به گزارش
جهانبین نیوز به نقل از منطقه آزاد وبلاگ تهاجم نوشت: گاهی برخی رسوم ملی مانند نوروز که در آن سرور و شادباش در تمام شئون خودنمایی میکند در تقارن با یک مناسبت مذهبی قرار میگیرد که مناسب است در تلفیقی مناسب، آن مناسبت مذهبی فراموش نشود و مورد تکریم و احترام قرار گیرد و با در نظر گرفتن ملاحظات، به آن رسوم ملی نیز پرداخته شود.
امسال نوروز با تمام شکوه هرسالهای که دارد با شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها تقارن پیدا کرده است.
محبت به حجج الهی عنوان شالودهی اصلی تشیع محسوب میشود. دوست داشتن خاندان پیامبر ص و خوشحالی به سبب آن چیزی که آنها را خوشحال میکند و ناراحتی به دلیلی که آنها را ناراحت میکند یکی از بزرگ ترین شعائر دینی و مناسک اعتقادی شیعیان است. بزرگداشت محرم، فاطمیه، سالروز شهادت ائمه ع و همچنین شادی در اعیادی چون غدیر، سالروز میلاد آن حضرات و نیمهی شعبان نیز از همین قرار است.بنابر همین است که شیعیان الویتهای خود را در چنین ایامی به مناسبتهای مذهبی اختصاص می دهند.
در این بین تشیع تنها مذهبی است که سیر اهل بیت پیامبر ص را دنبال نمود. این مذاهب دارای وجوه تمایز فراوانی هستند که بازشناسی تک تک آنها برای حفظ موجودیت مذهب لازم و ضروری است. در این میان فاطمیه یکی از مهمترین مقاطعی است که حد و مرزهای حقیقی میان این مذاهب را تعیین می کند و نقطهی عطفی است جهت شناخت خطوط تمایز اسلام شیعی و غیر شیعی. مبانی فقهی، حقوقی، کلامی و اعتقادی شیعیان -با وجود برخی مشترکات - با مبانی سایرین تفاوت بنیادین دارد و شناخت این تفاوتها و انتقال آن به نسلهای آینده با حمیت و توجه امکان پذیر خواهد بود.
شاید یکی از دلایلی که وهابیت و سلفیها تلاش میکنند موضوعیت فاطمیه س را مخدوش جلوه دهند همین است. آنان به دنبال اضمحلال تشیع هستند و بر آنند تا با از بین بردن نشانههای واقعی و هویت تشیع و از بین بردن خطوطی که مرز شیعه و غیر آن را معلوم می کند موجودیت شیعه را حذف، و به دنبال آن بخش عظیمی از منابع انسانی و اقتصادی را به جانب خود انتقال دهند. هم چنین جغرافیای شیعی خصوصاً ایران را در سیطره خود قرار دهند.
بنابر آنچه گفته شد پافشاری بر موضوع فاطمیه موضوعی است که نباید از آن غافل شد.
لذا چه خوب است بیاموزیم که با حفظ شئون و نگاهداری رسوم به طور همزمان، نه تنها در پاسداری از گذشتهی خود موفق با شیم که با برخی رعایتها موجبات پیشرفت و ارتقاء فرهنگی خود را فراهم کنیم. ارتقائی که از تبعات آن تحمل یکدیگر، احترام به گذشته و انتقال مفاهیم نیکو به آینده خواهد بود.
لذا شاید امسال و چند سال پیش رو، که با تقارن فاطمیه (س) و نوروز مواجه هستیم، ارائه برخی راهکارها در حفظ شئون فاطمیه در ایام نوروز موثر باشد. از قبیل:
-امسال بیش از هر سال دیگری مادران را تکریم کنیم.
-در سفرههای هفت سین و یا میز پذیرایی قاب کوچک و زیبایی که مزین به نام حضرت زهرا سلام الله علیها است قرار دهیم.
-در روز شهادت (۵ فروردین) از دید و بازدید پرهیز کنیم.
-در دید و بازدیدها از آجیل استفاده نکنیم. کما این که در هیچ خانهی عزاداری (در همین دید و بازدیدهای نوروز) به میهمانان آجیل تعارف نمی شود. میتوان میزهای میزبان را با همان میوه و شیرینی، مهیای پذیرایی از میهمان نمود.
-از قهقه زدن و خنده های بلند در این ایام پرهیز کنیم.
انشاء الله با سرلوحه قرار دادن این رفتارها، بتوانیم موجبات شادی ولی عصر(عج) را فراهم کنیم و از یاران خاص آن حضرت قرار بگیریم.
بی شک کسانی که ایام شهادت مادر بزرگوار ایشان را گرامی بدارد، مورد لطف و عنایت خاص حضرتش در تمام طول سال قرار خواهد گرفت.
انشاءالله
انتهای پیام/