۰
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۲
کد مطلب : ۴۵۷۶۶
گزارش تصویری/

شیره پزی آیینی کهن اما ماندگار

شيره پزي آييني با قدمت چندصدساله در استان چهارمحال و بختیاری است كه اگرچه در گذر زمان با فراز و فرودهايي همراه شد اما همچنان مردم ساده و بي آلايش اين ديار گنجينه دار اين ميراث باارزش هستند.
به گزارش جهانبین نیوز؛ قدمت پخت شيره انگور به كاشت آن مي‌رسد. در اغلب نقاط استان چهارمحال و بختیاری به خصوص در شهرستان بن و سامان ، از گذشته تاكنون از انگور شيره مي‌گرفتند.
 
داشتن زمين مساعد و محصول كشاورزي به وافر، از ويژگي‌هاي خاص منطقه است. وجود انواع انگور و سنت پيشين گذشتگان مبني بر وجود مراسم شيره پز از شاخص‌هاي اين منطقه است .      
 
شيره پزي در روستا، بعد از برداشت انگور و معمولا در پايان شهريورماه انجام مي‌شود كه علاوه بر تامين مواد غذايي مورد نظر جهت فروش، در تامين مالي خانواده نيز موثر است.

براي پخت شيره از انگور كشمشي استفاده مي‌كنند، چون آب‌دارتراست. از آب انگور علاوه بر شيره پزي، شربت و شيريني نيز درست مي‌كنند.

عکس از رضا کمالی دهکردی

انتهای پیام/1029ج
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳

ساعت:

۲۰:۴۲:۱۰

22 Nov 2024