نسترن زمانی متخصص زنان و زایمان در چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با جهانبین نیو؛ اظهار کرد: سبک زندگی در باروری زنان تاثیر بسیاری دارد، اما سبک زندگی یک مبحث کلی است که شامل عوامل متعدد و متغیرهای بسیاری است.
وی با بیان اینکه اصلاح سبک زندگی میتواند باعث افزایش سلامت عمومی و باروری شود تصریح کرد: مهمترین عاملی که در زمینه سبک زندگی و ناباروری باید به آن توجه شود سن خانمها است، به دلیل ازدواج در سن بالا توان باروری بهویژه در خانمها کاهش مییابد.
بعد از 35 سالگی روند کاهش باروری شتاب میگیرد
زمانی دوران طلایی برای باروری در بانوان را دهه سوم زندگی یعنی سن بیست تا سی سالگی عنوان و خاطرنشان کرد: بعد از 35 سالگی روند کاهش باروری شتاب میگیرد، چراکه ذخیره تخمدان کاهش مییابد و به ازای هر پنج سال بعد از 35 سالگی از ذخیره تخمدان کاسته میشود.
این متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه همانطور که افزایش سن در زنان نقش بسیار پررنگی در کاهش باروری دارد اما در مردان نیز با افزایش سن توان باروری و شانس فرزندآوریشان کاهش مییابد، یادآور شد: عدم تناسب در وزن چه بهصورت اضافه وزن و چاقی و چه بهصورت لاغری میتواند توان باروری را کاهش دهد.
وی ادامه داد: معیار ارزیابی در این زمینه شاخص بی ام آی است که اگر در محدوده 25 قرار گیرد نرمال است، اما نکته مهم درخصوص افرادی که اضافه وزن دارند این است که حتی دو تا سه کیلوگرم کاهش وزن میتواند قدرت باروری را بهبود دهد.
زمانی ابتلا به عفونتهای انتقالیابنده از طریق جنسی را یکی دیگر از عوامل در کاهش قدرت باروری عنوان و تاکید کرد: پیشگیری از ابتلا به این عفونتها با پرهیز از روابط جنسی پرخطر و رعایت بهداشت جنسی در حفظ توان باروری تاثیر بسزایی دارد.
پرهیز از استرس از مهمترین عوامل موثر در افزایش قدرت باروری
این متخصص زنان و زایمان خواب مناسب و پرهیز از استرس را یکی دیگر از عوامل موثر در افزایش قدرت باروری برشمرد و افزود: توصیه میشود زوجهایی که قصد باروری دارند خواب مناسب و کافی داشته باشند، اهمیت این موضوع به حدی است که تاکید میشود افرادی که قصد اقدام به بارداری دارند شیفتهای کاری شبانه را از برنامه کاری خود حذف کنند.
وی با اشاره به اینکه تغذیه در افزایش قدرت باروری بسیار مهم است اضافه کرد: کاهش مصرف چای، قهوه و مصرف نکردن دخانیات و الکل در این زمینه حائز اهمیت است، چراکه مصرف دخانیات سبب پیری زودرس تخمدان و از دست دادن تخمکها میشود، که هم به خانمها و هم آقایان توصیه میشود، همچنین تغذیه سالم و ورزش منظم نیز در بهبود توان باروری اهمیت بالایی دارد.
زمانی گنجاندن میوه و سبزیجات تازه، ماهی و مغزهای خوراکی در رژیم غذایی را مهم دانست و گفت: کاهش مصرف غذاهای چرب و فرآوری شده و گوشت قرمز هم در این راستا کمککننده است و باید به این نکات باید توجه شود.
این متخصص زنان و زایمان ادامه داد: زوجهایی که قصد اقدام برای بارداری دارند خصوصا آقایون باید به شغل خود توجه بسیاری داشته باشند و اگر شغلشان بهنوعی است که در معرض سموم و آفتکشها و برخی از داروها قرار دارند باید به موازین ایمنی مثل پوشیدن ماسک، پوشش بدن و تهویه توجه ویژه داشته باشند.
وی تاکید کرد: آقایان از پوشیدن لباسهای تنگ و نایلونی خوداری کنند و اجازه دهند درجه حرارت مناسب برای اندامهای تولیدمثلی آنها فراهم شود، نشستنهای طولانی، استفاده از سونای آب داغ و قرار دادن لب تاپ بر روی پاها از عواملی است که باعثناباروری در آقایان میشود.
زمانی پرفشاری خون، دیابت، مصرف دخانیات، رژیمهای غذایی پرچرب را از دیگر عوامل موثر در کاهش قدرت باروری در مردان عنوان و بیان داشت: استفاده از مکملهای استروئیدی که برای بدنسازی استفاده میشود ازجمله عوامل ایجاد ناباروری در مردان میشود.
انتهای پیام/1026ج