دکتر ناصر علیدوستی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار
جهانبیننیوز با اشاره به سیاستهای ابلاغی علم و فناوری توسط مقام معظم رهبری اظهار کرد: تحقق این سیاستها در رابطه با تحول علوم انسانی و به طور کلی پیشرفت و تحول علمی در کشور یک ضرورت است.
وی افزود: مقام معظم رهبری از سالهای گذشته همواره بر توجه به تولید علم در کشور تاکید داشتند اما این امر به نحو خوب و شایستهای از سوی دانشگاهیان کشور مورد توجه قرار نگرفته است.
علیدوستی با بیان اینکه ساختار دانشگاهها در حوزه علوم انسانی، غربی است، گفت: در بسیاری از شاخصهای علوم انسانی به ساختار و شکلی عمل میکنیم که استاندارد آن متعلق به جهان اسلام نیست و حتی محتوای دروس نیز برگرفته از متون غربی است.
استادیار دانشگاه علوم قضایی تهران تصریح کرد: در بسیاری از رشتهها از جمله علوم اجتماعی، جامعهشناسی، فلسفه و علوم سیاسی
بسیاری از محتوای دروس برگرفته از غرب است و همین عامل سبب میشود تا خروجی آن مورد نظر و مطابق با اهداف و برنامههای نظام اسلامی نباشد.
علیدوستی با بیان اینکه در ساختار دانشگاهی کشور، تولید علم اولویت ندارد، افزود: در حالی که پیشرفت و ارتقای اساتید دانشگاهی با استانداردهای غربی سنجیده میشود پس بیشک نتیجه کار مطلوب ایران اسلامی نیست.
وی بر ضرورت بهرهگیری از دستاوردها و نتایج علمی اساتید و دانشجویان کشور تاکید کرد و گفت: متاسفانه
بسیاری از تلاشهای علمی جامعه ما عاید غرب میشود و ما نتوانستهایم از تلاش ها و دستاوردهای علمی خود آنطور که باید بهره بگیریم.
علیدوستی،
عدم توجه به بومیسازی مقالات و پژوهش های علمی را از ایرادات ساختار دانشگاهی کشور دانست و افزود: متاسفانه در تولیدات علمی خود به مسائل و مشکلات مبتلابه کشور توجه چندانی نمیشود و بسیاری از این مقالات کاردبرد لازم را نداشته و گرهای ازمشکلات کشور باز نمیکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری دانشگاه تهران، پیگیری مبحث
آمایش سرزمین را امری ضروری برای ارتقای علمی کشور دانست و تصریح کرد: با تکمیل سند آمایش سرزمینی هر رشتهای بر اساس نیازها و اقتضائات هر منطقه راهاندازی میشود و این در حالی است که به این مقوله نیز توجه لازم نشده و ما شاهد معطل ماندن تدوین این سند هستیم.
انتهای پیام/ خ ز/