با پایان یافتن انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و انتخاب دکتر حسن روحانی به ریاست جمهوری رهبر معظم انقلاب پیامی را صادر کردند که در این پیام وظایف ملت بعد از انتخابات تبیین شده است.
کلید واژه های مقام معظم رهبری بعد از انتخاب رئیس جمهور
رئیس جمهور جدید تنها مسئول تحقق آرمانهای نظام است نه آرمانهای شخصی، جناحی و گروهی
16 تير 1392 ساعت 10:17
با پایان یافتن انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و انتخاب دکتر حسن روحانی به ریاست جمهوری رهبر معظم انقلاب پیامی را صادر کردند که در این پیام وظایف ملت بعد از انتخابات تبیین شده است.
با پایان یافتن انتخابات ریاست جمهوری یازدهم و انتخاب دکتر حسن روحانی به ریاست جمهوری رهبر معظم انقلاب پیامی را صادر کردند که در این پیام وظایف ملت بعد از انتخابات تبیین شده است.
1- اکنون که حماسه سیاسی و نقطه اوج آن در انتخابات با پیروزی ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی به سرانجام رسیده است هیجان و التهاب روزهای رقابت باید جای خود را به همکاری و رفاقت داده و طرفداران نامزدهای رقیب در ازمون بردباری و متانت و دانایی نیز جایگاه شایسته خود را به دست آورند.
هیچ احساسی چه شادمانی و چه ناشادمانی نباید کسی را به رفتار و گفتاری دور از شان خردمندی و فرزانگی وادار کند. نگذارید بدخواهان احساسات مردم را ابزار خواسته های پلید خویش کنند وحدت ملی و رفق و مدارا پشتوانه امنیت کشور و خنثی کننده ترفندهای دشمنان است.
2- رئیس جمهور منتخب رئیس جمهور همه ملت است همه باید برای دست یافتن به آرمانهای بزرگی که رئیس جمهور و همکاران وی در دولت متعهد و مسئول تحقق آنند، به آنان کمک و با آنان همکاری صمیمانه کنند.
3- اکنون پس از هفته ها گفتن و شنودن نوبت کار و اقدام است. رئیس جمهور منتخب تا روز پذیرش مسئولیت دارای فرصت ارزشمندی است که شایسته است بیشترین بهره از آن برده شود و کارهایی که شروع مسئولیت خطیر ریاست جمهوری بدان نیازمند است بی درنگ آغاز گردد.
این قسمت پیام مقام معظم رهبری نکات مهمی را در خود محفوظ دارد که در ذیل به تشریح آنها می پردازیم.
1- کلید واژه اساسی این بیانات عبارتند از : تاکید بر وحدت و همدلی، همکاری با رئیس جمهور منتخب، عدم نگاه جناحی به رئیس جمهور جدید کنار گذاشتن حرف ها و نقدهای قبل از انتخابات و تاکید بر کار و عملیات اجرایی.
2- وحدت و همدلی برآمده از انتخابات، سرمایه ارزشمندی برای نظام است و باید در جهت حفظ و تداوم آن تلاش زیادی کرد، آنچه سبب از بین رفتن این سرمایه می شود پیشداوری درباره رئیس جمهور منتخب و راه اندازی موجی از سخنان سیاسی و جناحی است.
قبل از اینکه دولت جدید شروع به کار کند نباید با گرایشهای جناحی گمانه های بی اساسی را درباره او و کابینه احتمالی طرح کرد این مسائل سبب تشویش اذهان عمومی می شود و انگیزه ها، شور و هیجانهای مثبت جامعه را که منتظر آغاز به کار دولتی جدید و تزریق انرژی جدید به دستگاه اجرایی کشور هستند با سرخوردگی مواجه می کند.
3- بیانات رهبری بر ضرورت نگاه مشفقانه و دلسوزانه به دولت جدید تاکید دارد بنابراین در حال حاضر تلاشهای فکری به جای اینکه در جهت پیش داوری و گمانه زنی درباره رئیس جمهور جدید به راه افتد ضرورت دارد در جهت عملیات تبدیل سیاست های کلان نظام و آرمانهای انقلاب به برنامه های اجرایی در دولت جدید به کار آید رهبر معظم انقلاب به روشنی می فرمایند: "اکنون نوبت کار و اقدام است" بر این مبنا باید اذهان عمومی جامعه را به سوی برنامه های عملیاتی معطوف کرد نه اینکه همچنان آنان را درگیر مسائل جناحی و باندی کرد.
4- به بیان رهبری رئیس جمهور منتخب رئیس جمهور همه ملت است بنابراین تنها از زاویه منافع ملی و سنجه قانون باید وی را ارزیابی کرد در این زمینه ممکن است منافع ملی و قانون نیز با تفسیر جناحی و سیاسی مواجه گردد. راه خلاصی از این وضعیت توجه به سیاست ها و برنامه های کلان نظام است. تنها با یادآوری اولویت های کلان کشور که در بیانات رهبر معظم انقلاب به فراوانی تکرار شده است تا دولت جدید بتواند افراد و سیاستهای مطلوبی را در جهت اجرای بهتر این اولویت ها به کار گیرد.
5- رئیس جمهور جدید تنها مسئول تحقق آرمانهای نظام است نه آرمانهای شخصی، جناحی و گروهی. آنجا که رهبری می فرمایند همه باید برای دست یافتن به آرمانهای بزرگی که رئیس جمهور و همکاران وی در دولت متعهد و مسئول تحقق آنند به انان کمک و با آنان همکاری صمیمانه کنند. این معنا را تداعی می کند که قبل از آغاز به کار رئیس جمهور جدید و دولت وی آرمانها و اهداف اساسی آنها نوشته شده و روشن است آن آرمانها و اهداف همان سیاستهای کلان نظام و نیازها و خواسته های جامعه است.و
رئیس جمهور و دولت تنها باید با تدوین برنامه، بهترین عملیات را برای اجرای این اهداف و سیاستها به کار گیرند. اندیشه ورزی و نظریه پردازی با هدف ایجاد طرحی نو آنچنان که خاتمی از ان دم می زد یا تعابیری همچون آمدن بهار که احمدی نزاد می گوید در حیطه وظایف و مسئولیتهای رئیس جمهور نیست.
رئیس جمهور و دولت نیازمند تفکر و اندیشه ورزی در دایره سیاست ها و برنامه های کلان نظام و در جهت اجرای مطلوب آنها هستند نه اینکه با ایجاد فضایی از نظریه پردازی و ارائه شناخت-شناسی های جدید سلایق سیاسی و فکری خود را به خورد جامعه بدهند و وقت نظام را صرف این گونه مسائل کنند. رئیس جمهور رئیس قوه اجرایی کشور است و اندیشه ورزی وظیفه محافل فکری و دانشگاهی است.
م . صالحی فر
کد مطلب: 6976