۰
plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۷
کد مطلب : ۱۷۲۳۸
وزیر بهداشت خبر داد

برچیدن تخت‌های بیمارستانی با عمر «نیم قرن»

وزیر بهداشت از برچیده شدن تخت‌های بیمارستانی با عمر ۵۰ سال تا پایان سال خبر داد و گفت: طرح اجباری پزشکان مناسب نیست، باید متخصصان به صورت بومی تربیت شوند و فقط مجوز فعالیت در همان مناطق را داشته باشند.
برچیدن تخت‌های بیمارستانی با عمر «نیم قرن»
به گزارش جهانبین نیوز، سیدحسن هاشمی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری و در تشریح عملکرد یکساله وزارت بهداشت درباره سوالی در زمینه ارتقاء هتلینگ بیمارستان‌ها اظهار داشت: این کار در بیمارستان‌ها شروع شده است به خصوص در استان‌هایی که کوچکتر هستند زیرا در شهرها کندتر حرکت صورت می‌پذیرد. بازسازی‌ها در حال انجام است و شور و شوق در بیمارستان‌های دولتی نمایان است تا بتوان در شأن مردم خدمات ارائه شود و تا پایان سال تمام تخت‌های قدیمی که برخی از آنان ۴۰ تا ۵۰ سال عمر کرده‌اند، تعویض می‌شوند، البته شاید در درمان این اقدامات موثر نباشد ولی در روحیه بیماران موثر است. ما توانسته‌ایم تا ۲۱ درصد به اهداف خود برسیم و بارها نیز درخواست کرده‌ام اجازه داده شود تا پایان سال طرح تحول سلامت به اجرا درآید و آن موقع مورد ارزیابی دقیق قرار گیرد. برای این کار نیز ۶۵۰ میلیارد تخصیص دادیم تا رضایتمندی بیماران حاصل شود.

هاشمی درباره کمتر شدن فاصله خدمات بیمارستان‌های دولتی و خصوصی گفت: تمام تلاش ما این است که اعتماد به بیمارستان‌های دولتی بیشتر شود. به هر حال بیمارستان‌های دانشگاهی از نظر تجربه و تجهیزات در عالی‌ترین شکل از نظر وجود اساتید و استانداردها است ولی ظاهر این بیمارستان‌ها زیبنده نیست ولی سعی می‌کنیم با ارتقاء بیمارستان‌های دولتی یک بازار رقابت با بیمارستان‌های خصوصی ایجاد کنیم و به هیچ عنوان هم به دنبال تضعیف بخش خصوصی نیستیم.

وزیر بهداشت درباره ماندگاری پزشکان نیز عنوان کرد: این مساله در قانون وجود دارد و وزارت بهداشت نیز برای آن برنامه دارد.

هاشمی در پاسخ دیگری درباره حضور پزشکان و متخصصان در مناطق محروم نیز گفت: یک مصوبه در مجلس داشتیم که تهدیدی است برای شرکت‌کنندگان آزاد جهت رشته‌های تخصصی زیرا معتقدیم این افراد برای مناطق محروم جهت نیاز آنان باید به صورت بومی گزینی متخصص تربیت شود زیرا پزشکان برخلاف رشته‌های دیگر به جز زمان سربازی که دارند یک زمان مضاعف دیگری را باید بگذرانند و هر جوان پزشکی بعد از فارغ‌التحصیلی باید دوره‌ای را در مناطق محروم بگذرانند بنابراین باید به سمتی برویم که نیاز به طرح اجباری نباشد.

وزیر بهداشت ادامه داد: سعی کردیم در کوتاه‌مدت پرداخت‌‌ها را تغییر دهیم زیرا برخی پزشکان در شرایط معیشتی خوبی نیستند. اقدامات اولیه انجام شده است، بستگی به آن دارد که دولت چقدر بتواند کمک کند. هدف‌گیری برای رفع کمبود در مناطق محروم است تا بتوان داروساز، دندانپزشک و دیگر تخصص‌ها را در این مناطق مورد استفاده قرار داد و به سمتی برویم که این متخصصان فقط در مناطقی که تحصیل کرده‌اند مجوز طبابت دریافت کنند تا بتوان کمبود متخصص در مناطق محروم را برطرف کنند.

وی درباره برطرف کردن مشکلات بیماران صعب‌العلاج و خاص گفت: آن بخشی که مربوط به داروهای بیماران خاص و صعب‌العلاج است به سمتی پیش رفته است که ۹۰ یا حتی ۱۰۰ درصد هزینه‌ها پرداخت شود. البته برخی از بیماران همین ۱۰ درصد را نیز نمی‌توانند بپردازند. بیمه‌ها هنوز نمی‌توانند به طور کامل و جدی حمایت کنند ما نیز با احتیاط که شرط عقل است پیش می‌رویم چون نمی‌خواهیم گامی برداریم که در وسط راه بمانیم و متوقف شویم ولی برای کم کردن آن هزینه ۱۰ درصد بیماران نیز برنامه داریم.

هاشمی درباره روند کنونی بیمه‌ها نیز بیان داشت: بیمه‌ها در دو بخش خصوصی (تکمیلی و بیمه‌های پایه) فعالیت می‌کنند. تعامل خوب است حداقل تعامل بیمه نسبت به گذشته بسیار بهتر شده است داروخانه‌ها که زمانی ۱۵ ماه طلبکار بوده‌اند امروز طلب‌شان به ۳ ماه تقلیل یافته است. بنابراین اگر قانون اجرا شود همه چیز سروسامان می‌گیرد و بیماران زیر خط فقر نمی‌روند زیرا امروزه ۴۰ درصد هزینه‌های هر خانوار صرف درمان می‌شود بنابراین بیمه‌ها باید از مردم بیشتر حمایت کنند. امیدواریم در آینده از تولید ناخالص ملی سهم بیشتری برای حوزه سلامت در جهت کاهش هزینه‌های درمانی و بهره‌وری حداکثری صورت پذیرد.

وزیر بهداشت در تشریح اینکه وزارت بهداشت ۴۲۰ هزار کارمند دارد و برای کارمندان خود و به خصوص پرستاران که مشکلات بسیاری دارند چه برنامه‌هایی دارد عنوان کرد: ما واقعا با کمبود نیروی شدید مواجه هستیم، پرستاران فشار زیادی تحمل می‌کنند، میزان رضایت‌مندی بین آنان به دلیل کمبود نیرو پایین است و تا امروز نیز هیچ اقدامی برای افزایش رضایتمندی آنان نشده است البته نه اینکه توجه نداشته باشیم ولی در ادامه مسیر در جهت افزایش پرداختی‌ها برنامه داریم. براین اساس توانسته‌ایم یک تعدادی را در قالب قراردادهای شرکتی به کار بگیریم و از آن طرف نیز ۸ هزار دانشجوی پرستاری را به کار بگیریم. در این راستا برای افزایش میزان حقوق پرستاران جلسات متعددی داشتیم و در هفته‌های آینده نتایج آن را اعلام می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: جامعه پزشکی به مردم خدمت می‌کنند و شایسته تقدیر هستند زیرا در همه زمینه‌ها فعالیت می‌کنند ولی برخی از آنان به اخلاق این صنف توجه ندارند بنابراین ما نیز نمی‌توانیم از تخلفات چشم پوشی کنند.

انتهای پیام/خ ز/
مرجع : خبرگزاری تسنیم
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ساعت:

۰۲:۳۹:۱۳

23 Nov 2024