به گزارش
جهانبین نیوز به نقل از
سامان ما، صنایع تبدیلی یکی از حلقههای مفقود چرخه کشاورزی و صنعت در شهرستان سامان قطب کشاورزی استان چهار محال و بختیاری به شمار میرود که کشاورزان را مجبور به فروش محصولات خود به دلالان با نازلترین قیمت و سود نامناسب کرده است.
شهرستان سامان با دارا بودن زمینهای کشاورزی و باغات بسیار در زمینه تولید محصولات باغی و کشاورزی معروف است و این شهرت در کشور نیز زبانزد است.
همچنین وجود رودخانه زاینده رود یکی دیگر از عواملی است که به رونق کشاورز شده است.
در این شهرستان سالانه دهها هزار تن انواع محصولات زراعی، باغی و دامی تولید میشود، اما گسترش و توسعه کشاورزی و باغداری در این شهرستان به دلیل ضریب نفوذ پایین صنایع تبدیلی و تکمیلی نتوانسته است جایگاه خود را در کشور پیدا کند.
گرچه توجه به ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی از دیدگاه اقتصادی بسیار حائز اهمیت است اما تاکنون اقدامی جدی و درخور توجه در زمینه تقویت، ایجاد صنایع فرآوری و تبدیلی محصولات کشاورزی در شهرستان سامان انجام نگرفته و اهمیت این امر با نگاهی به میزان ضایعات محصولات کشاورزی در این شهرستان نمود بیشتری پیدا میکند.
در تبادلات کشاورزی گفته میشود ۳۰ درصد از محصولات کشاورزی در زمان انتقال از مزرعه تا بازار فروش به ضایعات تبدیل میشود اما میزان ضایعات محصولات کشاورزی و باغی پس از انتقال به بازار فروش ادامه یافته و امروزه این موضوع به معضلی بزرگ در شهرستان سامان تبدیل شده است چراکه با نبود صنایع تبدیلی در این شهرستان قشر کشاورز خسارت زیادی را متحمل می شود.
به نظر میرسد تنها راه علاج و فوری برای کاهش ضایعات محصولات باغی و زراعی راهاندازی صنایع تبدیلی و تکمیلی است که علاوهبر کاهش میزان ضایعات محصولات کشاورزی، رونق قابلملاحظهای در این بخش نصیب تولیدکنندگان میکند.
در این شهرستان تولید محصولاتی ازقبیل زردآلو، آلبالو، آلوچه، گیلاس، انواع هلو و... وجود دارد که نیاز به این است که با توجه به گستره فروان تولیدات محصول صنایع تیدیلی در این این شهرستان وجود داشته باشد.
زردآلو یکی از محصولات باغی شهرستان سامان است، محصولی که از همه بخشهای آن میتوان بهرمند شد، چه از چغاله آن و چه از میوه رسیده و شیرینش گرفته تا هسته و برگه این محصول پرخاصیت است.
کشاورزان سامانی از این محصول و دیگر محصولات باغی فرآوریهای زیادی دارند ازجمله درست کردن انواع لواشک و پر زردآلو، انجام همه این کارها برای کشاورزان به صورت دستی زمانبر و هزینهبر است و وجود صنایع تبدیلی یک اولویت مهم برای این شهرستان است.
بیش از نیمی از محصولاتم از زمان جمعآوری محصول تا فروش از بین میرودیکی از کشاورزان سامانی در گفتوگو با خبرنگار
سامان ما با بیان اینکه تولیدات محصوصلات باغی در زمینهای کشاورزی بالا است و من تولیدات خوبی را دارم، بیان داشت: اما بیش از نیمی و این یعنی نابودی سود حاصله از تولید محصولات باغی کشاورزان و ضرری که باید کشاورزان همه ساله از جیب خود بپردازند.
مرادی با اشاره به اینکه از زمان گلدهی محصولات تا زمان برداشت، کشاورز هزینه زیادی برای برداشت بهتر محصول خود انجام میدهد، عنوان کرد: کشاورز بهرهوری از محصولات باغی و تبدیل به محصولاتی چون لواشک و پَر و دیگر فرآوریها نیاز به زمان و هزینه فروانی است.
وی بیان داشت: برای پَر کردن محصولات نیاز به کارگرهای زیادی است که برای کشاورز هزینه فروانی را به همراه دارد و تنها راهکار کاهش ضایعات و سود برای کشاورز ایجاد کارخانه صنایع تبدیلی در شهرستان سامان قطب کشاورزی و گردشگری استان چهار محال و بختیاری است.
انتهای پیام1026ج/601س