براساس قوانین هوانوردی و بهخصوص قوانین هوانوردی در حوزه نظامی، هواپیماها به میزان ساعتی از پرواز که میرسند، باید اورهال شوند. اورهال بهمعنای تعمیرات سنگین و اساسی است که باید حتماً در کارخانه سازنده انجام شود.
با اورهال این جنگندهها، متخصصان نیروی هوایی ارتش به آن سطح از دانش و تخصص رسیدند که بدون دخالت هرگونه مستشار یا وابستگی به خارج، هواپیماها را پس از اورهال به پرواز درآورند.
تمام تعمیرات و اقداماتی که روی این هواپیماهای جنگی انجام شده است، براساس استانداردهای جهانی بوده و آن چیزی است که در دستورالعملها و مصوبات فنی خود جنگنده نوشته شده است.
برای اورهال هریک از این جنگندهها، 35هزار ساعت کار در پایگاه هوایی شیراز صورت گرفته و پس از پایان مراحل اورهال، جنگندهها در این پایگاه با موفقیت به پرواز درآمدند.
سوخو24 یک هواپیمای بمبافکن تاکتیکی ملقب به فنسر یا شمشیرباز است که قادر است عملیاتهای ضربتی و بمباران را بهخوبی انجام دهد. این جنگنده ساخت کشور روسیه و شرکت هواپیماسازی سوخو بوده و ایران جزو یکی از 10 دارنده و بهکارگیرنده آن محسوب میشود.
این جنگنده که دوکابینه بوده و جزو مشهورترین جنگندههای تهاجمی جهان به شمار میرود، طبق اطلاعات منتشر شده قادر است حداکثر 8000 کیلوگرم محموله جنگی را حمل کند.
این جنگنده با داشتن امکان سوختگیری سوخو به سوخو، 3000 کیلومتر برد داشته و قابلیت بمباران اهداف در این فاصله را داراست، از این رو، بسیاری سوخو24های ایرانی را قویترین بمب افکنهای کشورمان میدانند.
از ویژگیهای منحصر به فرد این نوع هواپیما آن است که در صورت روشن بودن رادار دشمن در منطقه و بهدلیل توانایی حمل موشکهای لیزری قادر است که هرگونه فرکانس موشکی دشمن را شناسایی و با متمرکز شدن روی مراکز راداری و هواپیماهای دشمن، بهطور اتوماتیک این مراکز و هواپیماها را بهطور صددرصد منهدم کند.
پرواز اتوماتیک در ارتفاع پست و مصون ماندن از دید رادارها، بههمراه توانایی از کار انداختن رادارها و موشکهای دشمن در منطقه نبرد از جمله دیگر ویژگیهای این جنگنده است. سوخو24 میتواند بهعنوان هواپیمای پیشرو، سامانه جنگ الکترونیک را به کار گیرد و هواپیماهای دیگر بهدنبال آن برای بمباران اهداف دشمن وارد عمل شوند.
انتهای پیام/ خ ز/