به گزارش
جهانبین نیوز به نقل از
هفت چشمه، وجود منابع طبيعي مختلف مانند آب، فضاي بکر و خدادادي و از همه مهمتر زمين بسيار حاصلخيز شاليزاري در شهرستان اردل باعث شده تا مردم اين شهرستان همه ساله به کشت اين محصول با ارزش روي بياورند.
در گذشته کار درو طي چند روز و با مشارکت همه اعضاي خانواده و کمک فاميل انجام ميشد و پس از درو کردن برنج آنها را به صورت دسته (بافه) روي زمين قرار داده تا خشک شوند و پس از چند روز دستههاي شالي براي خرمنکوبي روي هم جمع ميشدند و در نهايت کار خرمنکوبي با زحمات زيادي انجام ميگرفت.
امروزه اما با پيشرفت تکنولوژي و وجود ماشينآلات سنگين کشاورزي زحمت درو و برداشت محصولات بر دوش کشاورزان برداشته شده و کمباينهاي چندمنظوره اين وظيفه را انجام ميدهند.
ارقام برنج کشت شده توسط کشاورزان اردلي بيشتر از نوع گرده و چمپاي محلي ميباشد که به روش نشايي و سنتي کشت ميشوند.
بخشي از برنج برداشتي در اين شهرستان به مصرف خود مردم ميرسد به طوري که ميتوان گفت قوت غذايي اغلب مردم شهرستان اردل برنج ميباشد و بخشي ديگر از اين محصول نيز در استانهاي همجوار به فروش ميرسد.
انتهاي پيام1026ج /۵۷۰ه