به گزارش جهانبین نیوز، مراسم آیین افتتاحیه سیزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت شامگاه روز یکشنبه 30 شهریورماه همزمان با هفته دفاع مقدس با حضور مقامات کشوری ، مسئولین سینمایی، هنرمندان و اصحاب رسانه در تالار وحدت برگزار شد.
کارگردانی این مراسم به عهده محمد حیدری بود که برای آن سعی شده بود از طراحی محیطی و صحنه ای متفاوتی استفاده شود که پس از تلاوت آیات قرآن کریم سرود ملی توسط ارکستر سمفونی به رهبری آرش امینی مدیرکل بین الملل سازمان سینمایی نواخته شد.
در ادامه این مراسم نیز ارکستر سمفونی به رهبری آرش امینی سمفونی مقاومت را نواخت و پس از این برنامه محمد خزاعی دبیر سیزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت برای ارائه گزارش به روی صحنه آمد که خزاعی ترجیح داد نامه ای را که ساعاتی قبل یکی از هموطنان به او داده بود را برای حاضران در سالن قرائت کند.
پس از قرائت این نامه نوبت به بخش اول بزرگداشت های جشنواره سیزدهم رسید که در این بخش با حضوردکتر لاریجانی، سردار نقدی، سردار جباری و محمد خزاعی از مرتضی شعبانی و ابوالقاسم طالبی تجلیل شد.
ابوالقاسم طالبی پس از دریافت تندیس ویژه و لوح تقدیر گفت: اگر برای من بزرگداشت گرفتند به خاطر نوری است که در فیلم های من وجود دارد و این نور به دلیل شهدا و خانواده آنهاست و هرکس این حرف را قبول نداشته باشد از ما نیست.
*برای شناخت لایههای دفاع مقدس باید از زبان هنر استفاده کرد
پس از پایان بخش اول بزرگداشت ها، نوبت به سخنرانی دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی رسید.دکتر لاریجانی در سخنانی اظهار داشت: فرصتی است که پیرامون یک حادثه مهم در تاریخ 30 ساله صحبت شود بنده مدتها است که از ساحت فرهنگ و هنر دور هستم اما در این مراسم به اندازه کافی به سالهای قبل بازگشتم.
وی افزود: امروز ایران اسلامی از یک ظرفیت ارزشمند در حوزه هنر برخوردار است و پشتوانه خوب برای تصویب کردن رشادتهای فرزندان آن فراهم است. صحنههای دفاع مقدس و انقلاب اسلامی یک ظرفیت بزرگ برای هنرمندان است و ممکن است امروز برای نسل جوان این سؤال پیش بیاید چرا باید از تاریخ دفاع مقدس یاد کنیم و این سختیها را برای نشان دادن این تاریخ تحمل کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دفاع مقدس یک حادثه بسیار مهم در منطقه و دنیا بود و درست است که جنگ همیشه از جنس سختی است اما در دل آن مخصوصاً اگر با ایمان همراه باشد یک نوری برای یک حیات مجدد نهفته است و آن را باید یافت.
لاریجانی خاطرنشان کرد:هم باید کین جنگ را شناخت و هم مهر جنگ را و درون جنگ هم کین است و هم مهر برای روایت دفاع مقدس باید هر دو را شناخت. حضرت آیتالله جوادی یک سخنی دارند که بسیار آن را مطرح کردند و میگویند: «اگر کسی دنیا را نشناسد فریب میخورد از مهرش کیش میبازد و از قهرش خویش» سخنی بسیار دقیق و جذاب که نشان میدهد در دنیا هر دو وجه وجود دارد.
وی در ادامه تأکید کرد: دفاع مقدس لایههای مختلفی داشت و برای شناخت لایههای مختلف آن حتماً باید از زبان هنر استفاده کرد و ما ابزار دیگری غیر از هنر برای شناخت لایههای متعدد دفاع مقدس نداریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به دشمنیهایی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی با ملت ایران صورت گرفت و با یادآوری خاطرات آن دوران و خیانتهای بنیصدر رئیس جمهور وقت و کمکهایی که آمریکا و متحدانش به رژیم بعث برای حمله به ملت ایران انجام دادند و پس از پایان جنگ تحمیلی مقاومت جدیدی در لبنان و فلسطین شکل گرفت،تأکید کرد: کار شما هنرمندان از این جهت اهمیت دارد که لایههای اصلی این جریان را نشان دهید که امروز چه کسانی در منطقه دارند آتش به پا میکنند.
لاریجانی تصریح کرد:با زبان هنر میتوان این موضوعات را روشنگری کرد و این جریان هنر مقاومت مسئولیت بزرگی بر دوش دارد و باید شما را تحسین کرد که یک روشنگری بزرگ بر دوش دارید و باید بیاموزید به جوانان این کشور راه صراط مستقیم انقلاب را تا بتوانند بار مسئولیتهای مختلف را بر دوش بکشند.
پس از پایان سخنان رئیس مجلس شورای اسلامی، رایزن فرهنگی کشور سوریه متن پیام بشار اسد رئیس جمهور سوریه را خطاب به جشنواره مقاومت و مردم ایران قرائت کرد.
در ادامه مراسم برگزیدگان جلوه گاه نور در 5 بخش مستند، کوتاه داستانی،فیلمنامه،نماهنگ و انیمیشن و بخش بصیرت(فتنه) و سینمایی ویدئویی شناخته شدند.
* سینمای ایران در دفاع مقدس دوباره زاده شد
در ادامه این مراسم حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی طی سخنانی اظهار داشت: در جمع خانواده معزز شهدا و در جلسهای که به نام مقاومت است جای گفتن نیست. چه میتوان گفت در آغاز هفته دفاع مقدس که آغاز عروج شعلهها است اما خدمت خانواده معزز شهدا عرض میکنم اگر ما هستیم و اگر پشت تریبون هستیم و اگر ایران جزیره ثبات و آرامش است به خاطر آن خورشیدها و ستارههایی است که روزی رفتند و امروز نیستند.
معاون وزیر ارشاد خاطرنشان کرد: دفاع مقدس آغاز خودباوری ملت ایران بود، روزی که ما فهمیدیم که قله قافی در کار نیست و سیمرغ خود ما هستیم.
ایوبی تأکید کرد: دفاع مقدس به ما یاد داد که مرزها را از نو درنوردیم، دفاع مقدس رنسانس ایران است که همه هنرها در دفاع مقدس احیا شد و سینمای امروز در جریان دفاع مقدس دوباره زاده شد و سینمای ایران مرهون دفاع مقدس است.
وی ادامه داد: تشکر میکنم از دستاندرکاران جشنواره و آقای خزاعی بابت برگزاری این رویداد و خوشحالیم که سهم کوچکی در آن داریم. این جشنواره نامش مقاومت است و دفاع مقدس یکی از جلوههای مقاومت است، جهان امروز در مقابل هجوم فرهنگی آمریکا به زانو درآمده و طبق آخرین آمار تنها 10 درصد فروش فیلمهای اروپایی مربوط به فیلمهای اروپایی است و در این شرایط تنها سینمایی که سربلند است مقابل نظام استکباری آمریکا سینمای ایران است.
ایوبی در ادامه بیان داشت: آنقدر رفرنس دارم از بزرگان اروپایی که به من گفتند با استفاده از سینمای ایران در مقابل سینمای آمریکا ایستادهایم که نشان میدهد سینمای ایران چه جایگاهی دارد.
معاون وزیر ارشاد خاطرنشان کرد: دفاع مقدس عرصه بسیار مهمی است که انگار خداوند عرصه دفاع مقدس را همچون بهشتی بر روی زمین آفرید و امیدواریم همه ویژگیهای بهشتیان را سینمای مقاومت و دفاع مقدس داشته باشد. اگر میخواهیم بهشت را ترسیم کنیم برای نسل امروز باید بدانیم این سینما کار دل است و کار پیشانی نیست.
ایوبی در خاتمه صحبتهایش اظهار داشت: اگر سینمای مقاومت را میخواهیم باید همه ارادههای پراکنده را جمع کنیم و همه ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران باید تمام قد پای سینمای دفاع مقدس بایستند و این حرفها را به جهان خسته از مدرنیته عرضه کنند.
بنابراین گزارش در بخش پایانی این مراسم، از محمد تقی فهیم و جهانبخش سلطانی با اهدای تندیس و لوح تقدیر تجلیل شد.
براساس این گزارش، افرادی همچون علی لاریجانی، سردارمحمدرضا نقدی، سردار جواد جباری، حجت الله ایوبی، علیرضا رضاداد، محمد احسانی، محمدرضا جعفری جلوه، محمدمهدی عسگرپور، حسین مسافر آستانه، محمد مهدی طباطبایی نژاد، محمدرضا شرف الدین، منوچهر محمدی، قاسم قلی پور، کامران ملکی،حبیب الله کاسه ساز، محسن علی اکبری، علی روئین تن، محسن علی اکبری، علی اصغر جعفری، سیاوش حقیقی، بابک حمیدیان، سعید الهی، فریدون حسن پور، یدالله صمدی، سعید الهی، حسین فرح بخش، حسن نجاریان، سید احمد میرعلایی، شهاب اسفندیاری، مصطفی رزاق کریمی، سعید ابوطالب، محمدرضا شریفی نیا، محمدرضا ورزی، وحید یامین پور، لوریس چکناواریان، مسعود اطیابی، ناصر شفق، مهدی فیوضی، بهرام عظیمی، کامبیز نوروزی،علیرضا کمالی پور، رحیم رحیمی پور، نقی نعمتی، نرگس آبیار، محمدحسین قاسمی، محمد ابراهیم معیری، محمود گبرلو، انسیه شاه حسینی، هادی مقدم دوست، مسعود فروتن، حسن نقاش زاده، روح الله سهرابی، سید سعید سیدزاده ،محمد صدری، روح الله حجازی، اصغر پورحاجریان، یدالله صمدی، جواد اردکانی، ناصر هاشم زاده، فرامرز روشنایی، شهاب اسفندیاری، اسماعیل احمدی، رضا رستگار، علی قائم مقامی، علی غفاری، محمدرضا شفیعی، ایرج تقی پور، مهرداد خوشبخت، پژمان شریفی راد، حبیب الله بهمنی، سحر عصر آزاد و خانواده های شهیدان تندگویان، پوررحیمی، جهان آرا، رجبی، هادی، آقاجانلو ، آبشناسان، طوقانی، خاکی، در این مراسم حضور داشتند.
انتهای پیام/خ ز/