مناسبتهاي مذهبي از گذشته تاکنون در شهرها و روستاهاي مناطق مختلف همراه با آدابورسوم خاصي برگزار ميشده است.
به گزارش جهانبین نیوز به نقل از بام ايران خبر ؛ يکي از آيينهاي مذهبي که در استان چهارمحالوبختياري رواج خاصي دارد، پخت نان سنتي بهنام«کاکولي» در ماه مبارک رمضان توسط بانوان است.
در اين سنت ديرينه زنان و کودکان اقوام و همسايگان گردهم جمعشده و با همياري و مشارکت يکديگر مواد لازم براي تهيه کاکولي را فراهم ميکنند.
اين نان با خميري متشکل از آب يا شير، آرد، شکر و انواع خشکبار مانند گردو، بادام و کشمش تهيه ميشود و پس از تخمير به تکههاي کوچک تقسيم و روي آنها با مخلوطي از کنجد، تخممرغ، گياهان خشکشده معطر و خوشرنگ از قبيل گلرنگ، ماست و آب تزئين و داخل تنور داغ قرار داده ميشود.
پس از پخت کاکولي کودکان و نوجوانان بهرسم همسايهنوازي تعدادي از آنها را در بين همسايگان توزيع ميکنند.
اين نان بسيار مغذي و متناسب با اقليم کوهستاني منطقه است که موجب تقويت و تجديد قواي جسماني روزهداران پس از يک ماه روزهداري ميشود.
گفتني است؛ بهصورت مرسوم و براساس اعتقادات مردم منطقه، کاکولي در روزهاي پاياني ماه مبارک رمضان بهويژه در روز ۲۷ اين ماه پخت ميشود.