۰
plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۰
کد مطلب : ۲۳۵۰

ظرفیتهای چهارمحال وبختیاری برای توسعه گردشگری مذهبی/ وجود 108 امامزاده

ظرفیتهای چهارمحال وبختیاری برای توسعه گردشگری مذهبی/ وجود 108 امامزاده
به گزارش جهانبین نیوز به نقل از مهر، صنعت گردشگری در اقتصاد کشورها بسیار تاثیرگذار است زیرا برخلاف حوزه کشاورزی، صنعت، نفت و گاز و سوخت های فسیلی که با محدودیت منابع مواجه است حوزه گردشگری همیشه وجود دارد و یکی از حوزه های پردرآمد برای بسیاری از کشورها محسوب می شود. اثرات رونق سرمایه‌گذاری در صنعت گردشگری هم در بعد سودآوری طرح‌های سرمایه گذاری و هم در بعد اقتصاد ملی قابل تعریف است و قدرت درآمدزایی این صنعت در مقایسه با سایر صنایع قابل توجه است.   در واقع گردشگری می‌تواند به نقطه عطف تحول در یک شهر مبدل شود، بررسی ویژگی‌های عادی زندگی روزمره مردم در کنار فعالیت‌های محلی ساکنان یک سرزمین همواره کانون توجه گردشگران است که این مهم اگر با معماری‌های خاص و جذاب توام شود می‌تواند در جذب هر چه موثرتر و بیشتر گردشگر موثر باشد.   گردشگری وسیله ای است که افراد را با مذاهب و فرهنگ های متفاوت به یکدیگر پیوند می دهد و به آنها کمک می کند تا همدیگر را بهتر درک کنند.     یک نمونه از گردشگری های در سطح کشور و دنیا گردشگری مذهبی است.   گردشگری مذهبی(Religious Tourism) عبارت است از بازدید گردشگران از اماکن مقدس، نظیر امامزاده‌ها، بناهای یادبود مذهبی و حتی آثار و اشیاء فرهنگی و آثار طبیعی و زیستی که برای مردم بومی از قداست خاصی برخوردار بوده و غیر بومیان را نیز به دلـایل مختلف مذهبی و ارزشی به سوی خود می‌کشاند.   گردشگری مذهبی یکی از شاخصه‌های مهم توریسم به شمار می‌رود که سهم قابل توجهی از فعالیت‌های جهانگردی را شامل می‌شود.   استان چهارمحال و بختیاری با داشتن با 108 امامزاده و مکان زیارتی یکی از استانهایی است که می تواند در حوزه گردشگری  مذهبی مورد توجه قرار گیرد.    بسیاری از بقاع متبرکه و امامزادگان این استان با زیبایی طبیعت زیبای خود پیوند برقرار و منطقه ای  منحصر به فرد ایجاد کرده که می توان امامزاده حمزه علی را در این استان نام برد.   مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان چهار محال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار مهر در این خصوص اظهار داشت: چهارمحال و بختیاری دارای استعدادهای بسیاری  و ویژگی های ممتازی نسبت به دیگر استانها دارد.   حجت‌الاسلام محمد طباطبایی، وجود مناظر زیبا، آب و هواب مناسب، وجود رودخانه های فراوان، وجود امامزاده و مکان های زیارتی و ... از ویژگی های ممتاز این استان برشمرد و بیان داشت: گردشگری مذهبی باید در این استان مورد توجه قرار گیرد.     وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال تا کنون سه میلیون گردشگر از بقاع متبرکه استان بازدید داشته اند، اظهار داشت: تعداد زائران اماکن متبرکه چهارمحال و بختیاری در سالجاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 20 درصد افزایش یافته است.   وی اجرای طرح های آرامش بهاری ، یاس نبوی، نشاط معنوی، تربیت قاریان و حافظان قرآن کریم را در 24 امامزاده شاخص چهارمحال و بختیاری طی بهار و تابستان را از برنامه های این اداره کل برای زائران اماکن متبرک عنوان کرد و افزود: این طرح در این امامزادگان که بیشترین تعداد زائر را دارند، اجرا شده است.
 
طباطبایی بیان داشت: امامزادگان حمزه‌ بن‌علی (ع) بلداجی، حلیمه و حکیمه خاتون شهرکرد، سید محمد در مهدیه شهرکرد، سید محمد روستای بارده، سید بهاءالدین محمد روستای شیخ شبان، عزیزالله شهر کیان، سید سعید روستای چلیچه فارسان، امامزاده محمد منجرموئی لردگان و امامزاده شاه البرز روستای آلیکوه شهرستان اردل، بیشترین آمار زائران و گردشگران را به خود اختصاص داده اند.
 
وی با بیان اینکه بیش از 108امامزاده و مکان زیارتی در چهارمحال وبختیاری وجود دارد، بیان داشت: ورود گردشگر نقش بسزایی در توسعه شهرها و روستای همجوار امامزاده ها و مکانهای گردشگری دارد.   انجام اقدامات فرهنگی برای معرفی امامزادگان استان چهارمحال و بختیاری ضروری است
 
کارشناس گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان چهار محال و بختیاری گفت: با توجه به درون مایه های مذهبی اغلب شهرها و روستاهای استان توسعه گردشگری مذهبی می تواند در نهایت موجب توسعه شهر ها و آبادیها شود.   مرتضی محمدیان افزود: توسعه شهرها و روستاها با توجه بر اینکه بیشتر شهرهای استان کارکرد خاص و بارزی در نظام شهری کشور ندارند می تواند موثر و راهگشا باشد.  
 
  محمدیان عنوان کرد: با ورود هر گردشگر مذهبی با توجه به نوع گردشگر فعالیت های متنوعی در سطح شهر و روستا مقصد ایجاد شود.
 
کارشناس گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهار محال و بختیاری با اشاره به اینکه در شهر قم  با وجود مسجد جمکران موجب توسعه بازار ها و خدمات خاصی در پیرامون این مسجد و شهر شده است، اذعان داشت: وجود گردشگر مذهبی در این منطقه موجب شده که اشتغالزایی ارزان قیمت در این منطقه صورت گیرد.
 
مرتضی محمدیان با بیان اینکه ارائه خدمات و اشتغالزایی ارزان قیمت در مقیاس کوچک تر در امامزاده حمزه علی استان چهارمحال و بختیاری شکل گرفته است، بیان داشت: این امامزاده موجب اشتغال زایی و رونق اقتصادی این منطقه شده است .
 
وی یاد آورشد: انجام کار های فرهنگی برای معرفی امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون، حمزه علی و امامزاده عیسی در روستا های سر آقا سید امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.   وی عنوان کرد: گردشگری مذهبی در این استان بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد و روی توسعه آن باید کار شود.  
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳

ساعت:

۱۲:۲۲:۱۷

7 Nov 2024