به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «
جهانبین نیوز»، هادی خدری، پیش از ظهر یکشنبه در کارگروه سازگاری با کمآبی چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: اظهار کرد: این استان همواره بهعنوان سرزمین آب و آفتاب شناخته میشد اما در حال حاضر رودخانهها و دشتهای استان وضعیت مطلوبی ندارند.
وی افزود: حدود ۸۵ درصد از مساحت استان چهارمحال و بختیاری ارتفاعات و ۱۶ درصد دشتهای آبرفتی هستند، همچنین حدود ۸۷.۴ درصد از سطح استان در حوضه کارون، ۱۲.۳ در حوضه زاینده رود و کمتر از ۰.۳ درصد نیز در حوضه رودخانه دز قرار دارد.
مدیر دفتر حفاظت و بهرهبرداری از منابع آب شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری با اشاره به حجم آورد رودخانههای استان، ادامه داد: از ۱۸۵ رودخانه استان ۱۵۷ رودخانه به طول دو هزار و ۴۲۴ کیلومتر در حوضه کارون، حدود ۶۱۲ کیلومتر در حوضه دز و حدود ۱۶۴ کیلومتر که اصلیترین رودخانههای استان به شمار میآیند در حوضه آبریز زاینده رود قرار دارد.
خدری عنوان کرد: حدود ۶۲۶ میلیون مترمکعب از مصارف آب در چهارمحال و بختیاری مربوط به منابع آبهای زیرزمینی است و در منابع آب سطحی این میزان حدود ۴۸۸ میلیون مترمکعب است.
وی با بیان اینکه عمده مصرف آب در بخشهای شرب و صنعت در چهارمحال و بختیاری از منابع آب زیرزمینی تأمین میشود، اضافه کرد: این موضوع یک زنگ خطر بسیار جدی است چراکه با توجه به شرایط خشکسالی و فرونشست دشتهای استان در حال نزدیک شدن به محدوده خطر هستیم.
خدری تصریح کرد: در سال جاری کمترین میزان بارش در استان را شاهد بودیم همچنین از نظر پهنهبندی خشکسالی این استان درگیر پهنههای با خشکسالی بسیار شدید شده است و درنتیجه سفرههای آب زیرزمینی ما فاقد پتانسیل هستند.
وی بیان کرد: با توجه به فرونشست دشتهای چهارمحال و بختیاری برنامه سازگاری با کمآبی در دو بازه پنج ساله تبیین و مقرر شد شرکت آب منطقهای با اجرای طرح احیا و تعادلبخشی حدود ۴۸.۷ میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفهجویی داشته باشد و در مجموع نیز مقرر شد با اجرای برنامه سازگاری با کمآبی حدود ۵۱ میلیون مترمکعب صرفهجویی انجام شود.
مدیر دفتر حفاظت و بهرهبرداری از منابع آب شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری افزود: مهمترین راهکارهای مؤثر در مدیریت مصرف آب هماهنگی بین دستگاههای اجرایی، تغییر الگوی کشت، جلوگیری از اضافه برداشت چاهها با استفاده از ابزار سنجش مانند نصب کنتورهای هوشمند، کاهش تلفات در شبکه آب شرب، اصلاح مصرف در بخش کشاورزی، اجرای پروژههای حفاظت آب و خاک و جداسازی آب شرب از سایر مصارف و… است.
انتهای خبر/1026ج