اشرف عسگری سمت معاون امور اجتماعی بهزیستی چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با
جهانبین نیوز؛ اظهار کرد: تعداد متقاضیان دریافت فرزند در چهارمحال و بختیاری بالا است و درحالحاضر بیش از 300 خانواده در صف انتظار قرار دارند.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته گرفتن فرزند از دیگر استانها مقدور بود اما امسال این مورد هم ممنوع شده است و هر استانی از بهزیستی استان خودش میتواند برای دریافت فرزند اقدام کند، ادامه داد: سهولت انجام مراحل اداری تحویل فرزند و اقدامات قبل و بعد از واگذاری یکی از دلایلی است که واگذاری از سایر استانها ممنوع شده است.
اکثرا متقاضیان بیشتر از بچهها هستند
عسگری با اشاره به اینکه هیچ زمانی تعداد بچهها با تعداد متقاضی هماهنگ نبوده و در اکثر مواقع متقاضی بسیار بیشتر از بچهها است، تاکید کرد: این موضوع چه در استانهای کوچک و چه در استانهای بزرگ صادق و همواره بچه کم است.
معاون امور اجتماعی بهزیستی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: با وجود این پایین بودن تعداد بچههای بیسرپرست متقاضیان با توجه به شرایطی که بچه را میخواهند باید پشت نوبت بمانند و این بستگی به آن دارد که خانواده چه جنسیتی را میخواهد یا چه سنی را در نظر دارد و گاها تا سه یا چهار سال پشت نوبت میمانند.
وی اولویت اول برای واگذاری فرزند را در درجه اول برای خانوادههای فاقد فرزند عنوان کرد و یادآور شد: زنان و دختران ازدواج نکرده در نوبت دوم و زوجین دارای فرزند در نوبت سوم قرار میگیرند، اما تعداد زوجین بدون فرزند و دختران و زنان بالای 35 سال ازدواج نکرده آنقدر بالا است که تاکنون واگذاری به خانوادههای دارای فرزند نداشتهایم.
پروسه زمانبر دریافت فرزند خانوادهها را به سمت بازارهای غیرقانونی میکشاند
عسگری با اشاره به اینکه در بیشتر مواقع پدر و مادر دچار اعتیاد میشوند و به جای اینکه به بهزیستی مراجعه کنند و با توجه به نیازی که دارند بدون هماهنگی با سازمان و حتی پنهانی اقدام به فروش فرزندان خود میکنند، بیان داشت: این خانوادهها قابل شناسایی نیستند و در برخی موارد که گزارشهایی درخصوص این دست از تخلفات میرسد با ورود بهزیستی از خانواده سلب حضانت و بچه تحت عنوان بچه بدسرپرست به سازمان سپرده میشود، که این پروسه، سختی بسیاری دارد و برای واگذاری آن مراحل قانونی دیگری باید طی شود.
معاون امور اجتماعی بهزیستی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: درحال حاضر مشکلی که هست به راه افتادن بازاری برای فروش کودکان بدسرپرست توسط خانوادههایی است که مشکل دارند، بهزیستی نمیتواند این موضوع را کنترل کند و از طرفی هم طی مراحل دریافت فرزند بهصورت قانونی بسیار زمانبر است و اکثرا زوجین شرایط قبول فرزند را ندارند و از همینرو این خانوادهها به سمت چنین بازارهایی کشیده میشوند.
وی ادامه داد: در نهایت این خانوادهها برای دریافت شناسنامه و موارد احراز هویت برای فرزندان دچار مشکل شده و درست در همین زمان سراغ سازمان بهزیستی میآیند، در چنین مواقعی چون تبادل غیرقانونی صورت گرفته است امکان دریافت شناسنامه از طریق پیگیریهای بهزیستی هم وجود نخواهد داشت.
عسگری با اشاره به وجود چنین سرپرستیهای غیرقانونی در چهارمحال و بختیاری افزود: مراجعاتی از این دست وجود داشته اما خانوادهها بعد از مراجعه به بهزیستی و آگاهی از تخلفی که انجام دادهاند، دیگر مراجعه نخواهند داشت.
معاون امور اجتماعی بهزیستی چهارمحال و بختیاری بیان داشت: در این استان متقاضی هر دو جنسیت وجود دارد و نمیتوان گفت متقاضیان دختر یا پسر بیشتر است اما از لحاظ سنی همه به دنبال اطفال شیرخوار هستند و بچههای بزرگتر، کمتر مورد توجه قرار میگیرند.
وی تاکید کرد: تمایل خانوادهها به داشتن فرزند شیرخوار کمی کار را سخت میکند چون برخی از بچههای شیرخواره به سبب مشخص نبود هویت و طی مراحل قانونی سنشان بالا میرود و متقاضی کمتری خواهند داشت.
انتهای پیام/1026ج