۰
plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۰
کد مطلب : ۵۹۲۲۶
جهانبین نیوز; از شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی گزارش می‌دهد;

از کاهش نرخ بیکاری تا قصه پُرغصه آب

در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی چهارمحال و بختیاری، نقش و کارکرد استان در منطقه ۴ آمایشی و حکمرانی آب و کشاورزی مطرح و پیرامون آن اظهار نظر شد.
از کاهش نرخ بیکاری تا قصه پُرغصه آب
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی چهارمحال و بختیاری، ظهر امروز با حضور رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی ایران، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار و دیگری مدیران استانی برگزار شد.

در این شورا دو موضوع نقش و کارکرد استان چهارمحال و بختیاری در منطقه ۴ آمایشی و  حکمرانی آب و کشاورزی مطرح و مدیران نظرات خود را عنوان کردند.


رشد ۲۴۰ درصدی صادرات در چهارمحال و بختیاری 

در ابتدای این نشست شهرام زارع اظهار کرد: در ۱۸ ماه گذشته و پیش از آن در زمان حضور استاندار سابق چهارمحال و بختیاری وفاق و دوستی بین بخش خصوصی و دولت در این استان ایجاد شده بود.

وی افزود: در دوران استاندار سابق دو کار مهم انجام شد، ابتدا خط انتقال آب شرب بن به بروجن بود که توانست سهم بزرگی در رفع مشکل آب در استان ایفا کند و دیگر ساخت ۱۱ هزار واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی مسکن بود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: نرخ بیکاری در چهارمحال و بختیاری روند نزولی بسیار خوبی داشته است، در سال ۱۴۰۱ این نرخ ۱۳.۵ درصد، در سال گذشته ۹.۳ درصد و در ۸ ماه سپری شده امسال برابر ۸ درصد است.

زارع عنوان کرد: همچنین نرخ تورم در چهارمحال و بختیاری نیز روند کاهشی داشته و از ۵۳ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۴۵.۷ درصد در سال گذشته و ۳۲.۲ درصد در ۸ ماهه امسال رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: چهارمحال و بختیاری با همکاری تیم اقتصادی که فعالانه کار کردند ۲۴۰ درصد افزایش صادرات داشته است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: نزدیک به ۳۰ هزار تن تولید بادام این استان بوده است که در داخلی استان شد، تلاش شد تا با تشکیل انجمن بادام، پیگیری‌های انجام گرفته و تشکیل جلسات متعدد با سفیر هند نزدیک به ۳ هزار تن صادرات بادام به این کشور محقق شود.

زارع با اشاره به حوزه صنعت، تولید و بازرگانی، بیان کرد: در زمینه ایجاد زنجیره ارزش در دیگر تولیدات استان چون زنجیره ارزش فولاد در حال کار هستیم در این زمینه به کمک احتیاج داریم تا بتوانیم صادرات فولاد را توسعه دهیم، این استان بعد از خوزستان، اصفهان و یزد در حوزه فولاد فعال است.

وی با تاکید بر صلح با آب، تصریح کرد: تلاش شد تا اتاق بازرگانی چهارمحال و بختیاری به پایلوت اصلی صلح با آب بین این استان و اصفهان تبدیل شود تا بتوان از تنش‌های آب موجود بین دو استان جلوگیری شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه میزان تخصیص آب استان از منابع آبی چون زاینده‌رود و کارون بسیاز ناچیز است، گفت: در حال حاضر مسئله اصلی برداشت آب از حوزه کارون است، ظرفیت اسمی سد کارون ۴ حدود ۲ میلیارد و ۲۳۰ میلیون مترمکعب است، تخصیص برای این استان یک هزار و ۱۱۱ میلیون مترمکعب است که میزان برداشت استان از این میزان تنها ۷۰۰ میلیون مترمکعب است.
 

توسعه کسب و کار با تخاصم و مرزبندی انجام نمی‌شود

حجت‌الله میرزایی در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: این استان یک درصد مساحت کشور، ۱.۲ درصد جمعیت و ۶۶/. درصد تولید ناخالص داخلی کشور را دارد.

وی افزود: آنچه در استان چهارمحال و بختیاری می‌بینیم، اقتصاد محلی است.

رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در دو استان کرمان و آزربایجان شرقی تحول بزرگی به وجود آمد، برخی استان‌ها پس‌رفت داشتند که بدترین آن خوزستان و کرمانشاه بوده است.

میرزایی عنوان کرد: از سال 2000 تا 2022 شکاف بین همه استان‌ها به‌ویژه چهارمحال و بختیاری با تهران بیشتر شده است، این یعنی تهران در 40 سال گذشته روند رو به رشد بسیاری داشته است.

وی خاطرنشان کرد: وجود شهرها و روستاهای محروم در مناطق نفت‌خیز جنوب نشان می‌دهد که نفت، پتروشیمی و صنعت نتوانسته رشد اجتماعی ایجاد کند.

رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی ایران اضافه کرد: رشد اقتصادی در چهارمحال و بختیاری بسیار شبیه رشد اقتصادی در کشور بوده و تولید ناخالص داخلی این استان نیز رشد داشته اما همچنان سومین استان از آخر است.

میرزایی با اشاره به اینکه بهره‌وری در چهارمحال و بختیاری به شدت پایین است، یادآور شد: این استان به طور نسبی از حیث سرمایه انسانی از بسیاری از استان‌های کشور پیشتاز است.

وی افزود: توسعه کسب و کار با تخاصم و مرزبندی انجام نمی‌شود.

رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: در چهارمحال و بختیاری فضاها و فرصت‌های خوب گردشگری وجود دارد که نیازمند یافتن سرمایه‌گذار هستند.

میرزایی عنوان کرد: چهارمحال و بختیاری در ۱۵ سال گذشته جز استان‌هایی بوده است که بالاترین نرخ بیکاری را داشتند در حالی که دارای نعمت‌های بزرگی چون آب، دشت‌های بزرگ و... است.


اگر با این روش به پیش برویم مرگ آبخوان‌های چهارمحال و بختیاری حتمی است

در ادامه جلسه فردوس کریمی اظهار کرد: از حجم کل آب‌های جهان ۹۶.۵ درصد آن آب شور است که قابل استفاده نیست.

وی افزود: ۳.۵ میلیون کیلومتر مکعب ذخایر آب شیرین جهان است که ۲۴ میلیون کیلومتر مکعب آن به صورت یخ و برق است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری ادامه داد: این استان بین دو حوزه مهم زاینده‌رود و کارون قرار دارد که ۸۷.۴ درصد در حوزه کارون، ۱۲.۳ درصد در حوزه زاینده‌رود و ۳/. درصد در حوزه دز است.

کریمی عنوان کرد: در گذشته که شرایط آب و هوایی در چهارمحال و بختیاری تغییر نکرده بود، آورد کارون برابر با ۷.۵ تا ۸ میلیون مترمکعب و آورد زاینده‌رود نیز ۲.۵ تا ۲.۷ میلیون مترمکعب بود اما امروز با توجه به تغییرات جوی و افزایش یک درجه‌ای هوا شاهد کاهش ۵۱ میلی‌متری بارش‌ها هستیم، تغییرات رژیم برف به باران باعث تغییرات بسیاری شده است.

وی خاطرنشان کرد: ۸۴ درصد چهارمحال و بختیاری به لحاظ توپوگرافی در منطقه کوهستانی واقع شده است که باعث شده آب باران به صورت روان آب از استان خارج شود، همین امر زمینه استفاده از آب‌های زیرزمینی را بیشتر کرده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: برداشت بی‌رویه آب از منابع زیرزمینی باعث شد تا از مجموع ۱۱ دشت، چهار دشت ممنوعه بحرانی و هفت دشت ممنوعه شود، همچنین فرونشست و کاهش سطح دشت‌های استان و کاهش سطح ایستایی از دیگر تبعات این مسئله است.

کریمی بیان کرد: اگر با این روش به پیش برویم مرگ آبخوان‌های چهارمحال و بختیاری حتمی است.


بهبود فضای کسب و کار بزرگ‌ترین مشکل در این استان است

در آخر محمدکاظم منزوی اظهار کرد: در مباحث آمایش سرزمین، مهم‌ترین ضعف این است که به اقدامات پیش رو که قرار است انجام شود، به تفاهم برسیم.

وی افزود: طرح آمایش سرزمین در کمیسیون‌های مختلف باید مطرح و بررسی شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری ادامه داد: بهبود فضای کسب و کار و کاهش شاخص‌های این بخش بزرگ‌ترین مشکل در این استان است.

انتهای خبر/۱۰۳۱ج
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳

ساعت:

۱۴:۴۹:۳۸

13 Nov 2024