۰
plusresetminus
تاریخ انتشارشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۷
کد مطلب : ۶۱۰۴۰
استادیار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی چهارمحال و بختیاری:

«کینوا»، گیاهی اقتصادی برای کشت در چهارمحال‌وبختیاری

استادیار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: براساس تحقیقات انجام شده، «کینوا»، به‌عنوان یک گیاه مقاوم و اقتصادی برای کشاورزی منطقه معرفی شده است.
«کینوا»، گیاهی اقتصادی برای کشت در چهارمحال‌وبختیاری
علی مرشدی در گفتگو خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، اظهار کرد: پژوهش جدید مرکز تحقیقات کشاورزی چهارمحال و بختیاری نشان می‌دهد که «کینوا» (رقم Q29) با عملکرد بالا و نیاز آبی کم، گزینه‌ای مناسب برای کشت در این استان است.

وی تصریح کرد: بر اساس این تحقیق که طی دو سال زراعی انجام شد، «کینوا» با میانگین عملکرد ۳ هزار و ۱۴۰ کیلوگرم در هکتار و نیاز آبی تنها ۴۱۵ تا ۴۲۰ میلی‌متر در طول دوره رشد، به‌عنوان یک گیاه مقاوم و اقتصادی برای کشاورزی منطقه معرفی شده است.

استادیار بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی چهارمحال و بختیاری بیان داشت: این گیاه که منشأ آن آمریکای جنوبی است، به دلیل تحمل شرایط سخت محیطی مانند شوری خاک و کم‌آبی، می‌تواند جایگزین مناسبی برای محصولات پرآب‌بر باشد.

مرشدی اضافه کرد: «کینوا» نه‌تنها از نظر عملکرد دانه و وزن هزار دانه (حدود ۲ هزار و ۹۰۰ میلی‌گرم) رضایت‌بخش است، بلکه با دوره رشد ۱۰۰ روزه و ضریب گیاهی مناسب (۰/۵ تا ۱/۲ در مراحل مختلف)، مدیریت آبیاری را نیز تسهیل می‌کند و این ویژگی‌ها آن را به گزینه‌ای ایده‌آل برای تنوع‌بخشی به الگوی کشت استان تبدیل کرده است.

وی افزود: با توجه به تغییرات اقلیمی و کاهش منابع آبی، توسعه کشت گیاهان کم‌نیاز مانند «کینوا» می‌تواند به افزایش درآمد کشاورزان و امنیت غذایی کمک شایانی کند.

استادیار بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی چهارمحال و بختیاری عملکرد بالا، نیاز آبی کم، تحمل به شوری و شرایط نامساعد محیطی، دوره رشد کوتاه (۱۰۰ روز) و قابلیت کشت در اراضی کم‌بازده را از دیگر مزایای این گیاه عنوان و تاکید کرد: با توجه به نتایج این تحقیق، مرکز تحقیقات کشاورزی چهارمحال و بختیاری برنامه‌ریزی برای ترویج کشت «کینوا» در میان کشاورزان منطقه را آغاز کرده است و انتظار می‌رود با گسترش کشت آن هم تنوع محصولات زراعی افزایش یابد و هم بهره‌وری آب در بخش کشاورزی بهبود پیدا کند.

مرشدی در انتها خاطرنشان کرد: کشاورزان علاقه‌مند می‌توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر به مراکز خدمات جهاد کشاورزی استان مراجعه کنند.

انتهای خبر/1026ج
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

شنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۴

ساعت:

۱۳:۴۲:۰۸

26 Apr 2025