به گزارش
جهانبین نیوز، احمد رضا پيشكار افزود: طراحي بطريهاي پلاستيكي به نحوي است كه در صورت انجماد آب در آنها، در اثر بروز تغييراتي در پليمرهاي اين ظروف، مواد مضري وارد آنها ميشود كه برخي از آنها سرطانزا هستند و بايد از انجماد آبها در اين بطريها خودداري كرد. دماي مناسبي كه به بطريها آسيب نميزند، دماي طبيعي يخچال بين صفر تا چهار درجه است اما اگر به دفعات منجمد شود، در گرما ذوب شود ممكن است به ديوار پليمري آن آسيب وارد شود و سلامتي بطريها را از بين ببرد.
اين كارشناس گفت: اصولا ظروف يكبار مصرف براي يك بار استفاده ساخته شدهاند زيرا در صورت تكرار شيارهاي بسيار كوچكي كه قابل رويت هم نيستند در آنها به وجود ميآيد كه علاوه بر مستعد كردن شخص به عفونتهاي دستگاه گوارش به علت آزاد كردن مولكولهاي آلي و صنعتي به داخل آب يا غذا، انسان را در معرض انواع سرطان قرار ميدهند.
به گفته وي، ظروف پلي استايرني شفاف براي نوشيدنيهاي سرد ساخته ميشوند و ريختن مواد داغ مثل چايي در آنها خطرناك است.
وي اضافه كرد مواد غذايي داغ در ظروف يكبار مصرف با رنگ روشن به علت ضعيف بودنشان موجب آزادشدن مونومرها (مواد شيميايي) ميشود.
پيشكار خاطرنشان كرد: ضرر ظروف يكبار مصرف پلياستايرن در هنگام مصرف مواد نوشيدني اسيدي و چرب مانند نوشابه و كاكائو، بسيار بيشتر از مصرف چاي داغ است.
وي به مردم توصيه كرد، جهت آب و مواد غذايي گرم و سرد از ظروف يكبار مصرف مناسب استفاده شود و از ريختن مواد داغ در ظروف يكبار مصرف خودداري كنند. استفاده از ظروف پلي استايرني فوم دار و ظروف پلي استايرني سفيد رنگ براي مواد غذايي گرم و مرطوب مشكلي ايجاد نمي كند ولي براي نگهداري مواد غذايي داغ نامناسب است
این کارشناس بهداشت محیط افزود: استفاده از ظروف پلي استايرني شفاف تنها براي نوشيدني هاي سرد مناسب مي باشد و براي مواد غذايي داغ مانند چاي و قهوه مناسب نمي باشد.
انتهای پیام/خ ز/