به گزارش
جهانبین نیوز، عبدالرضا عزیزی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در خصوص رویکرد اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: سیاستهای اقتصاد مقاومتی در ۲۴ ماده از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده که خلاصه این سیاستهای از نگاه بنده این است که ابتدا مردم را به پای کار بیاوریم و دوم اینکه از تولید داخلی حمایت کنیم.
وی ادامه داد: همچنین باید تا جایی که ممکن است وابستگی به خارج از کشور کاهش یابد و از تولیدات داخلی حمایت شود؛ پیرو ابلاغ این سیاستها، قوای سهگانه آمادگی خود را برای تحقق اقتصاد مقاومتی اعلام کردند و رؤسای کمیسیونهای تخصصی مجلس نیز چند جلسه با محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس برگزار کرده است. در آخرین جلسه قرار بر این شد که برای اینکه سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در بحث اقتصاد مقاومتی مغفول نماند و به مطالبات ایشان جامه عمل بپوشانیم، مجلس دولت را در این زمینه کمک کند.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: برای کمک به دولت، قانون گذار از دو طریق میتواند این کار را انجام دهد؛ اول اینکه در زمینه قوانینی که بر زمین ماندهاند به دولت کمک کنیم تا این قوانین را اجرا کند. به طور مثال در صورت محقق شدن تجمیع بیمهها، هزینه سلامت مردم کمتر خواهد شد و موجب میشود که هزینههای پرداختی از جیب مردم به زیر ۳۰ درصد برسد. تجمیع بیمهها از قوانین مترقی محسوب میشود که دو سال است بر زمین مانده و باید به دولت برای اجرای آن کمک کنیم و اگر دولت این قانون را اجرا نکرد باید دولت را بازخواست کرد.
**دلیل مجلس برای مخالفت با تشکیل کمیسیون ویژه اقتصاد مقاومتی
عزیزی گفت: دومین راهی که ما میتوانیم به دولت کمک کنیم، این است که برخی از قوانین مزاحم هستند و دولت باید این قوانین را احصاء کند تا ما آنها را لغو کنیم. همچنین برخی از مسائل است که نیاز به قانون جدید دارد و ما میتوانیم این قوانین را ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: همچنین باید بر دولت نظارت کنیم تا قوانینی که معطل مانده را اجرا کند، قوانین مزاحم را حذف کرده و قوانین مورد نیاز را مصوب کنیم. این موارد جزو وظایف مجلس است که باید در جهت عملیاتی شدن سیاستهای اقتصاد مقاومتی انجام دهد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه با اشاره به مخالفت مجلس با تشکیل کمیسیون ویژه اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: مجلس با تشکیل کمیسیون ویژه اقتصاد مقاومتی به این دلیل مخالفت کرد که همه کمیسیونها درگیر موضوع شوند، نه یک کمیسیون و به همین دلیل تصمیم گرفتیم که همه کمیسیونهای مجلس کارگروه ویژه اقتصاد مقاومتی تشکیل دهند و ما نیز در کمیسیون اجتماعی کارگروه ویژه اقتصاد مقاومتی به ریاست مفتح تشکیل دادهایم.
عزیزی در پایان خاطرنشان کرد: همچنین برای اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی قرار شده که کمیسیونهای مجلس با وزارتخانهها و سازمانهای مربوطه جلسه تشکیل دهند و قوانین مزاحم و مترقی را پیدا کرده و در این راستا فعالیت کنند، یعنی به طریقی تمامی کمیسیونهای مجلس درگیر اقتصاد مقاومتی خواهند بود ضمن اینکه نخستین کارگروه اقتصاد مقاومتی در کمیسیون اجتماعی مجلس تشکیل شد و ما قصد داریم با تمام کمیسیونها هماهنگ باشیم تا صدای واحد از مجلس جهت حمایت از سیاستهای ابلاغی و حمایت از دولت بیرون بیاید.
انتهایپیام/خ ز/