۰
plusresetminus
تاریخ انتشارپنجشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۷
کد مطلب : ۱۶۹۵۵
آیت‌الله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی:

مسئولان بلندپایه با ملاحظه مصالح کشور سخن بگویند/«سیاه‌نمایی» درباره مفاسد اقتصادی برای تأمین اغراض سیاسی

رئیس قوه‌‌قضاییه به مسئولان بلندپایه سه قوه توصیه کرد که « با ملاحظه مصالح کشور » سخن بگویند و گفت: مسئولان کشور نباید در اظهارنظرهای خود افراطی سخن بگویند و الفاظ و عباراتی را به کار بگیرند .
مسئولان بلندپایه با ملاحظه مصالح کشور سخن بگویند/«سیاه‌نمایی» درباره مفاسد اقتصادی برای تأمین اغراض سیاسی
به گزارش جهانبین نیوز، آیت‌الله آملی‌لاریجانی رئیس قوه قضاییه در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی با انتقاد از اینکه درباره مفاسد با انگیزه‌های سیاسی اظهار نظر می‌شود گفت: گاهی به نظر می‌رسد به جای آنکه مبارزه ریشه‌ای با مفاسد از جمله مفاسد اقتصادی مطالبه شود، بحث ها در این باره جنبه سیاه‌نمایی پیدا می‌کند و برای تأمین اغراض سیاسی به نحوی تعبیر می‌شود که گویا همه جای کشور را فساد گرفته است.

آملی لاریجانی در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی با یادآوری « کارنامه روشن » دستگاه قضا در مبارزه با مفاسد از جمله مفاسد اقتصادی تاکید کرد: ما ابایی نداریم که اگر مسئولی مرتکب تخلف شد با فسادش برخورد و به جرایم وی رسیدگی کنیم.

رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه ترویج فساد همه‌گیر نوعی «سیاه‌نمایی» و استفاده سیاسی از آن «غلط است» افزود: این نوع سیاه‌نمایی به نفع هیچ کس نیست؛ بهره‌برداری‌های سیاسی تا این اندازه ارزش ندارد که زحمات کارکنان شریف نظام را زیر سوال ببریم و حتی کارهای درست دیگران را تخریب کنیم.

وی به همه مسئولانی که می‌خواهند با مفاسد مبارزه کنند توصیه کرد که این مبارزه را از دستگاه زیرمجموعه‌ خودشان آغاز کنند.

به گفته رئیس دستگاه قضا مسئولان و مدیران قوه مجریه باید پیش از آنکه دستگاه های نظارتی بخواهند وارد عمل شوند، از طریق بازرسی‌ها و نظارت های اداری بسترهای ارتکاب جرم را شناسایی و جلوی شکل‌گیری مفاسد اقتصادی را بگیرند؛ هر چند که در صورت بروز مفاسد، دستگاه های نظارتی و قوه قضاییه به وظایف خود عمل خواهند کرد. همین مسئله به شکل دیگر در مورد قوه قضاییه هم صادق است. همه مدیران و مسئولان قضایی باید با رصد کامل زیرمجموعه خود قبل از ورود نهادهای نظارتی، با مفاسد به شکل ریشه‌ای برخورد کنند.

آملی لاریجانی همچنین از رسانه ها خواست که در انعکاس اخبار و اظهارنظرهای مرتبط با مفاسد «‌مصالح ملی را فدای بهره‌برداری های کوتاه مدت سیاسی» نکنند.

رئیس قوه قضاییه اقدامات کسانی را که می‌خواهند قوای سه گانه را «به جان یکدیگر بیاندازند» ، از دیگر مصادیق «حرکت بر خلاف مصالح ملی» برشمرد و تصریح کرد: مسئولان باید به دنبال بهبود وضع زندگی مردم و رفع مشکلات اقتصادی جامعه باشند، بنابراین نباید آرامش کشور را بر هم زد و این البته منافاتی با انجام وظایف ذاتی قوا و دستگاه‌ها ندارد. واضح است که هر قوه‌ای وظایفی ذاتی دارد که بدان می‌پردازد واز جمله قوه قضاییه که طبعاً با جرایم و دعاوی سر و کار دارد و در حیطه اختیارات و وظایف بدانها رسیدگی می‌کند.

آملی لاریجانی به مسئولان بلندپایه سه قوه توصیه کرد که « با ملاحظه مصالح کشور » سخن بگویند و در این باره افزود: مسئولان کشور نباید در اظهارنظرهای خود افراطی سخن بگویند و الفاظ و عباراتی را به کار بگیرند که موجب اختلاف قوای سه گانه شود؛ زیرا قوای مجریه، مقننه و قضاییه نباید از مسیر خدمت‌رسانی به مردم خارج شوند.

رئیس دستگاه قضا برگزاری جلسات سران قوا را برای «رفع برخی سوء تفاهم‌ها و جلب برخی همکاری‌ها و تسهیل امور» مفید ارزیابی کرد و افزود: برگزاری جلسات سران قوا گذشته از هماهنگی‌هایی که در آن برای پیشبرد امور صورت می‌گیرد، به دلیل اینکه نمادی از وحدت در نظام به شمار می‌رود حائز اهمیت است زیرا دست‌هایی در تلاش است که میان قوا اختلاف‌ انگیزی کنند.

وی در بخش دیگری از سخنانش تحولات منطقه را مورد توجه قرار داد و درباره رویدادهای سیاسی اخیر عراق گفت: بحمدا... این روزها شاهد پیشرفت‌هایی در صحنه سیاسی عراق هستیم که امید می‌رود خلا‌های سیاسی در این کشور را پر کند. همچنین افزایش توان ارتش عراق در جبهه نظامی داخلی علیه داعش و در نتیجه کاهش طمع‌ورزی کشورهای بیگانه موجب امیدواری است.

رئیس قوه قضاییه از بین رفتن خلا سیاسی در عراق را نیز منشأ «قطع طمع بیگانگان» دانست و تاکید کرد: سیاستمداران و دولتمردان عراق با هدایت مرجعیت و کمک مردم نباید بگذارند که خلا های سیاسی در این کشور طولانی شود و باقی بماند.

آملی لاریجانی گروهک تروریستی داعش را « مخلوق کشورهای سلطه» دانست و بر این اساس حملات هوایی اخیر آمریکا به این گروهک را «شک برانگیز» خواند.

رئیس دستگاه قضا در ادامه چند پرسش  را درباره اهداف منحصر شدن مقابله با داعش در منطقه کردستان عراق مطرح و اظهار کرد:چه طور می‌شود باور کرد آمریکا مخالف «گروهک تکفیری داعش» باشد؟ اگر واقعاً آمریکایی‌ها با داعش مشکل دارند چرا از ابتدای ظهور این گروه وارد عمل نشدند؟ چرا در تمام منطقه و به ویژه در سوریه به داعش حمله نکردند؟

رئیس قوه‌قضاییه با بیان اینکه تأمل در نقشه ژئوپلیتیک منطقه جبهه مقابل در عراق و سوریه را آشکار می‌کند افزود: نظام سلطه و کشورهای مرتجع حامی داعش بدانند که این تروریست‌ها چند صباح دیگر حتماً به سراغ آنها خواهند رفت و از سوی دیگر مطمئنیم بساط آنها با ایجاد طمأنینه سیاسی در عراق از این کشور برچیده خواهد شد.

وی در ادامه آتش بس های کوتاه مدت برقرار شده در غزه را «شکننده» توصیف کرد و گفت: واقعاً جهان اسلام نگران مردم مسلمان غزه است و این نگرانی به حق است. جنایاتی که رژیم صهیونیستی در این جنگ چند ده روزه در سرزمین های اشغالی مرتکب شدند واقعاً جنایات فوق تصور بود. کشتن کودکان و مرد و زن بی‌گناه در خواب، ریختن ساختمان ها بر سر مردم غیرنظامی از جمله جنایاتی است که این رژیم سفاک در طول این چند روز مرتکب شد.

آملی لاریجانی افزود: هر انسانی که دارای وجدان بشری است از این جنایات به شدت آزرده و نگران است. رژیم صهیونیستی با گردن کلفتی می‌گوید تعمداً بیمارستان‌ها و مدارس را بمباران می‌کند تا تلفات، حداکثری باشد. این در حالی است که برای منطق بشری قابل فهم نیست که یک دولتی صراحتاً اعلام کند که ما می‌خواهیم تلفات انسانی را به میزان حداکثری برسانیم .

رئیس دستگاه قضا مشکلات اصلی را حمایت کشورهای غربی دانست و یادآور شد: اوباما در کمال بی‌شرمی ادعا می کند که این نحوه کار رژیم صهیونیستی دفاع از خود است که توجیهی بی‌معناست زیرا هیچ وضع برابری میان یک رژیم تا بن دندان مسلح و مردم غیرنظامی ساکن غزه وجود ندارد. ادعای دفاع از خود رژیم صهیونیستی، ادعایی نیست که وجدان‌های آگاه دنیا بپذیرند و من مطمئنم که آقای اوباما هم در وجدان خودش این ادعا را باور ندارد که این رژیم در دفاع از خود مرتکب چنین جنایاتی می‌شود.

آملی لاریجانی افزود: متاسفیم که وضع رسانه‌ای دنیا به گونه‌ای است که این سخنان غیرقابل قبول امکان طرح شدن دارد و اگر نبود حمایت های بی دریغ دولت‌های غربی، هیچ وقت اسرائیل جرأت نمی‌کرد که به این شکل مردم یک سرزمین را به خاک و خون بکشد. امیدواریم مجامع بین المللی و نیز حقوقدانان مسئله جنایت جنگی رژیم غاصب صهیونیستی را بررسی و مجرم را به مجازات برسانند.

در ادامه جلسه مسئولان عالی قضایی، آیین نامه تعیین گروه های شغلی و ضوابط مربوط به ارتقا گروه و تغییر مقام قضات و نحوه احتساب سنوات آن مورد بحث و بررسی نهایی قرار گرفت.

انتهای پیام/خ ز/

مرجع : خبرگزاری تسنیم
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳

ساعت:

۱۹:۵۸:۵۰

18 Nov 2024