۰
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۹
کد مطلب : ۱۸۴۰۰
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع):

ضرورت توجه به اقتصاد دانش‎بنیان در کشور/ علم به داد تولید واقتصاد برسد

ما در رابطه با تولید علم و یافته‌های پژوهشی خوب عمل کرده‌ایم اما آنجا که علم باید وارد زندگی، تولید و اقتصاد شود عملا هیچ برنامه‌ای نداشته و نتوانسته‌ایم کار موثری در این رابطه انجام دهیم.
ضرورت توجه به اقتصاد دانش‎بنیان در کشور/ علم به داد تولید واقتصاد برسد
حجت‌الله ایزدی در گفت‌و‌گو با خبرنگار جهانبین‌نیوز با اشاره به ابلاغ سیاست‌های علم و فن‎آوری اظهار کرد: مقام معظم رهبری سال‌های متوالی و مکرر است از زوایا و کلیدواژه‌های مشخص به مسئله علوم فن‎آوری اشاره داشته‎اند و برای این موضوع اهمیت بالایی قائل هستند.

وی افزود: معظم له در یکی از سخنرانی‌ها خود از علم با عنوان سلطان نام بردند چراکه هرکس به علم دست پیدا کند می‎تواند جوامع و محیط‌های مختلف را تحت مدیریت و اراده خود قرار دهد و اگر در دست‌یابی به علم ناکام باشد تحت مدیریت دیگران قرار می‌گیرد.

ایزدی بر ضرورت به کارگیری علم و دانش در بهره‌وری و رشد و توسعه اقتصاد کشور تاکید کرد و گفت: علم می‎تواند در همه حوزه‌ها و بخش‌ها راهگشا باشد و یکی از مهمترین این بخش‌ها، اقتصاد است و باید گفت که ما نتوانسته‌ایم آنطور که شایسته است علم را در اقتصاد کشور به خدمت بگیریم.

استاد دانشگاه امام حسین(ع) تصریح کرد: ما در حالی که در تولید علم رتبه یازدهم را در جهان داریم اما در تولید دانش بنیان عملکردی نزدیک به صفر داشته‌ایم و نقش علم در تولیدات ملی ما اثرگذار نبوده است.

ایزدی با بیان اینکه علم منجر به قدرت نرم‎افزاری هر جامعه می‎شود، افزود: سلطانیت علم هم دقیقا به همین معنا است که استفاده بهینه از علم می‎تواند منجر به قدرت‌گیری هرکشور شود.

وی بر ضرورت توجه به اقتصاد دانش‎بنیان در کشور تاکید کرد و گفت: ما باید کاری کنیم که دستاوردهای علمی، تحقیقاتی و پایان‌نامه‌های دانشگاهی منجر به تولید شود چراکه ما در رابطه با تولید علم و یافته‌های پژوهشی خوب عمل کرده‌ایم اما آنجا که علم باید وارد زندگی، تولید و اقتصاد شود عملا هیچ برنامه‌ای نداشته و نتوانسته‌ایم کار موثری در این رابطه انجام دهیم.

ایزدی ادامه داد: آنچه برای کشورهای بزرگ جهان تولید ثروت و قدرت می‎کند، تکنولوژی‌های برتر و بهره‌گیری از فن‎آوری‌های نوین در تولیدات است و ما نیز باید در این راستا گام‌های جدی برداریم.

وی با بیان اینکه ما نتوانسته‌ایم بازار داخلی را در کنترل خود درآوریم، اظهار کرد: اگر بنا باشد تولید ما اقتصادی و سودآور شود و منجر به اقتدار نظام در عرصه بین‎المللی کرد باید همه ابعاد تولید را بر اساس شاخص‌های دانش‎بنیان برنامه‌ریزی کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) خاطرنشان کرد: بازار کنونی کشور این هشدار را به ما می‎دهد که ما در حالی که در رتبه بالایی در تولید علم در جهان داریم و در آینده به یک مرجع علمی باید تبدیل شویم اما در حد معمول نتوانسته‌ایم در حوزه تولیدات بازار حرفه‌ای کسب کنیم و در این رابطه در منطقه حرفی برای گفتن داشته باشیم.

ایزدی افزود: برهمین اساس باید در تخصیص بودجه و اعطای امتیازات و امکانات به سازمان‌ها و نهادهایی توجه شود که مباحث اقتصاد دانش‌بنیان را سرلوحه برنامه‌ها و اقدامات خود قرار می‎دهند.

انتهای پیام/ خ ز/
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳

ساعت:

۱۴:۵۲:۰۳

14 Nov 2024