کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

سنت های دیرین مردم درعیدفطر

پخت آش جو در صبح عید فطر، سنت دیرینه وردنجانی ها

17 مرداد 1392 ساعت 12:17

ازقدیم الایام مردمان روزه دار در روز عید فطر، سنت های خاصی داشتند،یکی ازاین سنت هاکه در شهر وردنجان مرسوم است پخت آش جو است .


به گزارش خبرنگار جهانبین، طبق این  رسم درسالهای گذشته مردم جو و قلم و استخوان گوساله را همانند پخت حلیم، در دیگ قرارمی دادند و  زیر آتش گذاشته و این غذا تا صبح پخته می شد.
امروزه این نوع غذای محلی باامکانات فعلی پخته می شود اما نه به خوشمزگی سالهای گذشته .

آش جو، این غذای مقوی در بیشترنقاط استان در روز عید فطر و بعد از ادای نماز عید، به همراه بزرگان اقوام پخته و صرف می شد.
مردم وردنجان با حلول ماه شوال، این سنت را از گذشته با خود به همراه داشته اند و به یمن 30 روز مهمانی خداوند در پخت این نوع آش شرکت کرده و با زمزمه نام خداوند و دعا برای خود و دیگران،پروردگار بزرگ را بابت توفیق بندگی و عبودیت در ماهی که گذشت، می کنند.
وردنجان در 17 کیلومتری شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.


کد مطلب: 7933

آدرس مطلب :
https://www.jahanbinnews.ir/news/7933/پخت-آش-جو-صبح-عید-فطر-سنت-دیرینه-وردنجانی

جهان بین
  https://www.jahanbinnews.ir