۰
plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۷
کد مطلب : ۱۴۸۷۵
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت خبر داد

آزمایش دوباره از ۲ فرد مشکوک به کرونا/ بیمار قطعی در کشور فعلاً یک نفر

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: موارد جدیدی از ابتلا به ویروس کرونا طی روزهای گذشته در کشور نداشته‌ایم، موارد قطعی دو نفر است که یکی از آنها فوت کرد، از دو فرد مشکوک دیگر نیز دوباره آزمایش گرفته شد.
آزمایش دوباره از ۲ فرد مشکوک به کرونا/ بیمار قطعی در کشور فعلاً یک نفر
به گزارش جهانبین نیوز، محمد مهدی گویا گفت: بعد از اعلام ابتلای قطعی دو خواهر در کرمان به ویروس کرونا و بیماری MERS که یکی از آنها متأسفانه فوت کرد، تاکنون مورد جدید تأیید شده از این بیماری در کشور نداشته ایم.

وی گفت: علاوه بر دو خواهر که بیماریشان تأیید شد، دو خواهر دیگر ‌آنها نیز مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا هستند نیز در اتاق ایزوله و تحت مراقبت هستند، آ‌زمایش قبلی آنها بیماری را تأیید نکرد اما دوباره از آنها آزمایش گرفته شد.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: این چهار خواهر که دو نفرشان به ویروس کرونا مبتلا شده و دو نفرشان مشکوک هستند در یک بیمارستان، بیماری داشتند که در جوارشان بیمار دیگری بستری بود و همراه آن بیمار که اخیراً به عربستان سفر کرده بود، ناقل ویروس کرونا بوده است.

گویا پیش از این نیز به خبرنگار فارس گفته بود: ویروس کرونا از طریق تنفس نزدیک با فرد مبتلا و ناقل این بیماری منتقل می شود، این بیماری تاکنون در ۱۸ کشور دنیا ۶۷۲ نفر را مبتلا کرده و جان ۲۰۷ نفر را گرفته است. بیشترین موارد این بیماری در عربستان بوده که با ابتلای ۵۶۲ نفر در این کشور، ۱۷۹ مورد مرگ را در بر داشته است.

وی گفت: وزارت بهداشت برای کنترل و پیشگیری از بروز موارد این بیماری از حدود ۱.۵ سال گذشته بیش از ۹۰۰ مورد مشکوک را در آزمایشگاه مرجع کشور بررسی کرده تا اینکه اولین موارد مشکوک هفته گذشته در کرمان تأیید شد.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اضافه کرد: عفونت ویروس کرونا که بیماریهای مختلفی را باعث می شود در این مورد بیماری MERS را شایع کرده است که منشاء آن شترهای مبتلا به این بیماری در عربستان بوده است.

وی گفت: انتقال انسان به انسان این بیماری به آسانی بیماری آنفلوانزا نیست و معمولاً موارد ابتلا در بیمارستان و در صورت ارتباط نزدیک تنفسی رخ می دهد.

گویا اضافه کرد: این بیماری هم اکنون علاوه بر عربستان در کشورهای امارات، قطر، کویت و اردن نیز مشاهده شده است اما تاکنون موردی از این بیماری در کشور عراق مشاهده نشده است.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت با همکاری سازمان حج و زیارت و مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر تمهیدات گسترده ای را برای پیشگیری از ابتلای ایرانیان به این ویروس اجرا می کند، تمام زائران به عربستان تحت آموزش مراقبتی قرار می گیرند و تیم های تخصصی نیز در عربستان حضور دارند. هر مورد مشکوک را به سرعت بررسی می کنند و در صورت لزوم به بیمارستانهای عربستان ارجاع می دهند.

وی گفت: هر یک از زائران ایرانی که به عربستان سفر می کنند اگر تا ۱۴ روز پس از بازگشت به کشور علامت بیماری در خود دیدند به سرعت به یکی از مراکز بهداشتی- درمانی وزارت بهداشت مراجعه کنند.

وی ادامه داد: آزمایشگاه مرجع وزارت بهداشت مجهزترین آزمایشگاه خاورمیانه است و جواب تمام نمونه ها بعد از ۲۴ ساعت از ارجاع به این مرکز مشخص می شود.

گویا گفت: فعلاً این بیماری در کشور ما نگرانی دارد و نگرانی اصلی از شیوع بیمارستانی این ویروس است به همین علت افراد مشکوک در بیمارستانها ایزوله می شوند.

وی همجنین از افراد به خصوص زائران عربستان خواست که از شترسواری در عربستان خودداری کنند و این نکته را در نظر بگیرند که حتی گوشت خوب نپخته شتر نیز می تواند این بیماری ویروسی را منتقل کند. البته هنوز در کشور ما مورد ابتلای حیوانی به این بیماری گزارش نشده است.

انتهای پیام/خ ز/
مرجع : خبرگزاری فارس
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳

ساعت:

۰۸:۰۵:۴۱

25 Nov 2024