۰
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۸
کد مطلب : ۶۱۰۵۳
مشاور امور بانوان و خانواده دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تاکید کرد:

پیری جمعیت، بحرانی خاموش در جامعه

مشاور امور بانوان و خانواده دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: متأسفانه طی سال‌های اخیر نرخ باروری در دنیا و به طبع در ایران کاهش یافته است و ما را به سمت بحران خاموشی به نام پیری جمعیت پیش برده است.
پیری جمعیت، بحرانی خاموش در جامعه
فرنگیس شریفی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، اظهار کرد: اگر سلامت باروری جدی گرفته شود، نسل آینده هم با سلامت جسمی و روانی وارد جامعه می‌شود و آینده‌ای سرآمد برای کشور رقم می‌خورد.

وی با اشاره به اهمیت جوانی جمعیت تصریح کرد: وقتی یک جامعه جمعیت جوان و فعال دارد، توان کار، تولید، نوآوری و رشد اقتصادی بالایی دارد.

مشاور امور بانوان و خانواده دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد افزود: متأسفانه طی سال‌های اخیر نرخ باروری در دنیا و به طبع در ایران کاهش یافته است و ما را به سمت بحران خاموشی به نام پیری جمعیت پیش برده است.

شریفی ادامه داد: اگر امروز برای رفع این مشکل کاری نکنیم در آینده با کمبود نیروی انسانی و بهره‌وری مواجه خواهیم بود، در این شرایط هزینه‌های درمان افزایش می‌یابد و در بازنشستگی‌ها دچار مشکل می‌شویم، این در حالی است که چالش‌های اجتماعی فراوانی نیز ایجاد می‌کند.

وی بیان داشت: برای فرزندآوری مزایای بسیاری وجود دارد، یک سری از آن‌ها مربوط به خانواده می‌باشد و یک سری دیگر شامل اجتماع می‌شود و از لحاظ روانی و جسمانی بر سلامت مادر تأثیر دارد.

مشاور امور بانوان و خانواده دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ادامه داد: فرزندآوری بر ایجاد یک پیوند عاطفی عمیق بین والدین تأثیر بسزایی دارد و می‌تواند روابط بین زن و شوهر را محکم‌تر سازد، چراکه هدف مشترکی را در تربیت فرزند دارند.

وی افزود: خانواده‌ای که فرزند دارد، با نشاط و شادمان است و امید به زندگانی دارند چون تلاش می‌کنند تا فرزندشان به نتیجه برسد و پدر و مادرهای صاحب فرزند طول عمر بیشتری نیز خواهد داشت.

شریفی گفت: به ازای هر فرزندی که به دنیا می‌آید، آمار طلاق ۷ درصد کاهش می‌دهد، از طرفی می‌توان گفت فرزندان حامی ما در دوران پیری هستند.

مشاور امور بانوان و خانواده دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تاکید کرد: چهارمحال و بختیاری یکی از استان‌های جوان کشور است و ظرفیت‌های فرهنگی و اجتماعی بالایی در این زمینه دارد.

وی ادامه داد: فرهنگ دینی قوی، سبک زندگی ساده، روحیه همیاری و خانواده‌محوری مردم سرمایه‌های بزرگی هستند که خاص استان بوده و اگر از این ظرفیت‌ها برای برپایی پویش‌های فرهنگی محلی در حمایت از ازدواج جوانان روستایی، توسعه مراکز مشاوره سلامت باروری استفاده شود، در این راستا می‌توانیم یک الگوی موفقی برای دیگر مناطق کشور و حتی در سطح بین‌المللی باشیم.

شریفی بیان داشت: خانواده ریشه زندگی است و جوانی جمعیت، شادابی را به دنبال دارد، بنابراین باید والدین فرزندان خود را به ازدواج آسان تشویق و در مسیر زندگی حمایتشان کنند، نباید اجازه بدهند ترس از آینده مانع فرزندآوری شود.

مشاور امور بانوان و خانواده دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تاکید کرد: به این ترتیب می‌توانیم آینده‌ای درخشان، پرامید و با نشاط در استان داشته باشیم، اما تحقق این موارد نیاز به همیاری همه دارد، چراکه در این زمینه یک دست صدا ندارد.

وی خاطرنشان کرد: برای ازدواج آسان باید توقعات را پایین آورد، در دین اسلام نیز به سادگی اشاره شده است، با جهیزیه سنگین، تالار مجلل و مهریه بالا کاری از پیش نمی‌رود، باید خانواده‌ها برای ترویج ازدواج ساده و سالم آموزش ببینند، که در این بین حمایت‌های دولتی نیز نیاز است.

شریفی گفت: دولت برای حمایت از ازدواج و فرزندآوری پای کار آمده، اما باید تسهیلات بیشتری، خصوصاً برای مناطق کم‌تر برخوردار در نظر گرفته شود.

مشاور امور بانوان و خانواده دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد اذعان داشت: همه ما در قبال آینده مسئولیم و باید برای جوانی جمعیت گام برداریم.

انتهای خبر/1026ج
 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

دوشنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۴

ساعت:

۰۹:۱۴:۳۶

28 Apr 2025