۰
plusresetminus
تاریخ انتشارشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۴
کد مطلب : ۲۴۷۹۵
رئیس سازمان فضایی:

ایران ماهواره بلوکه شده مصباح را از ایتالیا پس می‌گیرد

رئیس سازمان فضایی ایران از مذاکره با ایتالیا برای بازپس‌گیری ماهواره ایرانی مصباح که در این کشور بلوکه شده است، خبر داد.
ایران ماهواره بلوکه شده مصباح را از ایتالیا پس می‌گیرد
به گزارش جهانبین نیوز به نقل از مهر، محسن بهرامی امروز شنبه در نشست خبری که همزمان با آغاز هفته جهانی فضا برگزار شد، اظهار داشت: به علت تحریم‌ها ماهواره ایرانی مصباح از ۳ سال گذشته تاکنون در مصادره ایتالیا قرار دارد که در حال مذاکره برای بازپس‌گیری این ماهواره هستیم.

وی با بیان اینکه ماهواره مصباح که سابقه طراحی و تولید آن به بیش از ۱۰ سال پیش برمی‌گردد، یکی از ماهواره‌های کارآمد جمهوری اسلامی ایران است که با همکاری شرکت ایتالیایی طراحی و تولید شده است، اما این ماهواره که برای تست نهایی در ایتالیا قرار داشت به دلیل مشکلات تحریم امکان پرتاب نیافت و هم‌اکنون با کمک وزارت امور خارجه در حال مذاکره برای بازپس‌گیری این ماهواره هستیم.

رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به اینکه قرار بود ماهواره مصباح ابتدا توسط روس‌ها و سپس توسط هندی‌ها به فضا پرتاب شود، اضافه کرد: اما به دلیل شرایط تحریم این اتفاق نیفتاد و ماهواره مصباح تاکنون پرتاب نشده است، هم‌اکنون در حال مذاکره برای بازپس‌گیری در این زمینه هستیم و نمی‌توان زمان قطعی برای آن داد، اما در صورت بازپس‌گیری این ماهواره و آماده شدن نهایی، برای پرتاب آن مذاکرات خود را به صورت مجدد با کشورهایی که امکان پرتاب ماهواره را دارند مانند روسیه و هند پی خواهیم گرفت.

امسال ماهواره‌ای برای پرتاب نداریم

بهرامی در مورد آخرین وضعیت پرتاب ماهواره در کشور در پروژه‌های در دست اجرای سازمان فضایی ایران گفت: امسال پرتاب ماهواره را در دستور کار نداریم و نمی‌توانیم تاریخ دقیقی برای پرتاب ماهواره در سال‌جاری بدهیم.

وی ادامه داد: پرتاب ماهواره نیازمند بازه زمانی است و خیلی منظم نیست؛ چراکه باید علاوه بر ماهواره عوامل دیگری مانند پرتابگر نیز مشخص شود و به همین دلیل نمی‌توان برنامه دقیقی برای آن اعلام کرد.

معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه پرتاب ماهواره آنقدر که برای رسانه‌ها هیجان دارد، برای ما هیجان ندارد، تصریح کرد: هر پروژه ماهواره‌ای بیش از ۴ سال زمان می‌برد و نیازمند کار گسترده است و پرتاب‌های ماهواره حجم زیادی از فعالیت‌های سازمان فضایی را تشکیل نمی‌دهد؛ چرا که فعالیت‌های این سازمان بسیار گسترده است. با این حال امیدواریم در سال آینده بتوانیم یک ماهواره در برنامه پرتاب داشته باشیم.

نهاد بالادستی ما مرکز ملی فضایی نیست

بهرامی در پاسخ به مهر در خصوص همکاری با مرکز ملی فضایی که طبق حکم رئیس جمهور تشکیل شده است، تاکید کرد: نهاد بالادستی سازمان فضایی، مرکز ملی فضایی نیست و این مرکز با حکم رئیس جمهور وابسته به معاونت علمی فناوری رئیس جمهور است که ما سعی می‌کنیم همکاری خاص خود را در بخش‌هایی که به ما ارتباط داشته باشد با این مرکز انجام دهیم، اما اهداف این مرکز با فعالیت‌های سازمان فضایی ایران متفاوت است.

تشکیل جلسه شورای عالی فضایی قبل از پایان سال

وی در پاسخ به سوال دیگر مهر در خصوص عدم تشکیل شورای عالی فضایی که طبق قانون مصوب باید در سال دو بار برگزار شود، نیز خاطرنشان کرد: طی دو سال اخیر شورای عالی فضایی تلاطم داشته و به دلیل برخی مسائل تشکیل نشده است، اما با هماهنگی و همکاری با معاون علمی فناوری رئیس جمهور و حکمی که ایشان حدود ۱۰ روز گذشته برای دبیری شورای عالی فضایی به اینجانب داده‌اند، فعالیت‌های دبیرخانه شورای عالی فضایی آغاز شده است.

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: هم اکنون کارگروه‌های مشخصی برای دبیرخانه شورای عالی فضایی تشکیل داده و روسای این کارگروه‌ها نیز مشخص شده‌اند و کمیسیون راهبردی نیز تا هفته آینده فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.

بهرامی گفت: اینکه طبق قانون هر سال دو بار جلسه شورای عالی فضایی برگزار شود، کمی سخاوتمندانه است و سخت است که سالانه دو بار هماهنگی برای برگزاری این شورا که با حضور رئیس جمهور باید باشد، انجام شود، اما با این حال تمامی تلاش این است که امسال یک جلسه از این شورا را تشکیل دهیم.

وی افزود: آماده کردن خوراک برای این شورا کار سنگینی است، اما با توجه به هماهنگی‌های لازم انجام شده و تفویذ اختیارات به کمیسیون راهبردی، پیش‌بینی می‌کنیم این شورا قبل از پایان سال برگزار شود و احتمالا دستور کار جلسه آن مربوط به هماهنگی و تقسیم بودجه سازمان های مرتبط با امر فضا در کشور خواهد بود.

بازطراحی پروژه اعزام انسان به فضا

رئیس سازمان فضایی ایرانای با تاکید بر اینکه مطالبات رهبری در حوزه توسعه علم و فناوری بسیار آینده نگرانه است، توضیح داد: تکنولوژی در حال تحول و نوگرایی است و ما باید تمامی تلاش خود را برای حضور در همه زمینه‌ها به کار گیریم.

بهرامی با بیان اینکه ایران توان پرتاب و طراحی ماهواره را دارد و در میان کشورهایی است که دانش این فناوری را به دست آورده‌اند، گفت: فناوری‌های فضایی گسترده است و تنها داشتن ماهواره نیست.

وی با اشاره به اینکه پروژه‌های بسیاری را در دستور کار برای گسترش فعالیت‌های فضایی و کاربردی کردن آن در زندگی مردم داریم، اضافه کرد: یکی از پروژه‌های مهم در دستور کار پروژه اعزام انسان به فضا است، اما باید این پروژه بازطراحی شود.

معاون وزیر ارتباطات توضیح داد: منابع نامحدود است و باید هدف‌گذاری‌های این پروژه با منابع همخوانی داشته باشد. بر این اساس، با کمک شورای راهبری طرحی را برای بازطراحی پروژه اعزام انسان به فضا آماده می‌کنیم که در شورای عالی فضایی مطرح شود و پس از آن شورای عالی فضایی در مورد این طرح تصمیم‌گیری نهایی را خواهد داشت.

۳۰۰ ساعت مذاکره با فرانسوی‌ها برای ماهواره ملی

بهرامی در مورد آخرین وضعیت ماهواره ملی نیز اذعان کرد: برای ماهواره ملی ۲ مسیر پیش رو را طی می‌کنیم، برای کوتاه مدت در حال مذاکره، برای تامین امکانات و نیازهای‌مان در ماهواره ملی هستیم و در بخش دیگر توسعه فناوری را به موازات آن پیگیری خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه نمی‌توان زمان قطعی برای این پروژه اعلام کرد، اضافه کرد: طفره نمی‌رویم، اما ماهیت پروژه‌های فضایی به نحوی است که نمی‌توان زمان قطعی برای آن داد.

رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به موضوع ماهواره ملی در بخش سنجش از دور، مخابرات و پخش افزود: طبق اعلام قبلی مذاکره با هیات فرانسوی برای همکاری در این پروژه آغاز شده است، اما از شروع تا اتمام یک پروسه در مذاکرات زمان بسیاری نیاز است و مذاکره یک شبه به نتیجه نمی‌رسد.

بهرامی گفت: بیش از ۳۰۰ ساعت جلسه گذاشته و رفت و آمدهایی داشتیم، اما هنوز به جمع‌بندی کاملی در این زمینه نرسیده‌ایم حتی ممکن است برای مذاکرات بیشتر، هیات ایران راهی فرانسه شود، اما آنچه که مسلم است این است که از زمان عقد قرارداد برای طراحی و ساخت ماهواره بیش از ۲ سال طول می‌کشد که ماهواره آماده پرتاب شود.

پایگاه پرتاب ماهواره چابهار هنوز طراحی نشده است

وی در مورد آخرین وضعیت پایگاه پرتاب ماهواره‌ای چابهار خاطرنشان کرد: این پروژه هنوز نه تنها ساخته نشده که طراحی نیز نشده است.

معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: تنها چیزی که برای این پروژه فعلا انجام شده است، مربوط به شناسایی و جانمایی زمین است و این پروژه بیش از ۲۰ سال زمان می‌برد و نمی‌توان به سرعت در مورد آن خبری اعلام کرد.

بهرامی در مورد همکاری با سازمان هواشناسی برای اعلام حوادث طبیعی با استفاده از امکانات ماهواره‌ای نیز اظهار کرد: هم‌اکنون همکاری با این سازمان در حال انجام است و مشکلی از این بابت وجود ندارد.

انتهای پیام/1026ج
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳

ساعت:

۰۴:۲۵:۴۸

6 Nov 2024