بالاخره پس از یک سال تنش میان اخوان المسلمین مصر و میلیون ها مسلمان و مسیحی با لیبرالها هوادار سکولاریسم شورای عالی نظامی با اعلام انحلال پارلمان و دستگیری رئیس جمهوری و صدها تن از افراد وابسته به اخوان المسلمین اعلام داشت که رئیس دیوان عالی قانون اساسی را به طورموقت مامور ادامه امور غیرنظامی این کشور کهن است. این رویداد که به گفته کارشناسان کودتا علیه رییس جمهور قانونی بود بازتاب های گسترده ای در روزنامه های جهان داشت.
یک روزنامه آلمانی: شادی از کودتا در مصر کوته بینی است
روزنامه “وست دویچه تسایتونگ” مینویسد: «جهان درحال مشاهده یک کودتا در مصر است، کودتایی که میتوان گفت کشورهای دموکراتیک غربی آرزوی آن را در سر میپروراندند، زیرا اخوانالمسلمین در حال ایجاد یک کشور مذهبی بود».
روزنامه “نورد وست تسایتونگ” معتقد است که فرماندهان نظامی مصر در موقعیت بدی گرفتار آمدهاند: «اگر اخوانالمسلمین راسرکوب کنند، با واکنش ناخوشایند آنها روبرو خواهند شد و اگر انتخابات تازهای برگزار کنند، امکان پیروزی اخوانالمسلمین همچنان زیاد است.»
روزنامه “زاربروکنر تسایتونگ” این احتمال را میدهد که یک دولت دموکراتیک هم در آینده با خطر سرنگونی توسط نظامیان مواجه شود. به همین دلیل این روزنامه، شادی برای سرنگونی دولت مرسی را “کوتهبینی” میداند. زاربروکنر تسایتونگ یادآور میشود که ژنرالهای ارتش دولت مرسی را کنار زدند.
یک روزنامه فرانسوی: سقوط مصر نشان از ارزیابی اشتباه آمریکا وغرب از منطقه دارد
روزنامه “فیگارو” می نویسد: و امروزنیز درحالی که آمریکا آینده خاورمیانه را درحکومت های سکولار اسلامی جستجو می کرد و به متحدین خود القا می نمود که اخوان المسلمین می توانند جوابگوی نیازهای سیاسی مذهبی کشورهای منطقه باشند و درمقابل ایران شیعه به قدرتی تثبیت شده تبدیل شوند، اما بازهم با رویدادهای اعتراضی وسیع مردم درترکیه، مصر و بالاخره تونس سیاست تقویت ” اسلام سکولار” با سد امتناع میلیونی رو به رو شده است.
روزنامه “لیبراسیون” در یادداشتی با بیان این که محمد مرسی نتوانسته بود به نیازهای اقتصادی میلیونها مردمی که به او امید بسته بودند پاسخ دهد، می نویسد: طی این یک سال حکومت محمد مُرسی نتوانست چهرهی اسلامی ازخود نشان دهد، وی گرایش به خودرائی را نمایش گذاشت.
یک روزنامه انگلیسی: سقوط مرسی ضربه به قطر بود
روزنامه “فیننشال تایمز” با اشاره به امید دولت دوحه به اخوان المسلمین و کمک ۸میلیارد دلاری قطر به دولت مرسی نوشت: بر خلاف قطر، کشورهای حاشیه خلیج فارس مانند امارات متحده عربی و عربستان سعودی که از ظهور اخوان المسلمین در مصر ناراحت بودند اینک آماده برای ریختن پول به منظور کمک به دولت جدید هستند.
روزنامه “گاردین” هم به کودتا در الجزایر در دهه ۹۰ اشاره میکند که باعث کشتهشدن بیش از ۱۵۰ هزار نفر شد و می نویسد: مصر وارد مرحله خطرناک پس از حذف مرسی از قدرت وارد شده است که بازداشت های گسترده مسلمانان و اعمال خشونت آمیز این کشور ار تهدید می کند.
هاآرتص: اسرائیل از عزل مرسی ناراحت است
روزنامه صهیونیستی هاآرتص در تحلیل خود آورده است: با روی کارآمدن مرسی همگان فکر می کردند وی سیاستهای ضدصهیونیستی دارد، اما وی با تقویت روابط تل آویو – قاهره در طول مدت ریاست جمهوری خود، تمامی شک و شبهات در این باره را از بین برد و اسرائیل با مرسی دستاوردهایی بدست آورد که حتی در زمان حکومت “حسنی مبارک” نیز وجود نداشته است.