۰
plusresetminus
تاریخ انتشارشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۹
کد مطلب : ۲۸۵۸

خط و نشان کشیدن های خرس و گاوچران

خط و نشان کشیدن های خرس و گاوچران
تنش در روابط آمریکا و روسیه این بار بر سر پرونده جاسوسی در آمریکا و مسئله سوریه بالا گرفت. به گزارش جهانبین نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، اگرچه اصلی ترین زمینه چالش در روابط روسیه با غرب و بویژه آمریکا به مساله سپر دفاع موشکی باز می گردد، اما این تمام عرصه های چالش میان آنها نیست. بحران سوریه و مداخلات غرب و آمریکا در این کشور و اختلاف آنها با روسیه درباره این مساله هم بر تنش های روابط دو کشور افزوده است. توقف فعالیت آژانس آمریکایی توسعه بین المللی از آغاز ماه جاری میلادی نیز که به رغم درخواست واشنگتن برای تمدید مدت فعالیت آن در روسیه صورت گرفت، گواه دیگری بر وجود مشکلات فراوان در روابط روسیه و آمریکا است. تنش در روابط آمریکا و روسیه این بار بر سر پرونده جاسوسی در آمریکا و مسئله سوریه بالا گرفته است. از یک طرف وزارت خارجه روسیه روز جمعه در بیانیه ای آمریکا را متهم کرد که چند تبعه روسیه را تحت فشار گذاشته است تا فعالیت در یک شبکه انتقال فناوری نظامی و جاسوسی به روسیه را به گردن بگیرند.
از سوی دیگر در پی رهگیری یک هواپیمای سوریه از سوی ترکیه، آمریکا سیاست روسیه در مورد کمک به رژیم سوریه را یک سیاست " ورشکسته اخلاقی " خواند وآن را تقبیح کرد.
نهادهای قضایی آمریکا اوایل ماه جاری یازده تبعه روس را به اتهام مشارکت در شبکه انتقال فناوری نظامی و جاسوسی به روسیه محکوم کردند.
در بیانیه دولت روسیه آمده است که دولت آمریکا شهروندان روس را تحت فشار روانی می گذارد تا بگویند مشغول همکاری با شبکه ای هستند که به گفته دولت آمریکا برای کسب و انتقال فناوری جاسوسی و نظامی برای آژانس های جاسوسی در روسیه تلاش می کند.
مسکو با رد هرگونه دخالت در پرونده جاسوسی که آمریکا اخیرا مدعی آن شده اعلام کرده است که پرونده ادعایی آمریکا صرفا جنایی است و هیچ ارتباطی با فعالیت نهادهای اطلاعاتی این کشور ندارد.
وزارت خارجه روسیه در بیانیه خود گفته است که دیپلمات ها و وکلای روسی تلاش خواهند کرد که فشارهای روانی آمریکا برای گرفتن اعتراف از متهمان روس متوقف شود.
الکساندر لوکاشنکو، سخنگوی وزارت خارجه روسیه پیش از انتشار این بیانیه گفته بود که واشنگتن به مسکو اطلاع داده است که اتهامات وارده جنایی می باشد و ربطی به مسایل جاسوسی ندارد، اما مقامات آمریکا بازداشت شهروندان این کشور را به درستی به اطلاع مسکو نرسانده اند.
روسیه گفته است که این پرونده می تواند بیش از پیش موجب سردی در روابط میان دو کشور شود که در پی تعطیلی نهادی متعلق به آمریکا در مسکو و نیز تهدید مسکو به توقف همکاری های فیمابین درباره کاهش شمار تسلیحات هسته ای و شیمیایی به سردی گراییده است.
یک مقام دولت آمریکا پیشتر مدعی شده بود که الکساندر فیشنکو، تبعه قزاقستان، که گفته می شود در سال 1994 به آمریکا مهاجرت کرده، به عنوان نماینده ثبت نشده دولت روسیه در آمریکا عمل می کرده است. یکی دیگر از پرونده های تنش زا و چالش آفرین کنونی در روابط مسکو با غرب و بویژه آمریکا، بحران خاورمیانه و بخصوص مساله سوریه است. در ادامه مشاجرات بر سر اقدام ترکیه در واداشتن یک هواپیمای عازم سوریه برای فرود در آن کشور، روسیه اعلام کرده است که این هواپیما به طور قانونی حامل قطعات رادار بود.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت: "این هواپیما حامل هیچ تسلیحاتی نبود."
این هواپیمای مسافربری که از مسکو راهی سوریه بود، روز چهارشنبه، ۱۹ مهر، در زمان عبور از آسمان ترکیه وادار به فرود در آنکارا شد.
رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه گفته است که این هواپیما حامل تجهیزات نظامی ساخت روسیه بود.
مقامات سوریه ادعای ترکیه را رد کرده و از این کشور خواسته‌اند تا قطعاتی را که ضبط کرده است، به نمایش عموم بگذارد.
دولت ترکیه تاکنون این درخواست سوریه را نپذیرفته است.
تنش بین ترکیه و سوریه در مناطق مرزی دو کشور نیز ادامه داشته و گزارش شده است که جنگنده‌های ترکیه در محدوده مرزی این کشور در پرواز بوده‌اند.
تنش در روابط دو کشور همسایه از هفته گذشته و به دنبال مرگ پنج غیرنظامی ترکیه بر اثر خمپاره هایی که از محلی نامعلوم از سوریه شلیک شده بودند، رو به وخامت گذاشته است. در این میان روسیه از سوریه و آمریکا از ترکیه حمایت می کنند.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳

ساعت:

۲۱:۱۷:۵۳

20 Jan 2025