رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری، با اشاره به مسائل مربوط به خشکسالی و تنشهای آبی در حوضه زایندهرود، بر نقش توسعه باغات بادام در ایجاد اشتغال و افزایش بهرهوری آب در استان تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، حسین برزگر شامگاه جمعه در جمع خبرنگاران، ضمن تشکر از رسانههای استان برای تبیین مسائل و مشکلات حوضه زایندهرود، اظهار داشت: در دهههای گذشته، توسعه کشاورزی در این حوضه اتفاق افتاده که کمتر از ۴ درصد آن مربوط به توسعه باغات بادام در استان چهارمحال و بختیاری است.
وی با اشاره به نقش دولت مرکزی در ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی مناطق، افزود: متأسفانه در نبود برنامهریزیهای مناسب، مدیران محلی با اعتبارات استانی محدود، اقدام به ایجاد ظرفیت اشتغال برای بیش از ۵۰ هزار نفر از طریق توسعه باغات بادام کردهاند.
برزگر با بیان اینکه بادام، گیاهی با نیاز آبی پایین و بهرهوری اقتصادی بالا است، تصریح کرد: بیش از ۸۸ درصد باغات استان در حوضه زایندهرود مجهز به سامانههای نوین آبیاری هستند و راندمان آبیاری در این باغات، دو برابر متوسط کشور است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با تاکید بر سهم ناچیز کشاورزی استان در مصارف آب زایندهرود، خاطرنشان کرد: طی ۱۰ سال گذشته، کشاورزی استان کمتر از ۱۰ درصد از مصارف سد زایندهرود را به خود اختصاص داده است. این در حالی است که استان چهارمحال و بختیاری بخش اعظم آب زایندهرود را تولید میکند.
وی در خصوص رهاسازی آب برای کشتهای پاییزه پایین دست، اظهار نگرانی کرد و خواستار توزیع عادلانه آب بر اساس حقآبهها و اولویتبندیهای ضروری، بهویژه حفظ باغات به عنوان سرمایه کشاورزان شد.
برزگر ضمن تشکر از پیگیریهای استاندار، رسانهها، سمنها و تشکلهای کشاورزی که باعث شد در تابلو منابع و مصارف پیشنهادی دبیرخانه شورای بهم پیوسته زاینده رود سهم نسبتاً معقولانهای را پیشنهاد دهند، ابراز امیدواری کرد: با برنامهریزی منسجم و کارشناسی وزارت نیرو و جلوگیری از رهاسازیهای غیرکارشناسی زمینه اجرای تابلو منابع مصارف پیشنهادی محقق گردد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: ضمن امید به درگاه رحمت الهی و بارش نعمت بی پایان، از همه رسانهها که در راستای ایجاد انسجام برای مطالبه عمومی و بحق کشاورزان استان تلاش نمودند به نوبه خود تشکر کرده و پیرو جلسات و نشستهای متعدد اسفندماه با نمایندگان طرحها، مزارع و سردانگها، از کشاورزان استان درخواست دارم، برنامهها و مدیریت سازگاری با کمآبی و رعایت نکات فنی در خصوص هرس، پاکنی، تغذیه، حذف و جایگزینی باغات فرسوده و موضوعات مربوط به مدیریت در شرایط تنش را مورد توجه بیشتر قرار دهند.