حجتالله ایزدی در گفتوگو با خبرنگار
جهانبیننیوز با اشاره به ابلاغ سیاستهای علم و فنآوری اظهار کرد: مقام معظم رهبری سالهای متوالی و مکرر است از زوایا و کلیدواژههای مشخص به مسئله علوم فنآوری اشاره داشتهاند و برای این موضوع اهمیت بالایی قائل هستند.
وی افزود: معظم له در یکی از سخنرانیها خود از علم با عنوان سلطان نام بردند چراکه هرکس به علم دست پیدا کند میتواند جوامع و محیطهای مختلف را تحت مدیریت و اراده خود قرار دهد و اگر در دستیابی به علم ناکام باشد تحت مدیریت دیگران قرار میگیرد.
ایزدی بر ضرورت به کارگیری علم و دانش در بهرهوری و رشد و توسعه اقتصاد کشور تاکید کرد و گفت: علم میتواند در همه حوزهها و بخشها راهگشا باشد و یکی از مهمترین این بخشها، اقتصاد است و باید گفت که ما نتوانستهایم آنطور که شایسته است علم را در اقتصاد کشور به خدمت بگیریم.
استاد دانشگاه امام حسین(ع) تصریح کرد:
ما در حالی که در تولید علم رتبه یازدهم را در جهان داریم اما در تولید دانش بنیان عملکردی نزدیک به صفر داشتهایم و نقش علم در تولیدات ملی ما اثرگذار نبوده است.
ایزدی با بیان اینکه علم منجر به قدرت نرمافزاری هر جامعه میشود، افزود: سلطانیت علم هم دقیقا به همین معنا است که استفاده بهینه از علم میتواند منجر به قدرتگیری هرکشور شود.
وی بر ضرورت توجه به اقتصاد دانشبنیان در کشور تاکید کرد و گفت: ما باید کاری کنیم که دستاوردهای علمی، تحقیقاتی و پایاننامههای دانشگاهی منجر به تولید شود چراکه
ما در رابطه با تولید علم و یافتههای پژوهشی خوب عمل کردهایم اما آنجا که علم باید وارد زندگی، تولید و اقتصاد شود عملا هیچ برنامهای نداشته و نتوانستهایم کار موثری در این رابطه انجام دهیم.ایزدی ادامه داد: آنچه برای کشورهای بزرگ جهان تولید ثروت و قدرت میکند، تکنولوژیهای برتر و بهرهگیری از فنآوریهای نوین در تولیدات است و ما نیز باید در این راستا گامهای جدی برداریم.
وی با بیان اینکه
ما نتوانستهایم بازار داخلی را در کنترل خود درآوریم، اظهار کرد: اگر بنا باشد تولید ما اقتصادی و سودآور شود و منجر به اقتدار نظام در عرصه بینالمللی کرد باید همه ابعاد تولید را بر اساس شاخصهای دانشبنیان برنامهریزی کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) خاطرنشان کرد: بازار کنونی کشور این هشدار را به ما میدهد که ما در حالی که در رتبه بالایی در تولید علم در جهان داریم و در آینده به یک مرجع علمی باید تبدیل شویم اما در حد معمول نتوانستهایم در حوزه تولیدات بازار حرفهای کسب کنیم و در این رابطه در منطقه حرفی برای گفتن داشته باشیم.
ایزدی افزود: برهمین اساس باید
در تخصیص بودجه و اعطای امتیازات و امکانات به سازمانها و نهادهایی توجه شود که مباحث اقتصاد دانشبنیان را سرلوحه برنامهها و اقدامات خود قرار میدهند.انتهای پیام/ خ ز/