به گزارش
جهان بین نیوز، احمد سوراني برادر شهيد درياقلي سوراني يانچشمه اي ناجي آبادان در سالروز شهادت ايشان در گفت و گو با خبرنگار
زنگ خبر گفت:برادرم متولد سال ۱۳۲۴ بود. ايشان در منطقه ذوالفقاري اوراقفروشي داشت. آن منطقه با لب شط فاصله چنداني نداشت ودر بحبوحه جنگ نيز حاضر به ترک آن جا نشد.
برادر شهيد سوراني افزود: درياقلي بخاطر شغلي كه داشت و "اوراق فروش" بود به لحاظ اينكه كارش براي مردم مزاحمت نداشته باشد، مغازه و كسب و كارش را به "ذوالفقاريه" برده بود و در آنجا يك محوطه بزرگ براي كار فراهم كرده و مشغول فعاليت بود.
وي افزود: در آن زمان عراقيها تا نزديك اروند پيشروي كرده بودند و فاصله چنداني با ما نداشتند وقتي براردم از حضور نيروهاي دشمن در اين منطقه اطلاع پيدامي کندبلافاصله با دوچرخه اي به طرف آبادان به راه افتاد و مسير ۹ كيلومتري را به سرعت طي كرد و خبر را به شهر رساند. با وجود آن همه خمپاره و گلوله در مسيرش بعيد است كه همه راه را با دوچرخه ركاب زده باشد و قطعا مقداري راه هم دويده و پياده طي كرده است.
سوراني گفت: خرمشهر كه سقوط كرد با نزديك شدن دشمن به بهمنشير عملا آبادان در محاصر افتاده بود و در اين ميانه طوفان سهمگين حوادث، شهيد درياقلي حضور يافت و بنيانگذار حركتي شد كه بعدها راديو عراق به صراحت اعلام كرد كه شخصي به نام درياقلي سوراني طرح عمليات عراق در آبادان را با شكست مواجه كرده است.
وي تصريح کرد: نه تنها ما بلکه همه فرماندهان در آن زمان حضور برادرم در آن منطقه را امري خدايي مي دانند، گويي مقدر شده بود كه آن اقدام مهم و تاريخي را براي نجات آبادان و استان خوزستان و در نهايت كشور اسلامي مان انجام دهد.
احمدقلي سوراني خاطر نشان كرد: درياقلي چهار سال از من بزرگتر بود. بسيار اهل شوخي و مزاح بود و اصلا در قيد مال و ثروت دنيوي نبود، به وطوري كه خانه اش را به خانواده فقير و بي سرپناهي داده بود و خودش در همان محل اوراق فروشي زندگي مي كرد.
بردار شهيد گفت: در آن روز که چنين روزي يعني ۸۲۸ آذر ۱۳۵۹ بود او به همراه پسرش در همان محل كارش در ذوالفقاريه مشغول كار بود كه متوجه عبور سربازان عراقي از بهمنشير شد. عراقي ها اصلا تصور نمي كردند كسي در آن حوالي باشد و با خيال راحت در حال عبور از عرض رودخانه بودند.
وي ابتدا اقدام به شناسايي دشمن كرده و پس از آن در حالي كه هم خودروي سواري و هم موتور داشت براي اينكه عراقي ها متوجه حضورش نشوند بلافاصله با دوچرخه اي به طرف آبادان به راه افتاد و مسير ۹ كيلومتري آن را به سرعت طي كرد و خبر را به شهر رساند.
البته با وجود آن همه خمپاره و گلوله هايي كه به جادهها و مسيرهاي عبوري خورده بود بعيد است كه همه راه را هم با دوچرخه رفته باشد و قطعا مسير راه هم دويده و پياده طي كرده است.
وي افزود: برادرم در تمام مسير فرياد سرمي داده است: "اي مردم! اي مردم! عراقي ها از كوي ذوالفقاريه آمدند" و با دوچرخه اش به مساجد و پايگاههاي نظامي مي رفت و به همه خبر مي داد. هر طور شده فرمانده سپاه آبادان (حسن بنادري) را مي بيند و او را مجاب مي كند كه اين خبر حياتي است و بايد نيروها را تجهيز كنند و به مقابله با دشمن بروند.
پس از آگاهي مسئولين نظامي و مردم بلافاصله نيروها به طرف بهمنشير مي روند و دشمن را قبل از آنکه بتواند مواضعش را مستحكم كند زمينگير كرده و به آن طرف رودخانه و داخل خرمشهر عقب مي زنند و به اين ترتيب آبادان از خطر سقوط نجات مي يابد. پس از واقعه كوي ذوالفقاريه خودش هم به مدافعان آبادان پيوست و بر اثر انفجار يك خمپاره پايش قطع شد و پس از آن براي مداوا به تهران اعزام شد و در بيمارستان سينا بستري شد. او مظلومانه و تنها در همان جا به شهادت رسيد و در بهشت زهرا(ص) به خاك سپرده شد.
مدت ها به دنبال برادر شهيدم جستجو كردم و در دفتر درگذشتگان بهشت زهرا(س) نام او را يافتم و وقتي با تاريخ هجري قمري مطابقت دادم، متوجه شدم كه ايشان مقارن با روز عاشوراي حسيني به خاك سپرده شده و اميدارم روح پاكش يا ابا عبداله الحسين و شهداي اسلام و انقلاب اسلامي محشور شود.
احمدقلي سوراني در پايان گفت: شهيد درياقلي سوراني از اهالي شهرستان بن و روستاي يانچشمه است ؛اگر چه در آبادان و ساير شهرها وکتب درسي از ايشان ياد شده است اما جاي دارد در اين شهرستان بيشتر به لايشان پرداخته شود.
وي گفت: برپايي يادوراه هاي شهدابراي اين بزرگواران کاري شايسته وستودني است اما بهت است بتوانيم اين قهرمان ملي را به جوانان اين شهرستان بشناسيم تا الگويي براي زندگي آن ها باشد.
سوراني خاطرنشان کرد: برادرم به ناجي آبادان معروف است و همين امر باعث شده است که همه فکر کنند ايشان اصالتا جز آبادان بودده است در صورتي که ايشان يکي از شهروندان شهرستان بن است و بايد بيشتر به زادگاه ايشان پرداخته شود.
وي از خبرنگار زنگ خبر خواست براي اينکه شبهات اينکه ايشان اهل کجاهستند برطرف شود صفحه اول شناسنامه ايشان را در اين سايت منعکس کنيم که در ادامه مي توانيد آن رامشاهده کنيد.