۰
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۹
کد مطلب : ۲۲۹۳۳
مفسر و مترجم قرآن کریم:

راه رسیدن به سعادت در گرو اعتقاد و باور قلبی به دستورات الهی است

مفسر و مترجم قرآن کریم، داشتن اعتقاد و باور قلبی به دستورات الهی را مهم‌ترین عامل در کاهش افت ایمانی و مذهبی افراد و روشن‌کننده راه هدایت و سعادت بیان کرد.
راه رسیدن به سعادت در گرو اعتقاد و باور قلبی به دستورات الهی است
به گزارش جهانبین نیوز، استاد ابوالفضل بهرام پور در دومین نشست تخصصی تفسیر قرآن با عنوان «قرآن از ما چه می‌خواهد؟» با اشاره به آیه ۱۲۵ سوره انعام گفت: خداوند در این آیه در خصوص هدایت انسان به عزم و اراده الهی در این مورد تأکید دارد و می‌فرماید که هرکس را که او بخواهد هدایت می‌کند.

وی افزود: بنابر این آیه شریفه، جایگاه انسان و اداره او برای انتخاب راه راستی و هدایت به‌گونه‌ای بیان‌شده است که اگر فرد در گزینش میان سرگرمی و خوشی‌های دنیا و رضای پروردگار به معبود خود روی کند، خداوند هم نور هدایت را بر قلب او می‌تاباند.

بهرام پور در ادامه به معانی مختلف آیه ۵۶ سوره مبارکه قصص اشاره و تصریح کرد: در این آیه باوجودآنکه وظیفه اصلی پیامبر هدایت بشر است، خداوند می‌فرماید که هرآن کس را که پیامبر بخواهد نمی‌تواند هدایت کند و هدایت حقیقی از آن پروردگار است.

این مفسر قرآن کریم بابیان اینکه خداوند هر فردی را که به دنبال هدایت باشد به راه حقیقت و درستی رهنمون می‌کند، یادآور شد: هدایت به دو نوع «ارائه طریق» و «ایصال به مطلوب» خلاصه می‌شود و پیامبران تنها هدایت به روش ارائه طریق را بر عهده‌ دارند و هدایت حقیقی از آن خداوند است.

وی با اشاره به اینکه هدایت به ارائه طریق و عمل به دستورات پیامبران به‌تنهایی برای رسیدن به رستگاری کافی نیست، گفت: هدایت به روش ایصال به مطلوب هیچ‌گونه گمراهی و خطایی نداشته و این همان هدایتی است که خداوند آن را به بندگان خود بشارت می‌دهد.

این مفسر قرآن کریم افزود: خداوند در هدایت انسان راه اجبار و بی‌عدالتی را در نظر ندارد و هر آنچه انسان به ارائه طریقی که پیامبران برای هدایت وی بیان کرده‌اند عمل کند و به آن اعتقاد قلبی داشته باشد، خداوند هم راه ایصال به مطلوب را برای او فراهم کرده و درجه ایمان او را ارتقاء می‌دهد.

نویسنده کتاب «نسیم حیات» با اشاره به آیات ۱۷ تا ۱۹ سوره نازعات و چگونگی هدایت فرعون گفت: حضرت موسی خطاب به فرعون از وی می‌پرسد که؛ «آیا خواهان هدایت هست؟» و این معنا نشان می‌دهد که هر شخص باید خود قدم نخست را برای قرار گرفتن درراه هدایت بردارد.

بهرام پور آیه شریفه «اهدنا الصراط المستقیم» را نوعی طلب ایصال به مطلوب و درخواست برای رسیدن به هدایت الهی بیان و تصریح کرد: فردی که نماز را به پای می‌دارد و به ارائه طریقی که پیامبر بیان کرده است عمل می‌کند می‌تواند امیدوار باشید که خداوند هم به همان میزانی که وی به ارائه طریق عمل می‌کند، راه ایصال به مطلوب را برای او مقدر کند.



انتهای پیام/1020ج
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳

ساعت:

۰۸:۰۴:۴۶

16 Nov 2024