به گزارش جهانبین نیوز صفدر نیازی در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: در شش ماهه نخست امسال 39 فقره جواز تأسیس صنایع تبدیلی و تکمیلی با پیش بینی سرمایهگذاری افزون بر 462 هزار میلیون ریال در این استان صادر شده است.
وی افزود: با تأسیس این تعداد واحد کشاورزی زمینه اشتغال 894 نفر را در این شهرستان فراهم کرده است.
نیازی ادامه داد: همچنین در این مدت دو فقره پروانه بهرهبرداری در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی با سرمایهگذاری افزون بر 8 هزار و 326 میلیون ریال در این استان صادر شده است.
رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: با بهرهبرداری از این دو واحد کشاورزی زمینه اشتغال 23 نفر در این استان فراهم شده است.
وی صنایع تبدیلی را حلقه مفقوده کشاورزی دانست و گفت: یکی از بهترین روشهای توسعه اشتغال و افزایش درآمدهای غیر کشاورزی در مناطق روستایی، ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی و صنایع روستایی است.
نیازی ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی را مؤثرترین راهکار برای کاهش حجم ضایعات کشاورزی برشمرد و گفت: هم اکنون ضایعات بخش کشاورزی حدود 30 درصد است که ارزش این حجم از ضایعات 3 تا 5 میلیارد دلار برآورد میشود.
وی خاطرنشان کرد: توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و صنایع در دو دهه اخیر به صورت یک راهبرد مشخص در امر توسعه و برنامه ریزی روستایی در دستور کار بخش کشاورزی قرار گرفته است.
نیازی با اشاره به تعریف جامع از صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی و لزوم توسعه این صنایع، گفت: صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی به صنایعی گفته میشود که به فرآوری و عمل آوری نباتی و حیوانی(زراعی، باغی، شیلاتی، دام و طیور، جنگل و مرتع) میپردازد، فرآوری، در برگیرنده تغییرات فیزیکی، شیمیایی، نگهداری، بسته بندی و توزیع است.