ماهی خاویار، گنجی که رنج بسیار دارد/ امکان پرورش ماهی خاویار در منابع آبی شهرستان لردگان
معاون شیلات سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: چه بخواهند از ماهی خاویار گوشت تولید کنند و چه اینکه بخواهند خاویار آن را استحصال کنند باید چندین سال باید بدون هیچ سودی برای پرورش آن هزینه شود، اگر همه شرایط فراهم باشد و پرورش ماهی به خوبی مدیریت شده باشد، میتوان از آن استفاده کرد و البته پرورش این ماهی نیز سود سرشاری به دنبال دارد.
رضا احمدی معاون شیلات سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: تاکنون هیچ مجوز پرورش ماهی خاویار در استان صادر نشده است.
وی افزود: برای پرورش ماهی خاویار باید شرایط آب و هوایی منطقه و منابع آبی مساعد باشد، بعد از اخذ استعلامات و با توجه به فراهم بودن ضوابط فنی، بهداشتی و زیست محیطی پروانه برای متقاضیان پرورش ماهی خاویار در چهارمحال و بختیاری صادر میشود.
معاون شیلات سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: برای پرورش ماهی خاویار توجه به دمای آب بسیار مهم است، ماهی خاویار هم گرمابی و هم سردابی است و دمای آب باید تقریبا بیش از 22 درجه سانتی گراد باشد.
احمدی عنوان کرد: اکثر منابع آبی در چهارمحال و بختیاری دمای زیر 20 درجه سانتی گراد دارند ولی در شهرستان لردگان چون دمای آب بالاتر از دیگر نقاط استان است امکان پرورش ماهی خاویار وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: بخشی از تولید ماهی خاویار مربوط به گوشت آن و بخشی دیگر مربوط به خاویار است، برای تولید گوشت این ماهی دو تا سه سال زمان لازم است و اگر قرار باشد خاویار استحصال شود نیز بین 7 تا 9 سال باید از آن مراقبت شود.
معاون شیلات سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: چه بخواهند از ماهی خاویار گوشت تولید کنند و چه اینکه بخواهند خاویار آن را استحصال کنند باید چندین سال باید بدون هیچ سودی برای پرورش آن هزینه شود، اگر همه شرایط فراهم باشد و پرورش ماهی به خوبی مدیریت شده باشد، میتوان از آن استفاده کرد و البته پرورش این ماهی نیز سود سرشاری به دنبال دارد.
احمدی بیان کرد: پرورش ماهی خاویار هم زمان و هم حوصله زیادی میطلبد کما اینکه شرایط پرورش این ماهی نیز بسیار ویژه و حساس است.
انتهای پیام/1031ج