار دارد و منطقه اي زيبا ، تاريخي و سرشار از نعمات خداوندي است.اين منطقه در حاشيه روستاي خرسان و کوه قارون واقع شده و ساليان پيش محل عبور تجار وايلات وعشاير بوده است .در اين منطقه آثار تاريخي قلعه اي به چشم مي خورد که مردم منطقه معتقدند متعلق به زمان ساسانيان است. سه راهي ارمند ،تنگ حفاظت شده ذحيم آباد توسط منابع طبيعي و در حاشيه جاده خوزستان ، پل ارمند و حاشيه رودخانه ارمند، چشمه ميلاس، قدمگاه شاه عبدالعظيم خانميرزا ،چشمه سندگان فلارد، چشمه ميشان فلارد،چشمه برم مالخليفه، تنگ سماء منج، حاشيه جاده خوزستان از منج تا سد كارون ۴پارک جنگلي چارطاق و آبشار گاهکده اشاره کرد.  
   
 منطقه بارز و شوارز در قسمت جنوب غربي استان چهارمحال وبختياري واقع شده است


اسامي امامزادگان و اماکن متبرکه چهارمحال و بختياري
 
  نام مکان متبرکه آدرس امام زاده
1 امامزاده محمدحنفيه (ع) فلارد ميلان بابااحمدي
2 امامزاده پيرمحمدعلي (ع) پشتکوه بيژگن
3 امامزاده محمود (ع) منج شهسوار
4 امامزاده سيد سلطان (ع) خانميرزا زرين درخت
5 امامزاده شاهزاده عبداله (ع) ارمند بوگر
6 امامزاده سيدمحمد(ع) منج سيدمحمد
7 امامزاده حسن (ع) بارز شوار
8 محمد حنيفه (ع) فلارد  
9 احمد (ع) فلارد شيرمرد
10 امامزاده خواجه خسرو (معروف به خواجه لنگ )(ع) فلارد شهريار
11 امامزاده زاد محمود (ع) پشتکوه  
12 امامزاده پير محمد علي  (ع) پشتکوه اکبراباد
13 امامزاده حسن علي اکبر (ع) پشتکوه امامزاده درويشان
14 امامزاده پير قنبر (ع) ريگ منجرمويي
15 امامزاده شاه ولي (ع) سردشت دلي
16 امامزاده رمضان (ع) ميلاس انجو
17 امامزاده محمودي (ع) ميلاس باغ انارميلاس
18 امامزاده قنبر عبدال (ع) ميلاس گوشه
19  امامزاده جعفر (ع) ميلاس پيران
20 امامزاده شاه عبدالباقي(ع) ميلاس کل گچي
21 امامزاده پير محمد علي (ع) ارمند  
22 امامزاده نجم الدين(ع) ارمند چاه گاه
23 امامزاده احمد (ع) ارمند ارمندعليا
24 امامزاده شاهزاده عبداله (ع) ارمند بوگر
25 امامزاده حيدر (ع) ارمند نازک
26 امامزاده عباسعلي (ع) خانميرزا برجوئي
27 امامزاده سيد محمد سلطان  (ع) خانميرزا زرين درخت
28 امامزاده با با احمد (ع) جوانمردئ جوانمردي
29 امامزاده عبدالعظيم   (ع) جوانمردئ باغ بهزاد
30 امامزاده جعفر (ع) بارز پل بارز
31 امامزاده حسن (ع) بارز شوار
32 امامزاده حوريان (س) بارز چشمه خاني
33 امامزاده اوريا (ع) بارز قلعه مدرسه
34 امامزاده شاه عبدالرحمن (ع)  منج چيگو
35 امامزاده سيد محمد (ع) منج سيدمحمد
36 امامزاده پير محمد علي (ع) منج منج جهروب
37 امامزاده پير محمد علي(ع) ريگ منجرمويي
38 امامزاده لقمان (ع) بارز پل بارز
39 امامزاده محمد (ع) منج شهسوار
       
 
 
 
مرجع : پایگاه خبری سلام لردگان
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳

ساعت:

۱۵:۴۸:۵۴

4 Nov 2024