به گزارش
جهانبین نیوز حجت الاسلام و المسلمین محمد علی نکونام در دیدار کارکنان منابع طبیعی استان به مناسبت آغاز هفته منابع طبیعی با ایشان، فراهم سازی بستر مناسب برای بهرهمندی درست مردم از منابع طبیعی را یکی از کارهای ویژه و مهم متولیان منابع طبیعی در تمام ایّام سال و به ویژه در هفته منابع طبیعی دانست.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان گفت: هفته منابع طبیعی همواره فرصت مغتنمی است که بتوان به واسطه آن فرهنگ استفاده صحیح از منابع طبیعی و فرهنگ ایجاد یک رابطه تنگاتنگ بین انسان و محیط زیست و محیط زندگی را به خوبی برای آحاد جامعه تبیین کرد.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام برقراری یک رابطه تنگاتنگ بین انسان و محیط زیست را در گرو فرهنگ سازی صحیح و توجه دادن مردم به این امر مهم دانست و خاطرنشان کرد: تمام دغدغههایی که امروز نسبت به منابع طبیعی ، تخریب مراتع و جنگلها ، قطع اشجار ، خشک شدن رودخانهها و کلا آسیبها و مشکلات که در این عرصه وجود دارد ، همه به چگونگی رابطه انسان با محیط زیست بر میگردد؛ چرا که اگر این رابطه به درستی شکل بگیرد آسیبها و خسارتها در این حوزه کاهش مییابد.
نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه متاسفانه تاکنون رابطه درست و تنگاتنگی بین انسان و محیط زیست برقرار نشده است ، عدم انجام کار فرهنگی دقیق و برنامهریزی شده در این عرصه را محسوس دانست.
امام جمعه شهرکرد افزود: اگر ما بتوانیم با توجه دادن و فرهنگ سازی ، رابطهای درست بین انسان و محیط زندگیاش برقرار کنیم به گونهای که انسان بفهمد و درک کند که در سایه برقراری یک رابطه درست با کره زمین و محیط زیست میتواند فضایی سالم و با طراوت برای زندگی خود فراهم کند و اگر این ارتباط برقرار نشود خودش آسیب خواهد دید ، به یقین دیگر هیچ دغدغه و مشکلی در این عرصه نخواهیم داشت.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام در جمعبندی این بخش از سخنانشان افزود: اجبار ، مجازات ، تهدید، زندان ، جریمه و اقدامات از این قبیل در حوزه منابع طبیعی تا حدودی نقش خودش را ایفا خواهد کرد اما آنچه که بیش از همه چیز در این حوزه کارساز و نقش آفرین خواهد بود، تلاش برای برقراری یک ارتباط درست بین انسان و محیط زیست است؛ چرا که اگر انسان بفهمد چیزی و یا عملی به آسایش او آسیب خواهد زد قطعا با او مقابله خواهد کرد.
امام جمعه شهرکرد در ادامه با تاکید بر اینکه خداوند متعال در این عالم همه چیز را بر اساس حکمت آفریده است، افزود: در این عالم چیزی پیدا نمیشود که در آن فایدهای وجود نداشته باشد و اگر چیزی هم از نظر ما مضرّ تلقی میشود بخاطر آن است که فایدهاش را نمیدانیم و اشرافی بر اسرار آفرینش و عالم خلقت نداریم؛ بنابراین هنر آدمی در آن است که بتواند فواید و حکمتهای آفرینش را درک کند و از آنها برای ایجاد یک زندگی سالم بهره بگیرد.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام افزود: بعد از گذشت ۳۶ سال از انقلاب بررسیها در این زمینه نشان میدهد که تنبیه و مجازاتها در این عرصه به مراتب بیشتر از مسئله فرهنگ سازی بوده و طبیعی است که چنین شرایطی در جلوگیری از آسیبها و خطرات جواب نخواهد داد.
وی فرهنگ سازی و تلاش در این جهت را از کارهای اصلی و الویتدار در منابع طبیعی برشمرد و افزود: ۹۰ درصد فعالیتها و اقدامات ما در حوزه منابع طبیعی باید رویکردی فرهنگی ، آموزشی ، تشویقی و توجه دادن به جامعه داشته باشد و تنها ده درصد از فعالیتها ما باید معطوف به کارهای اجرایی ، تنبیه ، مجازات و برخورد ، آن هم با کسانی باشد که به معنای واقعی کلمه متخلف هستند و باید با آنان برخورد شود.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام در ادامه با اشاره به اهمیت و ضرورت توجه به درخت و مسئله درختکاری، افزود: درختکاری یکی از کارهای اساسی است که اگر هر نفر در کشور در این روز یک درخت بکارد سالیانه ۷۰ میلیون درخت به کل درختان ما اضافه خواهد شد، علاوه بر اینکه هر کدام از ما میتوانیم با کاشت بیشتر درخت و یا احداث باغستانها و نهالستانها، بیش از اینها در این امر بسیار ارزشمند سهیم باشیم، اما متاسفانه در این عرصه ضعیف هستیم و نقش خودمان را به خوبی ایفا نمیکنیم.
نماینده ولی فقیه در استان به مسئله صیانت و نگهداری از درختان نیز اشاره کرد و افزود: همواره نگهداری و محافظت از درختان به سلامت کاری ما بر میگردد؛ چرا که زندگی ، گرما و معیشت مردم با این درختان تامین میشود و اگر ساز و کار گرمایشی و معیشتی به درستی برای آنان تأمین نشود طبیعی است که آنها برای تأمین نیازهای خود به سراغ کندن درختان و بوتهها خواهند رفت.
خطیب جمعه شهرکرد در همین زمینه به عدم گازرسانی به منطقه بازفت ، دوآبصمصامی و بعضی دیگر از مناطق استان اشاره کرد و گفت: متأسفانه مردم این مناطق از نعمت گاز که نعمتی بسیار ارزشمند است و در همه عرصهها میتواند مفید باشد و از تخریب منابع طبیعی و جنگلها به شکل چشمگیر خودداری میکند ، بیبهره هستند.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام از عدم سرمایهگذاری برای رفع این مشکل انتقادکرد و گفت: اگر قسمتی از درآمدهای نفتی برای رفع مشکل گازرسانی اختصاص پیدا کند و هزینه شود دیگر برای تخریب جنگلها و درختان و به دنبال آن به راه افتادن سیلابها ، آسیب دیدن محیط زیست، جابجایی کوهها و درهها عزا نمیگیریم و دچار نگرانی نمیشویم.
نماینده ولی فقیه در استان برنامهریزی درست برای بهرهمندی همگانی از امکانات اولیه زندگی را در حفظ منابع طبیعی بسیار اساسی و مهم دانست و گفت: ابتدا باید گاز و امکانات گرمایشی مناسب را برای مردم فراهم کنیم سپس با فرهنگ سازی از آنها بخواهیم که محیط زیست ، محیط زندگی و مایه آرامش و آشایش شما است پس در حفظ و صیانت از آن کوشا باشید.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام تاکید کرد: متأسفانه ما کارهای کلیدی را انجام نداده و نیازهای اساسی زندگی مردم را فراهم نکردهایم، بعد انتظار داریم مردم دنبال ما آمده و هر آنچه از آنها خواستهایم عمل کنند در صورتی که این یک اشتباه بزرگ است ؛ بلکه ابتدا ما باید هر آنچه که لازمه یک زندگی است برای مردم فراهم کنیم سپس از آنها انتظار همراهی داشته باشیم.
ریس ستاد احیاء امربه معروف و نهی از منکر استان در پایان با بیان اینکه در هفته منابع طبیعی نباید تنها به مسئله درختکاری اکتفا کرد، افزود: فرهنگ درختکاری در کشور اقدام پسندیده است، اما فرهنگ حفظ و صیانت از کل منابع طبیعی به مراتب از این مسئله مهمتر و اساسیتر است که باید برای ترویج ، اشاعه و جریان سازی این فرهنگ در جامعه تمام رسانهها ، نشریات و به ویژه صدا وسیما بکار گرفته شوند تا این مسئله به فرهنگ غالب جامعه ارتقاء پیدا کند.
انتهای خبر/1020ج