به گزارش جهانبین نیوز به نقل از مهر،عشایربختیاری از اقوام ایرانی است که عمدتا در استان چهارمحال بختیاری، ساکن است و به دو شاخه طوایف هفت لنگ و طوایف چهار لنگ تقسیم میشود وگویشان گویش بختیاری است.
عشایر اوایل بهار از استان گرمسیر به خصوص خوزستان وارد استان چهار محال و بختیاری شدند ودر مناطق مختلف و خوش آب هوا این استان ساکن شدند.
در حال حاضر با رو به پایان بودن فصل تابستان و آغاز فصل سرما عشایر خود را برای کوچ به مناطق گرمسیر آماده می کنند.
فصل بارش در این استان در حال آغاز شدن است و این فصل خطر آفرین ترین فصل برای عشایر محسوب می شود.
بارش رگبارهای شدید در این فصل موجب ایجاد سیلاب و طغیان رودخانه ها می شود که با توجه به آمار و اطلاعات سال های گذشته خسارات جانی و مالی بسیار به عشایردر این استان وارد شده است.
بخشدار مرکزی کوهرنگ در گفتگو با خبرنگار مهر در این خصوص اظهار داشت: عشایر مستقر در کوهرنگ خود را برای کوچ به مناطق گرمسیر آماده می کنند و برنامه این گونه است که عشایر باید از اوایل مهر کوچ خود را آغاز کنند.
ستار فرهادی نیا بیان داشت: در حدود 70 هزار نفر عشایردر این استان وجود دارد که باید کوچ خود را با توجه به آغاز بارندگی ها آغاز کنند.
وی ادامه داد: بارندگی ها در این فصل با توجه به خشک بودن دشتها و زمین بسیار خطرناک است و سیلابهای بسیار زیادی به وجود می آید.
وی ادامه داد: کوچ عشایر باید طبق تقویم کوچ آغاز شود و تعلل در کوچ و آغاز حرکت می تواند مشکلات بسیار زیادی را برای عشایر ایجاد کند.
فرهادی نیا با اشاره به تلفات دام و ایجاد خسارتهای جانی و مالی در سالهای گذشته برای عشایر، ادامه داد: عشایر باید دقت کنند در مسیر کوچ در محلهای عبور سیلاب بار اندازی نکنند و مستقر نشوند.
فرهادی نیا اظهار داشت: دره ها از محل های بسیار خطرناک در این فصل است که باید مورد توجه عشایر قرار بگیرد و در هنگام عبور از دره ها دقت کنند.
وی بیان داشت: انتخاب محل های مناسب برای استقرار و استراحت در زمان کوچ باید به دقت توسط بزرگان عشایر انتخاب شود تامشکلات در اثر بارش و رگبار ایجاد نشود.
مدیر ستاد بحران استان چهار محال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آغاز فصل بارش در این استان گفت: فصل بارش در این استان خطر آفرین ترین فصل برای عشایر است.
ستار فرهادی بیان داشت: رگبارهای شدید در این فصل اتفاق می افتد که موجب طغیان رودخانه ها و ایجاد سیل و سیلاب می شود.
وی افزود: عشایر باید با توجه به زمان تعین شده حرکت، کوچ خود را آغاز کنند و به آموزش های داده شده و محل های مناسب استقرار توجه کنند.
فرهادی بیان داشت: عشایر نباید در محلهای عبور سیلابها چادر بزنند و یا دامهای خود را مستقر کنند.
مدیر ستاد بحران استان چهار محال و بختیاری تاکید کرد: عشایر باید نسبت محل عبور مناسب را انتخاب کنند و در محل های مناسب مستقر شوند و استراحت کنند.