۰
plusresetminus
تاریخ انتشارپنجشنبه ۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۹
کد مطلب : ۱۱۹۳۱

کدام پیش بینی رهبر انقلاب در مورد آمریکا محقق شد؟

کدام پیش بینی رهبر انقلاب در مورد آمریکا محقق شد؟
به گزارش جهانبین نیوز، رهبر معظم انقلاب در دیداری که امسال به مناسبت روز دانشجو داشتند فرمودند: اگر امروز یک نظرسنجی عادلانه و سالم در دنیا، انجام شود، دیدگاه مردم دنیا، به هیچ دولتی به اندازه دولت امریکا، منفی نخواهد بود.

اخیر یک موسسه معتبر، نتایج یک نظرسنجی را منتشر کرده که بر اساس آن ۲۴ درصد از شرکت کنندگان، آمریکا را منفورترین و خطرناکترین کشور جهان می دانند. این نظرسنجی که توسط موسسه گالوپ منتشر شده نشان می دهد با وجود جوسازی های رسانه ای مردم جهان ذهنیت مثبتی به آمریکا ندارند.

پس از فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۰ که چندی قبل از آن توسط امام خمینی (ره) پیش بینی شده بود، نحوه عملکرد آمریکا به عنوان تنها ابرقدرت جهانی همواره مورد بحث و بررسی قرار داشته است.
عده ای معتقدند آمریکا با دست اندازی های مکرر و منطقی همواره درصدد سلطه برارزش های فرهنگی و سرمایه داری کشورها بوده و با قدرت خود توانسته است در جهان نظمی پایدار ایجاد کند و بدون حضور این کشور نظم و امنیت جهانی از بین خواهد رفت.
گروهی دیگر نیز آمریکا را داعیه دار دموکراسی و پرچم دار آزادی خواهی در جهان می دانند و در این راه اعمال هر روشی را از حقوق خاصه یکه تاز میدان قدرت تلقی می کنند.
طی سالهای گذشته آمریکا از هر روشی برای اثبات قدرت خود در جهان استفاده کرده است و این روش ها به فراخور موقعیت و شرایط اقلیمی، فرهنگی و سیاسی کشورها متفاوت بوده است. در این راستا تنها در نیمه دوم قرن بیستم، این کشور حدود ۱۰۰ کودتای نظامی و براندازی حکومت ها را طراحی و رهبری کرده است و ده ها بار بطور مستقیم دست به اشغال نظامی کشورها زده است و یا آنها را تهدید به مداخله نظامی کرده است.

سوال عمده اینجاست که آیا ارابه جنگ و دست درازی ها و سیاست های مداخله جویانه آمریکا همچنان می تازد؟ و این یکه تازی ها چه تاثیری بر افکار عمومی داشته و خواهد داشت؟
طی سالهای گذشته مهمترین مشکلی که کشورهای جهان در مواجهه با آمریکا به آن دچار شده و در بسیاری از موارد موج بی اعتمادی ها و دشمنی های فی ما بین را در برداشته است، برنامه جاسوسی آمریکا از دیگر کشورها بوده که آمریکا نه تنها از افشای این مهم متاسف نیست بلکه آن را حق مسلم خود می داند و معتقد است جاسوسی خصیصه حکومت پلیسی است و آمریکا نیز پلیس جهان است.
افشاگری‌های اسنودن نشان می‌دهد، دولت امریکا مکالمات تلفنی دست‌کم ۳۵ رهبر جهان را شنود کرده و ضمن جاسوسی از سران روسیه که با همکاری سوئد صورت گرفته، با کمک دولت‌های کشورهای میزبان، به جاسوسی از اجلاس گروه بیست (جی‌۲۰) و گروه هشت (جی۸) در سال ۲۰۱۰ در تورنتو و نیز اجلاس گروه بیست در سال ۲۰۰۹ در لندن پرداخته است.
دولت فدرال آمریکا در دهه اخیر چالش‌های مهمی داشته است از جمله عراق، افغانستان، سیستم جدید امنیت داخلی، توفان کاترینا و سیاست درمانی اوباما. عملکرد این دولت فدرال تقریبا در تمامی این چالش‌ها گرفتار سوء مدیریت، بالا رفتن بی‌رویه هزینه‌ها و تاخیرات طولانی مدت شده است.
کاهش مداوم بودجه، توانایی دولت را برای مقابله با چالش‌های جدید محدود کرده است. هیچ تلاشی برای تفکر و برنامه‌ریزی جاه‌طلبانه چه در زمینه فضایی و چه در زمینه زیربنایی وجود ندارد. ظاهرا تمامی آژانس‌ها در وضعیت کاهش هزینه و کنترل آسیب هستند. تداوم حملات سیاسی، خواه با بلوکه کردن تاییدیه صدها مقام و خواه با تحقیق از آنها در تمام موارد، به ایجاد جو احتیاط و بیزاری کمک کرده است.
تمامی این موضوعات و مسائل، مصائبی است که آمریکا را در گرداب بی اعتمائی ها نسبت به خود چه در داخل و چه در خارج فرو برده و اذهان عمومی را در رابطه با عملکرد ضعیف آمریکا به عنوان ابر قدرت مطرح شده پس از فروپاشی شوروی تحت تاثیر قرار داده است.
وضعیت کنونی آمریکا توسط برخی شخصیت های مهم دنیا قابل حدس بود. مقام معظم رهبری از جمله شخصیت هایی است که از دیرباز به این بحث پرداخته و پیش بینی دقیقی در این رابطه داشته اند.
ایشان با اشاره به عملکرد نابخردانه آمریکا در ایران و سنگ اندازی های پی در پی در مسیر رشد و تعالی این کشور فرمودند: تحریم‌های غرب منجر به توقف پیشرفت‌های ایران نشده بلکه نفرت از غرب را در قلوب مردم ایران عمیق‌تر می‌سازد.
یکی از محورهای عمده در بیانات رهبری، در مراسم بزرگداشت ۱۳ آبان، موضوع افول قدرت و نفوذ ایالات متحده در جهان، افزایش اقتدار جمهوری اسلامی از یک سو و افول قدرت و اعتبار آمریکا در سال‌های اخیر و در همین شرایط فشار کشورهای غربی و تحریم ها بر ایران است.

رهبر انقلاب به مواردی نظیر مشکلات اقتصادی، مشکلات سیاسی (اختلافات داخلی)، مشکلات راهبردی در ارتباط با شرکا و متحدان (نظیر همکاری نکردن انگلیس( نزدیک‌ترین شریک امریکا) برای حمله به سوریه، (مسائل اخیر مرتبط با افشای جاسوسی از کشورهای اروپایی)، اشتباهات محاسباتی و آینده پژوهی اشاره کردند که باز کردن جزئیات هر یک از این محورها و سایر شواهد لازم است.
مخالفت با سیاست های اشتباه و ناسازگار آمریکا در جهان در حال اوج گرفتن است و این مهم در کشورهای آسیای شرقی و خاورمیانه نمود بیشتری داشته است.

ایشان در بخشی از بیاناتشان فرمودند: رویکرد استکباری امریکا موجب شده است که ملتها نسبت به این کشور، نوعی حس بی اعتمادی و بیزاری داشته باشند ضمن اینکه تجربه نشان داده است که هر ملت و دولتی که به آمریکا اعتماد کند، ضربه خواهد خورد، حتی اگر از دوستان آمریکا باشد.

رهبر انقلاب اسلامی در این خصوص به چند نمونه تاریخی از جمله اعتماد دکتر مصدق به آمریکاییها و پاسخ آمریکا با کودتای ۲۸ مرداد و همچنین بی وفایی آمریکاییها به محمدرضا پهلوی بعد از فرار او از ایران، اشاره و تأکید کردند: امروز، در میان ملتها، منفورترین قدرتها، امریکا است.

حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: اگر امروز یک نظرسنجی عادلانه و سالم در دنیا، انجام شود، دیدگاه مردم دنیا، به هیچ دولتی به اندازه دولت امریکا، منفی نخواهد بود.

رهبر انقلاب اسلامی، همه جوانان را به تحلیل صحیح و دقت در موضوع مبارزه با استکبار توصیه کردند و افزودند: جوانان اول انقلاب نیازی به تحلیل در مورد مبارزه با امریکا نداشتند زیرا ظلم و ستم امریکا و حمایت آن از رژیم بی رحم طاغوت را دیده بودند اما جوان امروز باید با تحقیق و تحلیل درست دریابد که چرا ملت ایران با استکبار و رویکردهای امریکا مخالف است و دلیل بیزاری ملت ایران از امریکا چیست؟

به گزارش صبح قزوین به نقل از خبرگزاری “ریانووستی”، نتیجه نظرسنجی اخیر مرکز لیوادی نشان می‌دهد که بیش از یک سوم مردم روسیه (یعنی دقیقا ۳۶ درصد آنان) نظر منفی نسبت به آمریکا دارند و ۵۳ درصد در مجموع نظر مثبتی نسبت به این کشور دارند.

از شرکت کنندگان در این نظرسنجی خواسته شده بود تا نظر خود را در مورد آمریکا، اتحادیه اروپا، اوکراین و بلاروس بیان کنند. بیشترین نظر مثبت مردم روسیه معطوف به کشور بلاروس بود. ۸۸ درصد از سئوال شوندگان نظر مثبتی نسبت به این کشور همسایه داشته و تنها ۷ درصد نظر منفی ارائه دادند.

طی چند سال اخیر وجهه بلاروس در میان مردم روسیه بهبود یافته است. در سال ۲۰۱۱ تقریبا ۲۲ درصد شهروندان نظر منفی نسبت به بلاروس داشتند.

بر اساس نتیجه بدست آمده از این نظرسنجی، آمریکا بیشترین نظر منفی مردم روسیه را به خود اختصاص داده است. ۳۶ درصد از سئوال شوندگان نظر بدی نسبت به این کشور داشته و ۵۳ درصد نظر مثبتی به آمریکا دارند. ضمن اینکه تعداد افرادی دارای نظر منفی نسبت به آمریکا طی چند سال اخیر افزایش یافته و این نظر در سال ۲۰۱۰، ۲۷ درصد بود.

علاوه بر این ۲۴ درصد از شهروندان روسی نظر منفی نسبت به اتحادیه اروپا دارند، در حالی که ۱۷ درصد از مردم در سال ۲۰۱۰ چنین نظری داشتند. ضمن اینکه در حال حاضر ۶۴ درصد از سوال شوندگان نظر مثبتی به اتحادیه اروپا دارند.
مرجع : دانا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

شنبه ۷ دی ۱۳۹۸

ساعت:

۲۰:۰۳:۲۴

28 Dec 2019